Kezdőlap Autó A koronavírus miatt a fiatalok is a saját autóra voksolnak
No menu items!

A koronavírus miatt a fiatalok is a saját autóra voksolnak

A vírusveszély az autómegosztással, a buszozással és a vonat használatával szemben felértékeli a saját gépkocsit, és még az autózás iránt kevésbé érdeklődő fiatalokat is közelebb hozhatja a saját autó vásárlásához Németországban, derül ki az egyik neves piackutató felméréséből.

Miközben egyre több jóslatot hallani arról, hogy a koronavírus miatt kirobbant gazdasági válság és az olcsó üzemanyag árak mennyire hátráltathatják a hagyományos meghajtásnál drágább elektromos autók térnyerését, a nürnbergi Puls piackutató legújabb felmérése, – amit a focus.de ismertetett -, egy nem várt új dimenziót is előre vetített. A fiatalok Nyugat-Európában még a Magyarországon megszokottnál is nagyobb mértékben a közösségi autózást részesítették előnyben, elfordultak az autóvásárlástól, miközben többen magától az autóvezetéstől is idegenkedtek.

A koronavírus veszélye miatt a német nagyvárosokban most jelentős mértékben visszaesett a tömegközlekedés kihasználtsága: márciusban például Münchenben és Berlinben 50 százalékkal csökkent az utasszám. A Puls felmérése pedig azt mutatta, hogy az emberek többsége saját autóra váltott át. Válaszadóik 86 százaléka mondta azt, hogy a jelenlegi helyzetben inkább saját járművét használja a tömegközlekedés helyett. Ami még ennél is érdekesebb: a 30 év alattiak 81 százaléka is ezt mondta, pedig a közvélemény kutatási adatok szerint nagy részük korábban feltételezhetően más járműhasználati modelleket választott, amit az is mutat, hogy a felmérésben résztvevők közül már csak 9 százalékot képviselnek azok akik az autómegosztásra voksolnak. A válaszok annyiban is jó hírt jelentenek az autógyártóknak, hogy a fiatalabbak körében ismét felerősödik a saját autó használata.

Sőt, a Puls kutatási publikációiból az is kiderül, hogy a fertőzés megelőzése nemcsak a meglévő saját autó használatát, hanem az új autók vásárlását is elősegíti, mert miközben a válaszadók 29 százaléka a jelenlegi bizonytalanság miatt ugyan elhalasztotta tervezett autóvásárlását, a koronakrízis a válaszadók nyolc százalékát ösztönözte autó vásárlására. Közülük, a fiatal válaszadók még ennél is nagyobb, 18 százalékos arányban jelezték, hogy átértékelve eddigi szokásaikat, már saját auto megvásárlásában is gondolkodnak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT – Elemző: az OTP húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 458,83 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 55 838,55 ponton zárt pénteken.

Olcsó fűtési szezont akar? Most készüljön!

Habár a nap még süt, de hamarosan hidegebbre fordul az idő és akkor már kulcskérdés hogyan tudunk úgy fűteni a lakásban, hogy azt a pénztárcánk se szenvedje meg nagyon.

Az új gázévben ismét megfeleződik a távhő intézményi ára

A magyar családok rezsivédett áron fűthetik távhővel is otthonaikat.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Egy újítás, amely erősíti a pénzügyi stabilitást

Az OBA szeptember végén élesítette jelentős technikai fejlesztését, amellyel gyorsíthatja az esetleges betétbiztosítási kifizetéseket.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest