Hirdetés
Kezdőlap Autó A koronavírus miatt a fiatalok is a saját autóra voksolnak
No menu items!

A koronavírus miatt a fiatalok is a saját autóra voksolnak

A vírusveszély az autómegosztással, a buszozással és a vonat használatával szemben felértékeli a saját gépkocsit, és még az autózás iránt kevésbé érdeklődő fiatalokat is közelebb hozhatja a saját autó vásárlásához Németországban, derül ki az egyik neves piackutató felméréséből.

Miközben egyre több jóslatot hallani arról, hogy a koronavírus miatt kirobbant gazdasági válság és az olcsó üzemanyag árak mennyire hátráltathatják a hagyományos meghajtásnál drágább elektromos autók térnyerését, a nürnbergi Puls piackutató legújabb felmérése, – amit a focus.de ismertetett -, egy nem várt új dimenziót is előre vetített. A fiatalok Nyugat-Európában még a Magyarországon megszokottnál is nagyobb mértékben a közösségi autózást részesítették előnyben, elfordultak az autóvásárlástól, miközben többen magától az autóvezetéstől is idegenkedtek.

A koronavírus veszélye miatt a német nagyvárosokban most jelentős mértékben visszaesett a tömegközlekedés kihasználtsága: márciusban például Münchenben és Berlinben 50 százalékkal csökkent az utasszám. A Puls felmérése pedig azt mutatta, hogy az emberek többsége saját autóra váltott át. Válaszadóik 86 százaléka mondta azt, hogy a jelenlegi helyzetben inkább saját járművét használja a tömegközlekedés helyett. Ami még ennél is érdekesebb: a 30 év alattiak 81 százaléka is ezt mondta, pedig a közvélemény kutatási adatok szerint nagy részük korábban feltételezhetően más járműhasználati modelleket választott, amit az is mutat, hogy a felmérésben résztvevők közül már csak 9 százalékot képviselnek azok akik az autómegosztásra voksolnak. A válaszok annyiban is jó hírt jelentenek az autógyártóknak, hogy a fiatalabbak körében ismét felerősödik a saját autó használata.

Sőt, a Puls kutatási publikációiból az is kiderül, hogy a fertőzés megelőzése nemcsak a meglévő saját autó használatát, hanem az új autók vásárlását is elősegíti, mert miközben a válaszadók 29 százaléka a jelenlegi bizonytalanság miatt ugyan elhalasztotta tervezett autóvásárlását, a koronakrízis a válaszadók nyolc százalékát ösztönözte autó vásárlására. Közülük, a fiatal válaszadók még ennél is nagyobb, 18 százalékos arányban jelezték, hogy átértékelve eddigi szokásaikat, már saját auto megvásárlásában is gondolkodnak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Újabb támogatást kapnak a benzinkutasok

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - jelentette be az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Magyarországra is megérkezett a majomhimlő elleni védőoltás

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás: Magyarország 2560 adag vakcinát kap, amely 1280 ember oltására elegendő - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Nagyot gyengült a forint, jóval 400 felett jár az euró

Nagyot gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az eurót a déli órákban 404,08 forinton jegyezték a kora reggeli 398,43 forint után.

Tovább gyűlnek a viharfelhők Németország felett

Tovább romlott és 2008 októbere óta a legalacsonyabb szintet érte el a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet gazdasági hangulatindexe augusztusban.

Hírek

Újabb támogatást kapnak a benzinkutasok

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - jelentette be az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Nagyot gyengült a forint, jóval 400 felett jár az euró

Nagyot gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az eurót a déli órákban 404,08 forinton jegyezték a kora reggeli 398,43 forint után.

Olcsóbb lett a tankolás Horvátországban

Horvátországban tovább csökkent az üzemanyagok ára. Az új árszabás az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik - közölte a horvát kormány.

OMSZ: tragikus az aszályhelyzet, a napokban fokozódik a hőség

A hőség és az aszály is fokozódik a következő napokban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az aszállyal kapcsolatban a Facebook-oldalukon úgy fogalmaztak: "tragikus a helyzet".

Változás a kutakon: ennyi lesz szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedik. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent literenként, a gázolajért pedig 8 forinttal kell majd többet fizetni a piaci áron tankolóknak.

Támogatást igényelhetnek a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek

Elindult a Vállalkozások regionális munkaerő támogatása program, amelyben az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak legfeljebb havi 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást a munkaadók. Az augusztus 15-ével megnyíló lehetőséggel élőktől akár a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó háromnegyedét is átvállalhatja az állam - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Oroszországot összehozta az ukrajnai invázió Észak-Koreával

Vlagyimir Putyin orosz elnök baráti üzenetet küldött Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, amelyben kifejezte, hogy szeretné, ha Oroszország és Észak-Korea elmélyítené kapcsolatait.

70 éves korunkig dolgozni fogunk?

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből.

Gazdaság

Fizetési mérleg. 806 millió eurós hiány júniusban

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank előzetes adataiból. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.

OTP: stabil a teljesítmény, bizonytalan az orosz leánybank sorsa

Az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben, ami a bank stabilitását és erejét mutatja - mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese a bank eredményeit értékelő sajtótájékoztatón. Azt is közölte: vizsgálják az orosz leánybank értékesítésének lehetőségét.

Az MNB zöld átállást vár el a bankoktól – határidőre

A jegybank megújította zöld ajánlását, amelyben elvárják, hogy a hazai hitelintézetek 2025-ig álljanak át a zöld működésre.

Újra összeért az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom