Hirdetés
Kezdőlap Tech Csúcsterhelés. Sosem látott adatforgalom a világhálón

Csúcsterhelés. Sosem látott adatforgalom a világhálón

A korona-járvánnyal összefüggésben elrendelt lakóhelyelhagyási korlátozások és a cégeknél alkalmazott home-office munka miatt drámain nő az internetes adatforgalom. Magyarországon a nagy terhelés miatt Orbán Viktor videoüzenete akadozva jelent meg a hálón. Svájc némi korlátozást is fontolgat. Meddig bírja a terhelést a NET?

Új világrekord itthon, és Németországban is

Akadozott a háló a túlterheléstől a miniszterelnök rendkívüli bejelentésekor https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/349072369320623/

Az elmúlt héten 10 százalékkal nőtt a netes adatforgalom. A világ legnagyobb szerverközpontja, a frankfurti De-Cix még nagyobb növekedést jelentett.

Az otthoni munkavégzés miatt jóval több a videokonferencia. A piacvezető Skype forgalma 50 százalékkal nőtt. Egyre több felhasználó kapcsolódik a VPN technológia segítségével, tehát virtuális magánhálózaton keresztül a munkahelyi szerveréhez. Ez is jelentősen megterheli a hálózatot. Nem kevésbé adatforgalom intenzívek az online videojátékok. Utóbbiak volumene 25 százalékkal nőtt egy hét leforgása alatt. Hasonló a növekedés a közösségi médiáknál. Viszont ezek részesedése a teljes adatforgalomban jóval kisebb. A De-Cix-nél elmondták, hogy az összes növekedésben kiugró a videómegosztók, elsősorban a YouTube és a Netflix részesedése.

A De-Cix-nél új világrekord is született: 91 terabit. Ennyi adatot egyetlen nap leforgása alatt egy szerverbázis még sosem továbbított. A De-Cix mellett más szerverszolgáltatók is igyekeznek megnyugtatni a felhasználókat: A rendszereket, ahogy eddig is, dinamikusan építik ki; fel vannak készülve a megnövekedett adatforgalomra.

Svájcban nem kizárt a korlátozás

Mindennek ellenére Svájcban a hatóságok már mérlegelik a rendkívül nagy adatforgalmat generáló videómegosztók, különösen a Netflix korlátozását. A streaming, tehát az azonnali adatfolyam sokkal jobban terhelik a hálózatot, mint a videókonferenciák, vagy egyéb, az otthoni munkavégzéssel összefüggő online aktivitás.

Sepp Huber: az azonnali adatfolyam terheli a legjobban a rendszert

Az ügyfeleink telekommunikációs magatartása eltér a szokásostól, ezért nem tudunk terveket, előrejelzéseket felállítani” – nyilatkozta a legnagyobb svájci szolgáltató, a Swisscom sajtófőnöke. Ezért azt sem tudta kizárni, hogy egyes helyeken akadozhat az adattovábbítás. A rendszer összeomlásától azonban nem tartanak. Sepp Huber azt is elmondta, hogy nem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés a hatóságoktól, amely bármilyen adatforgalmi korlátozásra kötelezné őket.

Új rekordok nálunk is

Magyarországon is megnőtt az adatforgalom, derül ki a legnagyobb magyar internetes csomópont, a Budapest Internet Exchange (BIX) grafikonjaiból. A Magyar Telekom 20-30 százalékos adatforgalmi bővülésről számolt be. Valamennyi telekommunikációs szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy gőzerővel dolgoznak a kapacitásbővítésen.

Az új magyar rekord szerdán délután 15 és 16 óra között született. Orbán Viktor ekkor jelentette be a miniszterelnök a hiteltörlesztések felfüggesztését. A nagy terhelés miatt a videó akadozott. Az ilyen, kisebb zavarokat nem tudják a jövőben sem kizárni a szolgáltatók, de a rendszer összeomlását valószínűtlennek tartják.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Koronavírus – Európai Parlament. Jön az EU4Health

Az európai "egészségügyi unió" létrehozásával sokkal szorosabbra kell fonni a tagállami együttműködést - szögezték le az Európai Parlament (EP) képviselői, az EP brüsszeli plenáris ülésén a járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiáról elfogadott állásfoglalásukban.

Négy év börtön. El akarta lopni a Magna Cartát

Négy év börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 47 éves férfit, aki 2018 őszén megpróbálta ellopni a történelem egyik legjelentősebb és legismertebb dokumentuma, a 800 éves brit Magna Carta kevés fennmaradt eredeti példányának egyikét a salisbury-i katedrálisból.

Balatoni nyár – Covid fenyegetés idején

A Balaton mellett is figyelni kell a "tisztes távolságra"....

Koronavírus – jövő hétre várhatók újra a szigorítások?

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Hírek

Négy év börtön. El akarta lopni a Magna Cartát

Négy év börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 47 éves férfit, aki 2018 őszén megpróbálta ellopni a történelem egyik legjelentősebb és legismertebb dokumentuma, a 800 éves brit Magna Carta kevés fennmaradt eredeti példányának egyikét a salisbury-i katedrálisból.

Balatoni nyár – Covid fenyegetés idején

A Balaton mellett is figyelni kell a "tisztes távolságra"....

Koronavírus – jövő hétre várhatók újra a szigorítások?

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Itt a hét vége. Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar

A hőség, az extrém UV-sugárzás, az erős szél és zivatar veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra.

Vörös lista. 33 ezer állatfajt fenyeget a kihalás

A Madagaszkáron honos összes makifaj csaknem egyharmadát, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt is a súlyosan veszélyeztetett, vagyis a kihalástól mindössze egyetlen lépésre lévő állatok közé sorolja a svájci székhelyű Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aktualizált vörös listája.

Szárnyaltak a tőzsdék – gazdagodtak a dollármilliomosok

A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

Fagyizókat ellenőriz a NAV – megyei lista

A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat és a cukrászdákat ellenőrzik. A revizorok az adózási és a munkaerőpiaci szabályok betartására koncentrálnak.

Sziklaomlás. Magyar turista halála Ausztriában

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

Az agyat is károsíthatja a koronavírus

Egy kutatócsoport az új koronavírus okozta Covid-19 betegség lehetséges agykárosító hatására figyelmeztetett. A neurológusok szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy az idegrendszerre gyakorolt hatása aggasztó lehet.

Elon Musk: közel járunk a teljesen önvezető autókhoz

A Tesla nagyon közel jár az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető járműtechnológia kifejlesztéséhez - jelentette be az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat vezérigazgatója, Elon Musk.

Kambodzsa. Tilos a kutyahús a turistaparadicsomban

Betiltották a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Bűnözés Hollandiában – Konténerekbe rejtett kínzókamrát és cellákat találtak

Konténerekben kialakított, rejtett börtöncellákat és kínzókamrákat, összesen hetet fedezett fel a holland rendőrség egy raktárban a belga határ közelében fekvő Wouwse Plantage településen - közölte rendőrség a helyi médiával.

Gazdaság

Eltűnt a magyar bankok nyeresége

A bankszektor konszolidált nettó eredménye az egy évvel korábbi 2,7 százalékára, 3 milliárd forintra csökkent az első negyedévben, főként a jóval magasabb értékvesztés és céltartalékképzés miatt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

OTP: százból heten nem tudnak pénzt félretenni

A koronavírus-járvány felértékelte a pénzügyi tudatosság szerepét, és bebizonyította, hogy érdemes rendszeres megtakarítással felkészülni a váratlan helyzetekre - derült ki az OTP Bank megbízásából készített kutatásból.

Takarékbank: hét év alatt 126 takarékszövetkezet egyesült

Az informatikai átállással befejeződött a Takarék Csoport hétéves integrációs folyamata, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása volt Magyarországon.

Két ország is az euró előszobájába léphet

Bulgária és Horvátország karnyújtásnyira áll attól, hogy megkapja az engedélyt az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez történő csatlakozáshoz.

Újabb milliárddal gazdagodott az MNB-alapítvány

A Pallas Athéné Alapítvány eredményesen zárta a második negyedévet, több mint egymilliárd forinttal növelte az alapítványi összvagyont.

Érintéses fizetés – MNB: maradjon a 15 ezres limit!

A Magyar Nemzeti Bank a PIN-kód nélküli érintőkártyás fizetések 15 ezer forintos értékhatárának megtartását javasolja hosszú távon is - mondta Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom