Hirdetés
Kezdőlap Tech Csúcsterhelés. Sosem látott adatforgalom a világhálón
No menu items!

Csúcsterhelés. Sosem látott adatforgalom a világhálón

A korona-járvánnyal összefüggésben elrendelt lakóhelyelhagyási korlátozások és a cégeknél alkalmazott home-office munka miatt drámain nő az internetes adatforgalom. Magyarországon a nagy terhelés miatt Orbán Viktor videoüzenete akadozva jelent meg a hálón. Svájc némi korlátozást is fontolgat. Meddig bírja a terhelést a NET?

Új világrekord itthon, és Németországban is

Akadozott a háló a túlterheléstől a miniszterelnök rendkívüli bejelentésekor https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/349072369320623/

Az elmúlt héten 10 százalékkal nőtt a netes adatforgalom. A világ legnagyobb szerverközpontja, a frankfurti De-Cix még nagyobb növekedést jelentett.

Az otthoni munkavégzés miatt jóval több a videokonferencia. A piacvezető Skype forgalma 50 százalékkal nőtt. Egyre több felhasználó kapcsolódik a VPN technológia segítségével, tehát virtuális magánhálózaton keresztül a munkahelyi szerveréhez. Ez is jelentősen megterheli a hálózatot. Nem kevésbé adatforgalom intenzívek az online videojátékok. Utóbbiak volumene 25 százalékkal nőtt egy hét leforgása alatt. Hasonló a növekedés a közösségi médiáknál. Viszont ezek részesedése a teljes adatforgalomban jóval kisebb. A De-Cix-nél elmondták, hogy az összes növekedésben kiugró a videómegosztók, elsősorban a YouTube és a Netflix részesedése.

A De-Cix-nél új világrekord is született: 91 terabit. Ennyi adatot egyetlen nap leforgása alatt egy szerverbázis még sosem továbbított. A De-Cix mellett más szerverszolgáltatók is igyekeznek megnyugtatni a felhasználókat: A rendszereket, ahogy eddig is, dinamikusan építik ki; fel vannak készülve a megnövekedett adatforgalomra.

Svájcban nem kizárt a korlátozás

Mindennek ellenére Svájcban a hatóságok már mérlegelik a rendkívül nagy adatforgalmat generáló videómegosztók, különösen a Netflix korlátozását. A streaming, tehát az azonnali adatfolyam sokkal jobban terhelik a hálózatot, mint a videókonferenciák, vagy egyéb, az otthoni munkavégzéssel összefüggő online aktivitás.

Sepp Huber: az azonnali adatfolyam terheli a legjobban a rendszert

Az ügyfeleink telekommunikációs magatartása eltér a szokásostól, ezért nem tudunk terveket, előrejelzéseket felállítani” – nyilatkozta a legnagyobb svájci szolgáltató, a Swisscom sajtófőnöke. Ezért azt sem tudta kizárni, hogy egyes helyeken akadozhat az adattovábbítás. A rendszer összeomlásától azonban nem tartanak. Sepp Huber azt is elmondta, hogy nem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés a hatóságoktól, amely bármilyen adatforgalmi korlátozásra kötelezné őket.

Új rekordok nálunk is

Magyarországon is megnőtt az adatforgalom, derül ki a legnagyobb magyar internetes csomópont, a Budapest Internet Exchange (BIX) grafikonjaiból. A Magyar Telekom 20-30 százalékos adatforgalmi bővülésről számolt be. Valamennyi telekommunikációs szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy gőzerővel dolgoznak a kapacitásbővítésen.

Az új magyar rekord szerdán délután 15 és 16 óra között született. Orbán Viktor ekkor jelentette be a miniszterelnök a hiteltörlesztések felfüggesztését. A nagy terhelés miatt a videó akadozott. Az ilyen, kisebb zavarokat nem tudják a jövőben sem kizárni a szolgáltatók, de a rendszer összeomlását valószínűtlennek tartják.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik
Hirdetés

Friss

Bosch beruházás Vecsésen – Regionális központ épül 6 milliárdért

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Viharral, kiadós esővel és hóval – hidegfront érkezik

Markáns hidegfront érkezik viharos széllel, kiadós csapadékkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében. Keddre a viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A magasabb hegyekben akár 10-20 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Kercsmár András: van kész sikerrecept, csak a magyar franchise törvény hiányzik

Moszkvában tanult, később a magyarországi McDonald’s első Strait Partnere...

Tőzsde – Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek

Enyhe csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn. A múlt heti rekordszintek után a befektetők óvatosak az első negyedéves gyorsjelentési szezon küszöbén.

Hírek

Viharral, kiadós esővel és hóval – hidegfront érkezik

Markáns hidegfront érkezik viharos széllel, kiadós csapadékkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében. Keddre a viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A magasabb hegyekben akár 10-20 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Fennakadások voltak a Vodafone-nál

Technikai probléma miatt fennakadásokat tapasztalhattak a Vodafone ügyfelei hétfőn délelőtt az ország keleti és déli részén a 2G és 3G szolgálatások működésében. A szolgáltató szakemberei azóta elhárították a problémát - közölte a távközlési vállalat.

Orvhalászat a Dunán: több faj is a kihalás szélére került

Az orvhalászat sodorja a kihalás szélére a Duna tokhalfajait. A hat tokhalféléből kettő már kihalt, négy súlyosan veszélyeztetett - jelentette a Természetvédelmi Világalap (WWF).

Koronavírus – Kambodzsában börtön jár a bujkáló fertőzötteknek

Akár öt év börtönt is kaphatnak ezentúl Kambodzsában azok az igazolt koronavírus-fertőzöttek, akik nem fordulnak orvoshoz - jelentette be az ország igazságügyi minisztériuma.

Illegális fővárosi cigigyárra csapott le a NAV – fotók

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Budapesten - közölte az adóhivatal.

Áder: a klímaváltozás hatásai itthon súlyosabbak – jelentés készül

A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencián.

Szerdától csökken az üzemanyagok ára

Szerdától olcsóbban tankolhatunk: a benzin literenkénti átlagára bruttó 4 forinttal, a gázolajé pedig 3 forinttal csökken a hét közepén.

Eredményesen zárta az első negyedévet a Pallas Athéné Alapítvány

Eredményesen zárta 2021 első negyedévét a Pallas Athéné Alapítvány:...

“Félre kell tenni a pártpolitikát és le kell zárni Németországot”

Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat Németországban, és meg kell törni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának harmadik hullámát, amihez két-három hétre le kell zárni az egész országot - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter

Koronavírus – A járványügyi szabályok megsértéséért megbüntették a norvég kormányfőt

Hétszázezer forintnak megfelelő pénzbüntetést kapott Erna Solberg norvég miniszterelnök a koronavírus-járvány miatti korlátozó szabályok megsértése miatt - közölte pénteken a norvég rendőrség.

Kutatás. A vörös hajú embereknek ‘nem fáj annyira’

A vörös hajú emberek eltérő fájdalomérzékelését vizsgálták magyar kutatók...

A gorillák melldöngetési hangja egyedi. A nőstények máskor döngetnek

Kutatók mérték a gorillák mellkasdöngetésének hosszát, az ütések számát és hangfrekvenciáját, a döngetés erőteljessége jelzi a barátok és az ellenségek számára a hatalmasságukat. Egy új kutatás a gorillák kommunikációját vizsgálta.

Gazdaság

Újabb mérföldkőhöz ért a szuperállampapír

Átlépte az 5500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Pluszba (MÁP+) befektetett megtakarítások értéke  - jelentette be a pénzügyminiszter.

Költségvetés – PM: 1144 milliárd forint az államháztartás első negyedévi hiánya

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás központi alrendszere - közölte a Pénzügyminisztérium.

Szja-bevallás. A NAV a tervezetek átnézésére figyelmeztet

Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a weben keresztül, a tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani és beküldeni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

MNB – 36 milliós bírság a CIG biztosító korábbi vezetőinek

Személyi felelősségük is volt abban, hogy a cég az olaszországi határon átnyúló tiltott tevékenységet végzett, ezért a Magyar Nemzeti Bank összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG EMABIT korábbi felsővezetőire, illetve szakmai vezetőire - közölte a jegybank.

Okostelefonos fizetés. A K&H bevezeti a Google Pay-t

Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon. Ez újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is az okostelefonos fizetéseknek - közölte a pénzintézet.

Aranytartalék. Aranyat vett az MNB – megháromszorozta a készletet

A Magyar Nemzeti Bank 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát, aminek következtében az aranykészletek nagysága szerint Magyarország a nemzetközi rangsor középmezőnyéből a felső harmadába lépett elő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom