Hirdetés
Kezdőlap Világgazdaság Green deal – Realitás vagy álom. Mennyire zöld az EU zöld fordulata?
No menu items!

Green deal – Realitás vagy álom. Mennyire zöld az EU zöld fordulata?

Megvalósul az EU kinyilatkoztatása? 2050-re CO2-semleges lesz az európai gazdaság?  Amit a közösség 2019-ben vésett kőbe, vagy a Brüsszel hagyott nyitva néhány kiskapus, amit igénybe is vesz? Petrus Szabolcs szedte csokorba a tényezőket.

Nem annyira zöld a ’zöld fordulat’

Több oka van annak, hogy a ’green deal’ a szlogennel ellentétben hozza meg 2050-től a CO2 kibocsátás megszűnését Európában.

Egyrészt, mert a jogszabályi célkitűzés értelmében csak az ipari termelésben, a mezőgazdaságban és a közlekedésben felhasznált energiának kell megújuló forrásból jönnie. Viszont a környezetterhelő műanyag felhasználása megengedett, ha az előállításához és beépítéséhez szükséges energia zöld.

Másrészt, mert klíma semlegesnek számít majd a termelés, ha a károsanyag kibocsátás a CO2 lebontásért tett intézkedésekkel párosul. Például, ha az ipari vállalat fákat ültet, még, ha a légkört szennyező gyárától több száz kilométerre is teszi ezt.

Harmadrészt pedig, azért, mert csupán ahogyan a mai klímacélok, az új előírások is úgy  lesznek teljesíthetők a globális CO2-kereskedelem közbejöttével.

A Tesla csak szennyezőknek eladott kvótákból gazdagszik Fotó: MTI/Varga György

A rendszer kiskapuinak kihasználására jó példa az autóipar. A szigorú károsanyag kibocsátási előírásokat a gyártók egész flottájának kell teljesítenie. Így a kedvező károsanyagbesorolású kocsik gyártását és értékesítését semlegesítik a klímagyilkos SUV-ok.

A képet tovább torzítja, hogy az elektromos autók nulla CO2 kibocsátásúnak számítanak, holott az ezekhez szükséges akkumulátorok és a használatuk során elfogyasztott áram is terheli a környezetet. Különösen, mert utóbbi ma nagyrészt nem megújuló forrásból származik.

A szakmai körökön kívül kevesen beszélnek róla, hogy az e-autó gyártás kaliforniai pionírja és piacvezetője, a Tesla csak a CO2-kereskedelemnek köszönhetően nyereséges. Kizárólag CO2-semlegesnek számító elektroautókat gyárt, ezért túlteljesíti a környezetvédelmi előírásokat. A ki nem bocsátott CO2-ért kvótát kap, amit jó pénzért elad az előírásokat nem teljesítő hagyományos autógyártóknak. Így tehát a természet a lehetségesnél jóval kevésbé profitál a Tesla környezetbarát autóiból.

„Figyeljék a kezemet, mert csalok!”

A szakértők szerint a CO2-kereskedelmhez ügyeskedés nélkül több okból is elképzelhetetlen a károsanyag kibocsátás nélküli gazdaság:

  • sok olyan nélkülözhetetlen alapanyag van, amelyeket nem lehet CO2-semlegesen előállítani. Erre a műanyag a legjobb példa
  • a gyártás során szükségszerűen keletkezik selejt és hulladék. Ezek szemétbe kerülnek, tehát terhelik a környezetet
  • sok szektorban folyamatosnak kell lennie a termelésnek, mert a gyártás ismételt leállítása és újraindítása annak bonyolultsága miatt idő és költségintenzív lenne. Így például a vegyiparban, ahol a folyamatok magas hőfokon zajlanak.

Anyagi ösztönzők a lakossági együttműködésért

A ’grean deal’ sikeréhez a széles körű társadalmi együttműködés is elengedhetetlen. Kisebbségben vannak azok, aki ideológiai okokból is hajlandó anyagi áldozatra, mások a kellemetlenség elviselésére a környezetvédelem érdekében. Sokakat csak pénzügyi ösztönzéssel lehet megnyerni a ’zöld fordulat’-nak. Ezért központi kérdés, hogy az energia zöldülése milyen kihatással lesz az árára.

A megújuló forrásból származó energia napjainkban drágább, mint a fosszilis. Ennek legfőbb oka, hogy a zöld energiatermelési és szállítási infrastruktúrája csak most épül ki, a beruházások költsége pedig beépül az árba. Így például ki kell építeni a szélkerék parkokat és a magasfeszültségű vezetékhálózatot, amely eljuttatja az energiát például a szeles helyekről az ipari centrumokba.

Az áram zöld tárolása ma még gondot jelent

Bizonyos szemszögből nézve azonban a zöld energia csak relatíve, a fosszilis forrásokból származóhoz képest drága. Utóbbiból ugyanis jelenleg túlkínálat van, ezért nyomott az ára.

A klímavédelmet a kormányok támogatásokkal ellensúlyozzak. A zöld energia ugyanis jóval drágább. Csak becslések szólnak egyelőre arról, hogy középtávon már nem lesz szükség erre a versenyképességéhez: ha az előállítási és szállítási infrastruktúra kiépül, a zöld energia olcsóbb lesz, mint a hagyományos. A szelet vagy a napot a természet ingyen adja, csak az árammá alakítása, tárolása legyen klímasemleges eszközökkel megoldható…

Petrus Szabolcs

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen

Bővült a Netrisk csoport

A Netrisk csoport és a Bauer Media Group összevonta az online összehasonlító üzletágát Közép- és Kelet-Európában

Befagytak a hitelkamatok, hiába csökkent a jegybank

A kamatain ugyan nem változtatott egyebekben azonban alapos rendet vágott a lakáshiteleiben decembertől a Raiffeisen Bank.

Iránykereséssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Richter hétfőn jelentette be, kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá a Mithrával estetrolt tartalmazó készítmények forgalmazásáról Kínában.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.