Hirdetés
Kezdőlap Hírek Szegényedő leggazdagabbak

Szegényedő leggazdagabbak

A Bloomberg Milliárdos Indexe szerint a világ leggazdagabb emberei az idén idáig vagyonuk 2 %-át vesztették el.  Veszteségük 103 milliárd dollár – jelenti a Bloomberg hírügynökség.

Márpedig arra a Bloomberg Milliárdos Indexe (BMI)  naponta rangsorolja a világ legtehetősebb polgárait. A számításokat a minden egyes milliárdosnál lefuttatott  nettó vagyonérték elemzés alapján végzik el, az adatokat pedig New Yorkban naponta, a tőzsdezárás után frissítik.

A ranglistát október 10-i állás szerint Jeff Bezos amerikai üzletember, az Amazon alapítója és vezérigazgatója vezeti 154 milliárd dollárral, mögötte Bill Gates a második 98,4 milliárddal, Mark Zuckergberg „csak” a hatodik 62,6 milliárdos vagyonával. Az első 500-ban jelenleg magyar milliárdos nem szerepel a rangsorban.

A hírügynökségi tudósítás külön figyelmet szentel a BMI listán jelenleg 73. helyen álló, de Szaúd-Arábia leggazdagabb embereként számon tartott Alwaleed bin Talal Al Saud hercegnek, akire az elemző szerint mostanság rájár a rúd. A szaúdi herceg vagyona ugyanis 15,2 billió dollárra fogyatkozott, ami a legalacsonyabb érték azóta, amióta 2012 áprilisában az arab előkelőség felkerült a listára.

Szaúd-Arábia leggazdagabb embere, Alwaleed bin Talal Al Saud herceg. Forrás: Bloomberg

Mint ahogy a herceg környezetéből a hírügynökséghez eljutott  e-mailből kiderült, az idei év első három negyedévében elkönyvelt 760 millió dolláros veszteséget olyan „finom hangolások”-nak tudják be, amelyek a nyilvános részvénykereskedések során, továbbá a szorosan hozzáköthető érdekeltségeknél, valamint a szaúdi ingatlan cégeinél történtek.

Példának okáért abban a tranzakcióban,  amikor az amerikai Lyft Inc. sofőrszolgálatban lévő részesedését Alwaleed bin Talal Al Saud eladta a portfóliója ékkövének számító Kingdom Holding Co.-nak.

E vállalkozás részvény árfolyama ugyanis már tavaly novemberben nagyot zuhant, amikor a herceget korrupció gyanújával váratlanul letartóztatták a szaúdi hatóságok. A gazdasági zászlóshajójának tartott vállalkozás – amiben Alwaleed 95%-os részesedéssel bír -, a Bloomberg szerint azóta sem állt talpra.  83 napos fogvatartásából kiszabadulva, a szaúdi milliárdos egy tucatnyi herceg, miniszter és magasrangú tisztviselő körében szűkszavúan csak annyit közölt a nyilvánossággal, hogy a hatóságokkal megkötött egyezség értelmében feltétel nélkül bocsátottak szabadlábra.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Koronavírus – Európai Parlament. Jön az EU4Health

Az európai "egészségügyi unió" létrehozásával sokkal szorosabbra kell fonni a tagállami együttműködést - szögezték le az Európai Parlament (EP) képviselői, az EP brüsszeli plenáris ülésén a járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiáról elfogadott állásfoglalásukban.

Négy év börtön. El akarta lopni a Magna Cartát

Négy év börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 47 éves férfit, aki 2018 őszén megpróbálta ellopni a történelem egyik legjelentősebb és legismertebb dokumentuma, a 800 éves brit Magna Carta kevés fennmaradt eredeti példányának egyikét a salisbury-i katedrálisból.

Balatoni nyár – Covid fenyegetés idején

A Balaton mellett is figyelni kell a "tisztes távolságra"....

Koronavírus – jövő hétre várhatók újra a szigorítások?

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Hírek

Négy év börtön. El akarta lopni a Magna Cartát

Négy év börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 47 éves férfit, aki 2018 őszén megpróbálta ellopni a történelem egyik legjelentősebb és legismertebb dokumentuma, a 800 éves brit Magna Carta kevés fennmaradt eredeti példányának egyikét a salisbury-i katedrálisból.

Balatoni nyár – Covid fenyegetés idején

A Balaton mellett is figyelni kell a "tisztes távolságra"....

Koronavírus – jövő hétre várhatók újra a szigorítások?

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Itt a hét vége. Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar

A hőség, az extrém UV-sugárzás, az erős szél és zivatar veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra.

Vörös lista. 33 ezer állatfajt fenyeget a kihalás

A Madagaszkáron honos összes makifaj csaknem egyharmadát, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt is a súlyosan veszélyeztetett, vagyis a kihalástól mindössze egyetlen lépésre lévő állatok közé sorolja a svájci székhelyű Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aktualizált vörös listája.

Szárnyaltak a tőzsdék – gazdagodtak a dollármilliomosok

A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

Fagyizókat ellenőriz a NAV – megyei lista

A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat és a cukrászdákat ellenőrzik. A revizorok az adózási és a munkaerőpiaci szabályok betartására koncentrálnak.

Sziklaomlás. Magyar turista halála Ausztriában

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

Az agyat is károsíthatja a koronavírus

Egy kutatócsoport az új koronavírus okozta Covid-19 betegség lehetséges agykárosító hatására figyelmeztetett. A neurológusok szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy az idegrendszerre gyakorolt hatása aggasztó lehet.

Elon Musk: közel járunk a teljesen önvezető autókhoz

A Tesla nagyon közel jár az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető járműtechnológia kifejlesztéséhez - jelentette be az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat vezérigazgatója, Elon Musk.

Kambodzsa. Tilos a kutyahús a turistaparadicsomban

Betiltották a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Bűnözés Hollandiában – Konténerekbe rejtett kínzókamrát és cellákat találtak

Konténerekben kialakított, rejtett börtöncellákat és kínzókamrákat, összesen hetet fedezett fel a holland rendőrség egy raktárban a belga határ közelében fekvő Wouwse Plantage településen - közölte rendőrség a helyi médiával.

Gazdaság

Eltűnt a magyar bankok nyeresége

A bankszektor konszolidált nettó eredménye az egy évvel korábbi 2,7 százalékára, 3 milliárd forintra csökkent az első negyedévben, főként a jóval magasabb értékvesztés és céltartalékképzés miatt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

OTP: százból heten nem tudnak pénzt félretenni

A koronavírus-járvány felértékelte a pénzügyi tudatosság szerepét, és bebizonyította, hogy érdemes rendszeres megtakarítással felkészülni a váratlan helyzetekre - derült ki az OTP Bank megbízásából készített kutatásból.

Takarékbank: hét év alatt 126 takarékszövetkezet egyesült

Az informatikai átállással befejeződött a Takarék Csoport hétéves integrációs folyamata, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása volt Magyarországon.

Két ország is az euró előszobájába léphet

Bulgária és Horvátország karnyújtásnyira áll attól, hogy megkapja az engedélyt az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez történő csatlakozáshoz.

Újabb milliárddal gazdagodott az MNB-alapítvány

A Pallas Athéné Alapítvány eredményesen zárta a második negyedévet, több mint egymilliárd forinttal növelte az alapítványi összvagyont.

Érintéses fizetés – MNB: maradjon a 15 ezres limit!

A Magyar Nemzeti Bank a PIN-kód nélküli érintőkártyás fizetések 15 ezer forintos értékhatárának megtartását javasolja hosszú távon is - mondta Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom