Kezdőlap Hírek Amerikai külkereskedelem - csökkent a deficit
No menu items!

Amerikai külkereskedelem – csökkent a deficit

Az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje a vártnál kisebb mértékben csökkent áprilisban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis jelentése alapján.

Áprilisban az Egyesült Államok javak és szolgáltatások külkereskedelmében kialakult deficitje 50,8 milliárd dollárra csökkent az előző havi 51,9 milliárd dollárról. A piac nagyobb csökkenést, 50,7 milliárd dolláros deficitet várt áprilisra.

A javak külkereskedelmében kialakult deficit 1,0 milliárd dollárral 71,7 milliárd dollárra csökkent, a szolgáltatások külkereskedelmében kialakult többlet pedig 0,1 milliárd dollárral 20,9 milliárd dollárra emelkedett.

A javak és szolgáltatások exportja az előző havihoz képest 4,6 milliárd dollárral, 2,2 százalékkal 206,8 milliárd dollárra csökkent áprilisban. A legnagyobb csökkenés a polgári repülőgépek, a gépjárművek valamint fogyasztási cikkek exportjában, illetve a mezőgazdasági termények közül a szójabab kivitelében következett be.

Az év elejétől, januártól áprilisig a javak és szolgáltatások külkereskedelmében kialakult halmozott deficit 4,1 milliárd dollárral, 2,0 százalékkal emelkedett 2018 azonos periódusához képest. A négy havi halmozott export 8,3 milliárd dollárral, 1,0 százalékkal, az import pedig 12,4 milliárd dollárral, 1,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest.

Áprilisban az import is 2,2 százalékkal csökkent az Egyesült Államokban, 5,7 milliárd dollárral 257,6 milliárd dollárra. A behozatal elsősorban a fogyasztási cikkek, a gépjárművek és a beruházási javak terén csökkent.

Az Egyesült Államoknak az Európai Unióval folytatott kereskedelmében kialakult deficitje 1,0 milliárd dollárral 15,1 milliárd dollárra csökkent. Az export 0,4 milliárd dollárral 27,0 milliárd dollárra, az import 1,4 milliárd dollárral 42,1 milliárd dollárra csökkent.

A Kínával folytatott kereskedelem deficitje emelkedett áprilisban, mégpedig 2,1 milliárd dollárral 29,4 milliárd dollárra. Az Egyesült Államok kínai exportja 1,8 milliárd dollárral 8,5 milliárd dollárra csökkent, importja viszont 0,3 milliárd dollárral 37,9 milliárd dollárra emelkedett. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Költségvetési csalás – haditechnikai, lőszergyári központra vettek fel támogatást

Lőszerek gyártására is alkalmas, speciális haditechnikai központ építésének ígéretével, hamis számlákkal igényeltek, és kaptak meg 130 milliós támogatást az EU-s és a hazai költségvetésből. 

Az első amerikai őslakosok lábnyomait találták meg Új-Mexikóban

Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban: a 21-23 ezer éves ősi nyomokat a White Sands nemzeti parkban tárták fel.

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Az előző napi nagy nyereségek negatív korrekciójával indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.

Sok a mobilozó autós – sok a büntetés

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt.

Hírek

Költségvetési csalás – haditechnikai, lőszergyári központra vettek fel támogatást

Lőszerek gyártására is alkalmas, speciális haditechnikai központ építésének ígéretével, hamis számlákkal igényeltek, és kaptak meg 130 milliós támogatást az EU-s és a hazai költségvetésből. 

Sok a mobilozó autós – sok a büntetés

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt.

Szerezz Te is gazdijogsit!

Szerezz Te is gazdijogsit! Minden érdeklődő számára elérhető ingyenes...

KSH: augusztusban mérséklődött a természetes fogyás

Augusztusban 8178 gyermek született és 9678-an haltak meg. Tavaly augusztushoz viszonyítva az élveszületések száma kismértékben nőtt, a halálozásoké pedig csökkent. Eszerint augusztusban mérséklődött, de az év elejétől nézve nőtt a természetes fogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Tározóból pótolják a Velencei-tó vizét

A Velencei-tó kritikus vízszintjének javításán dolgoznak a vízügy szakemberei: vasárnaptól többnapos üzempróbát tartanak, hogy megállapítsák, milyen hatással van a tó vízminőségére és élővilágára, ha megkezdik a vízpótlást a Pátkai-tározóból.

Felszámolja 3G hálózatát a Telekom – Mi a teendő?

Akik 3G-s szolgáltatási sávot használtak, át kell, hogy térjenek más sávra, vagyis készüléket is cserélhetnek, amennyibe a most használt nem alkalmas a 2G vagy a 4G üzemmódra. A Magyar Telekom ugyanis lekapcsolja a 3G-s hálózatát. Mit kell tennie?

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség: a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat.

Egységes töltők – új uniós szabályozás jöhet

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.

Gazdaság

Javított a Fitch – hitelképesebb az OTP orosz bankja

Javította az OTP Bank orosz leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját a Fitch Ratings. A hitelminősítő elsősorban a pénzintézet megfelelő tőkehelyzetével indokolta a lépést.
Támogatott tartalom

Tőzsdézhetek úgy is, ha nem értünk hozzá 

Tőzsdézni úgy, hogy nincs meg hozzá a szükséges tudásunk vagy időnk? Erre is van lehetőségünk: tulajdonképpen „bérelhetünk” magunknak szakértőt. A privátbanki szolgáltatással nemcsak magasan képzett, akár helyettünk tőzsdéző szakember munkáját kapjuk meg, de olyan befektetési lehetőségeket is, amelyek csak rajta keresztül érhetőek el. (x)

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom