Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Biztonság, vagy más? A Boeing hirtelen belassított
No menu items!

Biztonság, vagy más? A Boeing hirtelen belassított

A Boeing  két iparági forrás szerint is azt közölte a beszállítókkal, hogy három hónappal elhalasztja a 737-es repülőgépcsaládjának egyik kulcsfontosságú gyártási mérföldkövét, mivel továbbra is küzd a termelést sújtó válsággal.

A főként az újgenerációs 737 MAX-hoz kötődően, többféle hiba miatt is megtépázott tekintélyű Boeing azt közölte, hogy az új beszállítói ütemterv szerint a 737-esek kibocsátása csak szeptemberben éri el a havi 42 darabot, szemben a korábbi céllal, amikor már júniusra tervezték ezt a mennyiséget.

A Boeing repülőgépgyártása ugyanis jelentősen lelassult a szabályozó hatóságok, a légitársaságok és a törvényhozók fokozott ellenőrzése miatt, miután egy januári incidenst követően az Alaska Airlines utasszállító repülőgépének egyik ajtaja a levegőben kiszakadt. Miközben a Boeing beszállítói ütemterve meghatározza az elvárásokat, amikor a beszállítók termékeinek a gyártáshoz rendelkezésre kell állniuk, elemzők szerint ez nem feltétlenül tükrözi a tényleges termelést, ami a szabályozási ellenőrzések és az ellátási korlátok keveréke miatt lelassul.

A Boeing döntése, amivel kitolja a célszámokat, azt jelzi, hogy vállalat szerint a gyártást nehezítő külső nyomás nyomás nem enyhül. A rivális Airbus, a világ legnagyobb repülőgépgyártója szintén a közeljövőben bekövetkező zavarokra készül az alkatrész- és munkaerőhiány miatt.

A Boeing új beszállítói ütemterve szerint a termelés 2025 január helyett márciusra éri el a havi 47-et és június helyett 2025 szeptemberre a havi 52 darabot. Ezek után a Boeing részvényei 2,2%-ot estek a pénteki kereskedésben. A vállalat a múlt hónapban azt közölte, hogy 2024-ben inkább égeti a pénzt, mintsem nyereséget termel, és a második negyedévben sem nőnek a szállítások az eredetileg vártaknak szerint.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.