Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság A németek már a pályán kívül is nyertek a foci EB-n. A...
No menu items!

A németek már a pályán kívül is nyertek a foci EB-n. A magyaroknak is van esélyük.

Fotó: UEFA via Getty Images

Mivel a német válogatott megnyerte a csoportját Svájc ellen a Német Labdarúgószövetségnek, a DFB-nek bónuszt is kell fizetnie a játékosoknak, amire már régóta nem volt példa.

2017-ben a DFB 50 ezer eurót fizetett minden egyes játékosnak, aki részt vett a FIFA által rendezett oroszországi Konföderációs Kupán elért győzelemben. Azt azonban a szövetség nem tudta, hogy ez lesz hosszú évekre az utolsó ilyen bónusz. Mivel Németország a 2018-as és a 2022-es világbajnokságokon már a csoportkörben kiesett, a 2021-es Európa-bajnokságon pedig a csoportjában elért második helyezés után nem jutott tovább a 16 közé, így további kifizetés már nem volt esedékes. Ez most vasárnap megváltozott. A legnagyobb német sportlap, a Kicker szerint a Svájc elleni 1:1-es döntetlen eredményeként a 26 játékos mindegyike 50 ezer eurós bónuszt kap a DFB-től.

Ez része annak a bónuszszabályzatnak, amelyről a szövetség a hazai Európa-bajnokság előtt a csapatkapitányt, Ilkay Gündogant körülvevő játékosok tanácsával folytatott tárgyalásokon állapodott meg. Eszerint minden válogatott játékos 100 ezer eurót kap, ha bejut a negyeddöntőbe, 150 ezer eurót, ha az elődöntőbe, 250 ezer eurót, ha második lesz, és 400 ezer eurót, ha megnyeri a bajnoki címet. Ugyanezt a skálát alkalmazták a 2021-es Európa-bajnokságon is – de az akkori csapattagok egy fillért sem kaptak.

A DFB utoljára nyolc évvel ezelőtt fizetett ki bónuszokat Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon. A 2016-os franciaországi EURO-n az elődöntős kiesés után minden játékos 100 ezer eurót kapott. Akkoriban csak a csoportgyőzelemért semmit sem fizettek volna. A korábbi rekord a 2014-ben minden világbajnoknak kiosztott 300 ezer euró volt.

Ezzel szemben az UEFA bónuszrendszere nem tesz különbséget aszerint, hogy egy csapat hogyan jut a 16 közé. Az Európa-bajnokság szervezője minden egyesületnek 1,5 millió eurót fizet a kieséses szakaszba jutásért – függetlenül attól, hogy első, második vagy harmadik helyen végeznek. Mivel azonban minden győzelem a csoportkörben egymillió eurót, minden döntetlen pedig 500 ezer eurót hoz, a Svájc elleni eredmény nemcsak a játékosoknak hoz a konyhára, hanem a Német labdarúgó-szövetségnek, a DFB-nek is.

Ha pedig szerencsénk van, a skótok elleni diadal után a magyar válogatott is továbbjut a csoportjából, ami az erkölcsi siker mellett az MLSZ-nek – és persze a játékosoknak is – biztosan fial.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.