Kezdőlap Hírek Ebben a Ryanair is egyetért a magyar döntéshozókkal
No menu items!

Ebben a Ryanair is egyetért a magyar döntéshozókkal

Illusztráció: Bigstock

A Ryanair üdvözli a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette a magyar fogyasztóvédelmi hatóság által 2022 augusztusában kiszabott 763 ezer eurós bírságot, amelyet a Ryanair azért kapott, mert a magyar kormány által kivetett extraprofitadót áthárította az utasokra – közölte a légitársaság.

Mint írták, a Fővárosi Törvényszék múlt heti ítéletében megsemmisítette ezt a bírságot, és megerősítette, hogy a Ryanair jogszerűen háríthatja át az extraprofitadót a fogyasztókra, és hogy a Ryanair eljárási jogai “sérültek”. A magyar bíróság döntése összhangban van az uniós joggal, amely minden légitársaság számára garantálja az ármegállapítás és az utólagos adó fogyasztókra való áthárításának szabadságát – tették hozzá.

A Ryanair üdvözli ezt az ítéletet, amely visszafordítja ezt az “abszurd és politikailag motivált” bírságot – jelezték.

Juliusz Komorek, a Ryanair jogi igazgatója elmondta: “üdvözöljük a magyar bíróság ezen döntését, amely megfelelően tükrözi az uniós jogot, illetve garantálja a légitársaságok számára az ármeghatározás és a visszamenőleges adók áthárításának szabadságát, még olyan esetekben is, mint ez, amikor nem volt jogalapja a magyar kormány által kivetett hamis extraprofitadónak – amely minden induló utas után 10 eurót tett ki -, mivel a Covid miatt minden uniós légitársaság veszteséges volt.

A Ryanair úgy véli, hogy a bírság politikai indíttatású volt, és felszólítja Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy kérjen bocsánatot Facebook-bejegyzéséért, amelyben üdvözölte ennek a politikai indíttatású, hamis bírságnak a kiszabását, amelyet a magyar bíróságok már megsemmisítettek – közölte a légitársaság.

Hozzátették: a Ryanair továbbra is befektet Magyarországon, és továbbra is kedvező árú repülőjegyeket kínál Magyarországra és Magyarországról mind a magyar állampolgárok, mind az ide látogatók számára.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.