Hirdetés
Kezdőlap Hírek Ebben a Ryanair is egyetért a magyar döntéshozókkal
No menu items!

Ebben a Ryanair is egyetért a magyar döntéshozókkal

Illusztráció: Bigstock

A Ryanair üdvözli a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette a magyar fogyasztóvédelmi hatóság által 2022 augusztusában kiszabott 763 ezer eurós bírságot, amelyet a Ryanair azért kapott, mert a magyar kormány által kivetett extraprofitadót áthárította az utasokra – közölte a légitársaság.

Mint írták, a Fővárosi Törvényszék múlt heti ítéletében megsemmisítette ezt a bírságot, és megerősítette, hogy a Ryanair jogszerűen háríthatja át az extraprofitadót a fogyasztókra, és hogy a Ryanair eljárási jogai “sérültek”. A magyar bíróság döntése összhangban van az uniós joggal, amely minden légitársaság számára garantálja az ármegállapítás és az utólagos adó fogyasztókra való áthárításának szabadságát – tették hozzá.

A Ryanair üdvözli ezt az ítéletet, amely visszafordítja ezt az “abszurd és politikailag motivált” bírságot – jelezték.

Juliusz Komorek, a Ryanair jogi igazgatója elmondta: “üdvözöljük a magyar bíróság ezen döntését, amely megfelelően tükrözi az uniós jogot, illetve garantálja a légitársaságok számára az ármeghatározás és a visszamenőleges adók áthárításának szabadságát, még olyan esetekben is, mint ez, amikor nem volt jogalapja a magyar kormány által kivetett hamis extraprofitadónak – amely minden induló utas után 10 eurót tett ki -, mivel a Covid miatt minden uniós légitársaság veszteséges volt.

A Ryanair úgy véli, hogy a bírság politikai indíttatású volt, és felszólítja Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy kérjen bocsánatot Facebook-bejegyzéséért, amelyben üdvözölte ennek a politikai indíttatású, hamis bírságnak a kiszabását, amelyet a magyar bíróságok már megsemmisítettek – közölte a légitársaság.

Hozzátették: a Ryanair továbbra is befektet Magyarországon, és továbbra is kedvező árú repülőjegyeket kínál Magyarországra és Magyarországról mind a magyar állampolgárok, mind az ide látogatók számára.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Harmadával több profitot termelt a Ryanair

Az idei nyári csúcsidőszakban a Ryanair arra számít, hogy a viteldíjak a kapacitásproblémák ellenére csak kis mértékben növekednek majd a tavalyi azonos időszak szintjéhez képest.

Covid hatás: dübörög az e-recept és az online időpont kérése

Az internethasználó felnőtt lakosság körében a koronavírus-járvány után 91 százalékra nőtt azok aránya, akik egészséggel és betegséggel kapcsolatos kérdésekben használják a világhálót.

Hírek

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...