Hirdetés
Kezdőlap Világgazdaság Green deal – Realitás vagy álom. Mennyire zöld az EU zöld fordulata?
No menu items!

Green deal – Realitás vagy álom. Mennyire zöld az EU zöld fordulata?

Megvalósul az EU kinyilatkoztatása? 2050-re CO2-semleges lesz az európai gazdaság?  Amit a közösség 2019-ben vésett kőbe, vagy a Brüsszel hagyott nyitva néhány kiskapus, amit igénybe is vesz? Petrus Szabolcs szedte csokorba a tényezőket.

Nem annyira zöld a ’zöld fordulat’

Több oka van annak, hogy a ’green deal’ a szlogennel ellentétben hozza meg 2050-től a CO2 kibocsátás megszűnését Európában.

Egyrészt, mert a jogszabályi célkitűzés értelmében csak az ipari termelésben, a mezőgazdaságban és a közlekedésben felhasznált energiának kell megújuló forrásból jönnie. Viszont a környezetterhelő műanyag felhasználása megengedett, ha az előállításához és beépítéséhez szükséges energia zöld.

Másrészt, mert klíma semlegesnek számít majd a termelés, ha a károsanyag kibocsátás a CO2 lebontásért tett intézkedésekkel párosul. Például, ha az ipari vállalat fákat ültet, még, ha a légkört szennyező gyárától több száz kilométerre is teszi ezt.

Harmadrészt pedig, azért, mert csupán ahogyan a mai klímacélok, az új előírások is úgy  lesznek teljesíthetők a globális CO2-kereskedelem közbejöttével.

A Tesla csak szennyezőknek eladott kvótákból gazdagszik Fotó: MTI/Varga György

A rendszer kiskapuinak kihasználására jó példa az autóipar. A szigorú károsanyag kibocsátási előírásokat a gyártók egész flottájának kell teljesítenie. Így a kedvező károsanyagbesorolású kocsik gyártását és értékesítését semlegesítik a klímagyilkos SUV-ok.

A képet tovább torzítja, hogy az elektromos autók nulla CO2 kibocsátásúnak számítanak, holott az ezekhez szükséges akkumulátorok és a használatuk során elfogyasztott áram is terheli a környezetet. Különösen, mert utóbbi ma nagyrészt nem megújuló forrásból származik.

A szakmai körökön kívül kevesen beszélnek róla, hogy az e-autó gyártás kaliforniai pionírja és piacvezetője, a Tesla csak a CO2-kereskedelemnek köszönhetően nyereséges. Kizárólag CO2-semlegesnek számító elektroautókat gyárt, ezért túlteljesíti a környezetvédelmi előírásokat. A ki nem bocsátott CO2-ért kvótát kap, amit jó pénzért elad az előírásokat nem teljesítő hagyományos autógyártóknak. Így tehát a természet a lehetségesnél jóval kevésbé profitál a Tesla környezetbarát autóiból.

„Figyeljék a kezemet, mert csalok!”

A szakértők szerint a CO2-kereskedelmhez ügyeskedés nélkül több okból is elképzelhetetlen a károsanyag kibocsátás nélküli gazdaság:

  • sok olyan nélkülözhetetlen alapanyag van, amelyeket nem lehet CO2-semlegesen előállítani. Erre a műanyag a legjobb példa
  • a gyártás során szükségszerűen keletkezik selejt és hulladék. Ezek szemétbe kerülnek, tehát terhelik a környezetet
  • sok szektorban folyamatosnak kell lennie a termelésnek, mert a gyártás ismételt leállítása és újraindítása annak bonyolultsága miatt idő és költségintenzív lenne. Így például a vegyiparban, ahol a folyamatok magas hőfokon zajlanak.

Anyagi ösztönzők a lakossági együttműködésért

A ’grean deal’ sikeréhez a széles körű társadalmi együttműködés is elengedhetetlen. Kisebbségben vannak azok, aki ideológiai okokból is hajlandó anyagi áldozatra, mások a kellemetlenség elviselésére a környezetvédelem érdekében. Sokakat csak pénzügyi ösztönzéssel lehet megnyerni a ’zöld fordulat’-nak. Ezért központi kérdés, hogy az energia zöldülése milyen kihatással lesz az árára.

A megújuló forrásból származó energia napjainkban drágább, mint a fosszilis. Ennek legfőbb oka, hogy a zöld energiatermelési és szállítási infrastruktúrája csak most épül ki, a beruházások költsége pedig beépül az árba. Így például ki kell építeni a szélkerék parkokat és a magasfeszültségű vezetékhálózatot, amely eljuttatja az energiát például a szeles helyekről az ipari centrumokba.

Az áram zöld tárolása ma még gondot jelent

Bizonyos szemszögből nézve azonban a zöld energia csak relatíve, a fosszilis forrásokból származóhoz képest drága. Utóbbiból ugyanis jelenleg túlkínálat van, ezért nyomott az ára.

A klímavédelmet a kormányok támogatásokkal ellensúlyozzak. A zöld energia ugyanis jóval drágább. Csak becslések szólnak egyelőre arról, hogy középtávon már nem lesz szükség erre a versenyképességéhez: ha az előállítási és szállítási infrastruktúra kiépül, a zöld energia olcsóbb lesz, mint a hagyományos. A szelet vagy a napot a természet ingyen adja, csak az árammá alakítása, tárolása legyen klímasemleges eszközökkel megoldható…

Petrus Szabolcs

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Enyhült az infláció, javult is a fogyasztók hangulata Németországban

A nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban nyolc havi csúcsra erősödött, de a vártnál némileg enyhébb mértékben nőtt.

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Multi Program zárókonferenciáján.

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Túl nagyra nőtt? Szétdarabolják az Alibabát

Az Alibaba kínai internetes óriáscég komoly változások előtt áll: a hatalmas vállalatot hat önálló csoportra akarják szétválasztani. A befektetők egyelőre pozitívan reagálnak.

Hírek

Pénteken a gázolaj ára lélektani határ alá csökken, a benzin viszont tovább drágul

Pénteken újabb üzemanyagár-változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai: a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a kutaknak.

Több százezer robogós közlekedik szabálytalanul a magyar utakon

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Ingyen taxizhatnak az idősek Budapest egyik kerületében

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

Lemondott a fővárosi állatkert megvádolt operatív igazgatója

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi kamatmeghatározó ülésén.

Új néven folytatja a Foodpanda

Április közepétől foodora néven működik a foodpanda ételrendelő platform, a márkanév váltása mellett az üzleti modell változatlan marad - közölte a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezetője a cég sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-16%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Erre a hétre már közel 400-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Gazdaság

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - közölte a Blochamps Capital Kft.

Végveszélyben a legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztár

Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. 

Két új tagja lesz az MNB monetáris tanácsának

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén két új tag megválasztását támogatta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. A testület új tagja lesz Búza Éva és Kovács Zoltán.