Kezdőlap Cégvilág Adomány: ezer - vércukormérő készüléket kap az Országos Mentőszolgálat
No menu items!

Adomány: ezer – vércukormérő készüléket kap az Országos Mentőszolgálat

A 77 Elektronika Kft. már összesen háromezer telemedicinás rendszerrel összekapcsolható eszközzel segítette a járvány alatt az egészségügyet.

Ezer egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak. A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét. Az orvostechnikai cég emellett újabb ezer háziorvosnak is ingyenesen eljuttatja korszerű készülékeit, így a koronavírus-járvány kitörése óta már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis kapta meg díjmentesen a betegellátásban fontos gyógyászati segédeszközt.

A betegekhez kiérkező mentősök hátizsákjának minimumfelszerelését képező ezer darab vércukormérőt kapott az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az idén 35 éves 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően.

Az innovatív, telemedicinás rendszerrel is összeköthető Dcont® vércukormérők a jelenlegi feszített egészségügyi helyzetben rendkívül hatékony segítséget jelenthetnek a betegek ellátásában, hiszen a mentők így az egyik legmodernebb és legpontosabb készülékkel állapíthatják meg a helyszínen a páciensek vércukorszintértékét. Az értékek ismerete elengedhetetlen a diagnózis felállításában, hiszen ennek tudatában azonnal megállapítható, hogy a tapasztalt tüneteket esetleg a túl alacsony (hipoglikémia), vagy a túl magas (hiperglikémia) vércukorszint okozza-e.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai számára nem ismeretlenek a Dcont® vércukormérők, hiszen a szervezet korábban is kapott már adományként készülékeket a magyar cégtől.

Már a magyar háziorvosok harmada jutott ingyenesen vércukormérőhöz

A 77 Elektronika Kft. a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül újabb ezer magyar háziorvosnak is kiszállítja vércukormérő készülékeit, így a tavaly kihelyezett ezer darabbal együtt már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis juthatott hozzá ingyenesen e fontos gyógyászati segédeszközhöz.

A diabétesszel élőket a koronavírus súlyosabb szövődményekkel fenyegeti, ezek elkerüléséhez pedig kulcsfontosságú a vércukorgörbék állandó figyelemmel tartása, és különösképp az ingadozások kiszűrése. A Dcont® fejlesztések nemcsak a vércukoreredmények pontosságában képviselnek magas minőséget, hanem az eNAPLÓ nevű rendszerükkel és az ingyenesen letölthető mobilalkalmazással is biztosítják, hogy mind az orvos, mind a páciens könnyedén, kihagyások és mulasztások nélkül követhesse glükóz-és inzulineredményeit, az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, vagy az elvégzett fizikai aktivitás mértékét. A vércukormérőkön emellett hangjelzéssel és villogással működő figyelmeztetés is beállítható, ami emlékezteti a beteget a mérésre, vagy az inzulininjekció beadására.

Segítség a súlyos szövődmények elkerüléséhez az e napló

A 77 Elektronika Kft. nemcsak adományozással, hanem a Családorvosi Tanszékkel együttműködve szakmai továbbképzésekkel is támogatja a háziorvosok munkáját. A medukator.eu oldalon a vércukorméréshez használható technológiai ismeretekről, a telemedicináról, és globálisabban a cukorbetegség gondozásáról szóló edukációs anyagokat tettek hozzáférhetővé. A páciensek számára pedig a diabéteszről szóló oktatási anyagokat, ingyenes kiadványokat, valamint szájmaszkokat is biztosítanak, amivel mind a betegek ismereteihez, mind az orvos-beteg kommunikáció fejlesztéséhez hozzájárulnak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ipari park, fejlesztések, új üzletek – Dombóvár az autópályára is számít

Dombóvár nagyon számít a régóta várt M9-es autópályára, amely...

Koronavírus – Izraelben az időseket újraoltják

Az idősek augusztus elején kezdődő újraoltásáról, a harmadik adag...

Ókori, birodalmi csatornát és utat találtak Hollandiában

Ókori, a Római Birodalom idejéből származó csatornát és utat találtak az UNESCO világörökségi listájára a nemrégiben felkerült ősi katonai táborok közelében - jelentették be holland régészek.

Amerika. A vártnál gyengébb lett a negyedéves GDP-adat

Jelentősen, de az elemzők által vártnál szerényebb ütemben nőtt az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A növekedéshez hozzájárult, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával gyorsuló ütemben kezdett visszatérni a gazdasági és társadalmi élet a normális kerékvágásba.

Hírek

Nem kísérte pusztító szökőár a 8,2-es alaszkai földrengést

Nem okozott károkat az alaszkai 8,2 es földrengés. Legfeljebb 21 centiméteres szökőárhullámot figyeltek meg az érintett térségben.

Szökőárriadó – 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partjainál

Erős, az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partvidékénél helyi idő szerint szerda este, szökőárriadót rendeltek el.

Vádemelés. Milliárdos ingatlant akart átjátszani az élettársának

Vádat emeltek egy felszámolóbiztos - és társai - ellen, aki a vádirat szerint egy egymilliárd forintnál is nagyobb értékű irodaházat akart átjátszani 160 millió forintért partnerének - közölte a fővárosi főügyész.

Gyengülnek a Föld életjelei – tudósok ezrei sürgetnek azonnali beavatkozást

A Föld életjeleinek gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Srí Lanka-i kútásók találtak rá – 100 millió dollárt érhet

Véletlenül egy mintegy 100 millió dollárt (30 milliárd forintot) érő csillagzafír tömböt fedeztek fel egy Srí Lanka-i férfi hátsó kertjében munkások, akik éppen kutat ástak.

Péntektől újra történelmi rekordon a benzinár – drágul a gázolaj is

Az üzemanyagok újabb jelentős drágulásával búcsúzik a július: péntektől a benzin literenkénti átlagára bruttó 5 forinttal - történelmi rekordra - emelkedik, a gázolaj literje pedig bruttó 6 forinttal drágul.

27%. Vasárnaptól a régi lesz a házhoz vitt ételek áfája

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az...

Nagyot erősödött a forint a kamatdöntés után

Jelentősen erősödött a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzet Bank monetáris tanácsa a vártnál nagyobb kamatemelésről döntött és változtatott a kamatfolyosón is.

Gazdaság

Elemzők: tovább szigoríthat az MNB

Nem okozott meglepetést az alapkamat keddi emelése, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) további szigorításokat is bejelenthet a következő hónapokban - közölték az MTI-nek nyilatkozó...

Monetáris tanács: indokolt a kamatemelési ciklus folytatása

Az inflációs kilátásokat övező kockázatok továbbra is felfelé mutatnak: az árstabilitás biztosítása, a másodkörös inflációs hatások megelőzése és az inflációs várakozások horgonyzása érdekében a tanács indokoltnak tartja a kamatemelési ciklus havi ütemű, határozott lépésekkel történő folytatását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tonetáris tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.

Tovább emelte az alapkamatot a monetáris tanács – változott a kamatfolyosó is

Harminc bázisponttal 1,20 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom