Kezdőlap Hírek Construma díjat nyert a Mapei innovációja
No menu items!

Construma díjat nyert a Mapei innovációja

Az építőipari szakkiállításon 400 hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit és szolgálatatásait. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Két év kihagyás után, 40. alkalommal kerül megrendezésre a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás április 6. és 10. között Budapesten. A több száz kiállítót felvonultató eseményen a szakmai zsűri Construma díjjal ismerte el a Mapei újdonságát, a Kerapoxy Easy Design dekoratív epoxi fugázót.

A megnyitót követő díjátadón hét vállalat innovációját díjazták. Az egyik elismerést a Mapei legújabb fejlesztése, a Kerapoxy Easy Design dekoratív epoxi fugázóanyag kapta.

Hasznos dolog a digitalizáció, de építeni még nem lehet online. Nagyon hiányzott az az inspiráló szakmai fórum, amit a Construma képvisel. Pótolhatatlanok ezek a találkozások a vásárlókkal és a szakmával. Jó érzés újra itt lenni és nagyon örülünk a díjnak” – mondta Markovich Béla, a vállalat ügyvezetője.

A Kerapoxy Easy Design egy sokoldalúan használható, könnyen felhordható és tisztítható epoxi fugázó, bakteriosztatikus adalékszerrel és BioBlock technológiával. Egyedi tulajdonságai miatt lakó- és kereskedelmi helyiségek mellett, uszodákban és wellness egységekben, valamint élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek burkolására is kiválóan alkalmazható.

Markovich Béla a díjjal. Fotó: Mapei

Egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen bedolgozható, felülete nagyon könnyen tisztítható, sima és színtartó, kitűnően ellenáll a savaknak. Az innovatív BioBlock technológiának köszönhetően, megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a penészképződést a fugázófelületeken, ezáltal higiénikussá és biztonságossá teszi a csempézett felületeket. Mindezek mellett a termék nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, környezet- és egészségbarát építőanyag.

Az új Kerapoxy Easy Design negyvenegy színben, valamint a színtelen, áttetsző kivitel kombinálásával végtelen számú árnyalatban és fényhatással érhető el, a Mapeglitter metálfényű színes csillámmal „megbolondított”, fényesen csillogó megjelenésű ezüsttől és aranytól a Mapecolor Metallickal elkeverve létrehozott platina, arany, réz, ezüst és sötétezüst tónusokig. A Kerapoxy Easy Design már elérhető a hazai kínálatban – közölte a Mapei.

További díjazottak, valamint a díjazott termékek:

EU-Solar Zrt., Growatt SPA 4000-10000TL3 BH

Grand Union Kft., BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés

Leier Hungária Kft., Leier klímafödém

Masterplast Nyrt., ISOMASTER EPS 150 G

Rotovill Kft., Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés

Szépítők Bemutatóterem Kft., Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

61. Közgazdász-vándorgyűlés: a pénzromlás meg kell fékezni

A 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, Egerben történt. Három vélemény.

BÉT – Nagyot estek az OTP részvényei

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1789,86 pontos, 3,12 százalékos csökkenéssel, 55 589,52 ponton zárt csütörtökön.

Korlátozta az üzemanyagok kivitelét az orosz kormány

Az orosz kormány két lehetőséget mérlegelt az üzemanyagárak stabilizálására: az olajtermékek exportjának átmeneti teljes tilalmát a belföldi piac telítése érdekében, illetve azt, hogy tonnánként 250 dollárra emelje olajtermékek exportvámját.

Javult a Pannon homoki élőhelyek ökológiai állapota

Európa több országával ellentétben Magyarország teljes területének csaknem egyharmada természetközeli állapotban maradt fent, amely egy rendkívüli arány és egyben nemzeti kincs is.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Visszavonták az ONEY pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét

Az ONEY így nem rendelkezett az ügyfelekkel szembeni követelésekkel, illetve pénzügyi szolgáltatásból eredő egyéb kötelezettséggel az engedély visszavonása és a végelszámolás időpontjában.