Hirdetés
Kezdőlap Mozaik A Daimler jelentősen növelte nyereségét tavaly, az idén nevet vált
No menu items!

A Daimler jelentősen növelte nyereségét tavaly, az idén nevet vált

A Deimler Mercedes-Benz névre vált Kép/Forrás: yahoo

A Mercedes-Benz autókat is gyártó Daimler nyeresége nőtt tavaly, jól reagált a pandémia okozta nehézségekre.

A cég adózott eredménye 3,6 milliárd euró lett 2020-ban, jóval meghaladta az egy évvel korábbi 2,4 milliárd eurót, a részvényarányos eredmény 2,22 euróról 3,39 euróra emelkedett.

A Daimler kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyeresége 53 százalékkal, 6,6 milliárd euróra ugrott a 2019. évi 4,3 milliárd euróról.

Ola Källenius

Ola Kaellenius, a Daimler elnöke szerint a pandémia egyfajta stresszteszt volt minden vállalat számára gyakorlatilag az összes ágazatban, amit cége sikeresen vett.

A Daimler tavalyi bevétele 154,3 milliárd euró volt, 11 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 172,7 milliárd eurónál. A cég tavaly 2,84 millió járművet gyártott, 15 százalékkal kevesebbet a 2019. évi 3,34 milliónál.

A Daimler elnöke azt mondta, a vállalatvezetés a részvényesek március végi közgyűlésén 1,35 euró osztalék kifizetését javasolja az egy évvel korábbi 0,90 euró után.

A Daimler csütörtökön megerősítette azt a tervét, hogy még az idén leválasztja és önálló vállalatként a frankfurti tőzsdére viszi haszongépjármű-gyártó érdekeltségét, amelynek a többségi tulajdonosai a Daimler részvényesei lesznek.

A cég egyben bejelentette azt a tervét, hogy átnevezi magát, új neve Mercedes-Benz lesz, a névváltoztatásra “alkalmas időben kerül sor”.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kriptovalutával segítenének Oroszországnak

Oroszbarát csoportok kriptovalutában gyűjtenek pénzt, hogy az amerikai szankciókat kikerülve támogassák Oroszország háborúját Ukrajnában - derült ki egy friss kutatásból.

EDP-jelentés: a vártnál magasabb lesz a kormányzati szektor idei hiánya

A kormányzati szektor uniós módszertannal számolt hiánya 3872,5 milliárd forint, a GDP 6,1 százaléka lehet ebben az évben a frissített EDP (Excessive Deficit Procedure) jelentés szerint - derül ki a KSH honlapján megjelent friss adatokból.

Újabb mélypontra gyengült a forint, emelkedik az olajár és csökken a gázár

Hétfőn gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, az euróhoz képest történelmi mélypontra került, miközben jelentősen emelkedett a kőolaj jegyzése, míg az európai gázár csökkent.

Mégsem csökkenti a leggazdagabbak adóját a brit kormány

Részlegesen visszavonja hatalmas piaci és politikai viharokat kavaró adócsökkentési terveit a brit kormány.

Hírek

Újabb mélypontra gyengült a forint, emelkedik az olajár és csökken a gázár

Hétfőn gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, az euróhoz képest történelmi mélypontra került, miközben jelentősen emelkedett a kőolaj jegyzése, míg az európai gázár csökkent.

Rossz hír a piaci áron tankolóknak: szerdán nagyot drágulnak az üzemanyagok

Szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára is. A 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet, a gázolaj ára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik. 

Orbán: november közepén érkezik a nyugdíjkiegészítés

November 10-15-e között kapják kézhez a nyugdíjasok az inflációs nyugdíjkiegészítést - jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Végleg bezárnak több tucat budapesti postahivatalt

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat.

Várhatóan idén is lesz nyugdíjprémium

Várhatóan idén is fizet nyugdíjprémiumot a kormány - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Új történelmi mélyponton a forint

Új árfolyammélypontra gyengült a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Szegényebbek lettek a leggazdagabb amerikaiak

Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője áll a Forbes 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. A magazin számításai szerint a mezőny együttes vagyona 4 ezer milliárd dollár volt, 500 milliárd dollárral kevesebb tavalyhoz képest.

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Gazdaság

Kriptovalutával segítenének Oroszországnak

Oroszbarát csoportok kriptovalutában gyűjtenek pénzt, hogy az amerikai szankciókat kikerülve támogassák Oroszország háborúját Ukrajnában - derült ki egy friss kutatásból.

425 forint is lehet egy euró? Ismét a dollár a vezető menedékvaluta

Miközben ismét a dollár lett a vezető menedékvaluta, új negatív csúcsra jutott forint. Mellette a fonttól kezdve az északi országok valutáin át a régiós fizetőeszközökig nagyon erős árfolyamkilengések jellemezték és jellemzik a devizapiacot – fejttette ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

Összezárult az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

Amint az a keddi kamatdöntés után várható volt, az alapkamattal megegyező 13,0 százalékos kamatlábbal hirdette meg egyhetes betétjét csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom