Vezérváltás az Intersport Deutschland élén

A világ legnagyobb sportszer-kereskedelmi áruházláncához tartozó Intersport Austria ügyvezetője, Mathias Boenke váltja az Intersport Deutschland élén a távozó Kim Roethert.

Személyes okokból, június 15-ével lemondott megbízatásáról Kim Roether, aki az Intersport Deutschland eG vezérigazgatójaként és az Intersport International Corporation Felügyelő Bizottságának tagjaként tevékenykedett. Roether 2007 októberétől az Intersport International Corporation igazgatóságának is tagja, 2014 óta egyben elnöke is volt.

Az Intersport Deutschland Felügyelő Bizottsága az Intersport Austria ügyvezető igazgatóját, Mathias Boenke-t nevezte ki az Intersport Deutschland vezérigazgatójának június 15-től.

Mathias Boenke 2014 áprilisa óta az Intersport Austria GmbH ügyvezető igazgatója, aki komoly sikereket ért el a cég élén. Ennek is köszönhető, hogy az Intersport Deutschland vezetése mellett Ausztriában is továbbra is az Intersport Austria ügyvezető igazgatója marad.

A kinevezés különlegessége, hogy az Intersport Deutschland a német versenyhatóság jóváhagyásával, 2013 decemberében vásárolta meg az Intersport Austria-t. A több év alatt lezajló felvásárlás eredményeként az Intersport Deutschland – amely a lengyel Intersport 25 százalékos részesedésével is rendelkezik – az Intersport Ausztriához tartozó magyar, cseh és szlovák piac felett is megszerezte az ellenőrzési jogot. Ugyanakkor az Intersport Deutschland is tagja a franchise rendszerben üzemelő International Corporation-nak (IIC), amely önálló tagvállalatokból áll és 42 országban mintegy 5400 saját, illetve franchise üzlettel rendelkezik.