Hirdetés
Kezdőlap Élelmiszeripar Borverseny. Díjnyertes Géniuszok
No menu items!

Borverseny. Díjnyertes Géniuszok

Géniusz boraival egy arany és két ezüstérmet kapott a nagy hagyományú villányi borversenyen, a siklósi KVS Pince, amely jelentős beruházás után, tapasztalt borásszal és új dizájnnal folytatja tevékenységét.

A márciusban ötvenkettedik alkalommal megrendezett villányi versenyre 308 bort neveztek a Villánytól egészen Hegyszentmártonig tartó Villányi térség bortermelői, akik között a legnagyobbak, leghíresebbek és a kisebb pincészetek is bemutatkoztak. A zsűri 58 fehér, 2 siller, 33 rozé és 215 vörös mintából választotta ki a legjobbakat, a versenyen összesen 81 aranyérem, illetve 6 nagy aranyérem született.  A díjak és helyezettek teljes rangsora itt elérhető.

A legjobbak között ezúttal egy új név is feltűnt: a KVS Pincészet,, amelyik három borral nevezett és mindháromra érmet is kapott. A chardonnay aranyérmet, a rose és az olaszrizling pedig ezüstérmet érdemelt ki. A KVS ugyan új név, de nem teljesen új szereplőként lépett a piacra: a Pécstől 24 kilométerre, a Tenkes-hegy lábánál fekvő siklósi Csukma dűlőn gazdálkodó egykori Kalmár Pince váltott márkanevet és gyártási, valamint márkafilozófiát.

Az új stratégiával kapcsolatban az új szőlész-főborász, Vetési István – aki korábban a Souska Borászat szőlő és ágazatvezetőjeként tevékenykedett – elmondta: a KVS Pince 150 milliós beruházás eredményeként, tavaly átadott üzemében két 50 hektós, hat 10 hektós, hat 30 hektós és négy 20 hektós hűthető, fűthető tartályban, teljesen irányított erjesztéssel készíti borait. Ez garantálja a nedű, sterilitása mellett azt, hogy a reduktív technológia adta lehetőségeket kihasználva a fogyasztók számára kulcsfontosságú gyümölcsössége az íz és zamatvilága egyaránt kiteljesedjen. Erre ad pozitív visszajelzést a nagytekintélyű villányi bormustrán, az első szüretből benevezett borok által átvett három érem, miközben egy negyedik, vörösbor is készül, de a cabernet-et még hordózni kell, hogy tökéletessé váljék.

Vetési István hozzátette: a KVS által készített Géniusz borcsalád piacra lépését ugyan nagyban hátráltatja a Koronavírus miatt kialakult helyzet, de miközben Pécs és a villányi térség éttermeiben, vendéglátóhelyein már elérhetőkké váltak termékeik, a legjelentősebb borkínálattal rendelkező, országos lefedettséget biztosító kereskedelmi cégekkel folytatott előrehaladott tárgyalások azt vetítik előre, hogy őszre már mindenütt megjelenhetnek díjnyertes boraikkal.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Matolcsy György: jövőre is 5 százalék körül alakul az infláció

Megvédtük az elmúlt évtized eredményeit - kezdte a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 2020-as válságkezelés értékelését a parlamentben. Matolcsy György szerint az infláció megugrását is a koronavírus-járvány okozta, az MNB pedig idén és jövőre is 5 százalék körüli értékkel számol.

Nem működött az IKEA online céges felülete – az adatok a kibertámadás után is biztonságban vannak

Olvasóink tegnap jelezték, hogy még este sem működik az IKEA internetes felülete a céges vásárlóknak. Kérdésünkre a cég reagált.

Covid-hatások és menedzser kihívások: Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezető igazgatója

Bár a járványhelyzet tavasszal engedett a szorításból, ősszel ismét visszatért a kötelező maszkviselet. Eközben a globális ellátási nehézségek és az infláció is számtalan olyan új helyzetet teremtett, amelyet napi szinten kezelniük kell a cégvezetőknek, üzleti döntéshozóknak. Legújabb rovatunkban erről beszélnek AzÜzlet által megkérdezett menedzserek.

Izraeli a világ legdrágább városa – Budapest a top 100-ban sincs

Tel-Avivban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor ezen a mércén továbbra sincs a száz legdrágább város között - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) globális felmérésében.

Hírek

Nem működött az IKEA online céges felülete – az adatok a kibertámadás után is biztonságban vannak

Olvasóink tegnap jelezték, hogy még este sem működik az IKEA internetes felülete a céges vásárlóknak. Kérdésünkre a cég reagált.

Vezetőváltás a HungaroControlnál

Távozik posztjáról Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója. Feladatait átmeneti jelleggel Tóth László, a légi navigációs vállalat igazgatóságának tagja veszi át.

Emelkedő gázárak. Két tényező áll a drágulás mögött

Októberben a kínálati hiány és a magas kereslet emelte a fölgáz árát - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Új elnök-vezérigazgató a Magyar Bankholding élén

Folytatódik a Magyar Bankholding csoport irányításának egységesítése: Vida Józseftől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait. Az eddigi igazgatósági elnök a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a társaságot.

Korábban jön a decemberi nyugdíj

A megszokottnál korábban jön a decemberi nyugdíj: a bankszámlákra december 2-án utalják a járandóságot, és a postai kézbesítés is már csütörtökön megkezdődik - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére december 1-jétől. A korábbi vezérigazgató, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozik a MÁV-Start és a MÁV VAGON éléről - közölte a MÁV.

Orbán: meghosszabbodik az oltási akcióhét, hamarosan 5-12 éveseket is oltanak

Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet, és december 20-át követően az 5-12 éves gyerekek számára is elérhető lesz a vakcina - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Új bankjegyet vezetnek be Romániában

Új címletű, 20 lejes bankjegyek kerülnek forgalomba Romániában december 1-jén. A pénzen először lesz látható egy nő arcmása - közölte a Román Nemzeti Bank.

Gazdaság

Megugrott az amerikai bankok nyeresége

Jelentősen, 35,9 százalékkal nőtt az amerikai bankszektor teljes nyeresége a harmadik negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor elmaradt a második negyedévvel összevetve.

Kiszélesített kamatfolyosó: az MNB mozgásteret nyitott magának

Számítani lehetett arra, hogy a kamatfolyosót kiszélesíti és felfelé tolja a jegybank, ezzel a lépéssel ugyanis mozgásteret teremt magának - mondták elemzők a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának friss döntésére reagálva.

A monetáris tanács szélesítette a kamatfolyosót

A monetáris tanács a kamatfolyosó kiszélesítéséről és aszimmetrikussá tételéről döntött kedden - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

MNB-alelnök: azonnali fenntarthatósági fordulatra van szükség

Azonnali fenntarthatósági fordulatra van szükség, a világgazdaság növekedési modellje ugyanis már rövid távon sem tartható fenn, és ez a pénzügyi rendszer szereplőire, illetve a gazdaság egészére kihat - mondta Kandrács Csaba.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom