Webáruház. Az uniós polgárok fele vásárolt online 2017-ben

Webshop, Webáruház, 2 milliós bírság is kiszabható az ismétlő jogsértőknek. AzÜzlet.hu

Az Európai Unió átlagában a lakosság 57 százaléka rendelt tavaly az internetről, ennél jóval magasabb volt a neten vásárlók aránya az Egyesült Királyságban (82 százalék), Svédországban (81 százalék), és lényegesen alacsonyabb Bulgáriában (18 százalék), valamint Romániában (16 százalék) – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

AAz Európai Unió átlagában a lakosság 57 százaléka rendelt tavaly az internetről Kép: azuzlet.hu statisztikák szerint Finnországban, Németországban, Hollandiában, Luxemburgban, Dániában 70 százalék fölött volt a neten vásárlók aránya.

Az átlag körüli, 51-70 százalék közötti arányt mértek Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban,Szlovákiában, Észtországban, Csehországban, Írországban és Máltán. A KSH infografikája alapján tíz országban – köztük Magyarországon (39 százalék) –  30-50 százalék közé esett az online vásárlók aránya.

A sereghajtó Romániában, Bulgáriában és Horvátországban 30 százalék alatt volt azok aránya, akik tavaly az interneten vásároltak.