Változás az LG Magyarország élén

Új ügyvezető igazgató irányítja az LG Electronics magyarországi leányvállalatát, Hjon Te Kim tavaly december végén vette át a cég irányítását – közölte az LG Electronics Magyar Kft.

A tájékoztatás szerint a magyar leányvállalat régiós központként további tíz délkelet-európai ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovénia) kereskedelmi tevékenységét koordinálja. Elődje, Bumszeop Li az LG brit leányvállalatának elnökeként folytatja munkáját.

Az új ügyvezető 1992 óta dolgozik az LG-nél: először az ázsiai piacon szerzett tapasztalatokat, majd több mint 20 évet töltött az észak-amerikai régió országaiban. Magyarországra érkezése előtt a vállalat csehországi és szlovákiai tevékenységét koordinálta a térség ügyvezető igazgatójaként.

A szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékeket gyártó dél-koreai LG Electronics világszerte 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat – tette hozzá az MTI.