Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Hamarosan piacra dobják az Abroncs Kereskedőház Kft. Nkp-kötvényeit
No menu items!

Hamarosan piacra dobják az Abroncs Kereskedőház Kft. Nkp-kötvényeit

Hamarosan piacra dobják az Abroncs Kereskedőház Kft. kötvényeit, miután a társaság közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a kötvények , amely az XBond kereskedési rendszerbe lépés regisztrációjához szükséges.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. 3,5 milliárd forint össznévértékben bocsátott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában (Nkp), amelyeket tavaly decemberben értékesítettek aukción.

A kötvények fix kamatozásúak, a mindenkori tőketartozásuk után fizetendő kamat évi 2,8 százalék, lejáratuk 2027. december 17.

Az információs dokumentumban felidézik, hogy a Növekedési kötvényprogramban a kibocsátó legkésőbb a forgalomba hozatal lezárását követő 90 napon belül köteles a kötvényeket a piacműködtető által működtetett multilaterális kereskedési rendszerbe (XBond) bevezetni, és azokat a lejárat napjáig ott forgalomban tartani.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. az AKH-csoport legnagyobb vállalkozása, a csoport több tagja garantőr a kötvénykibocsátásban. 33 százalékos részesedéssel piacvezető a gumiabroncs nagykereskedelemben. A csoport 6 országban van jelen külföldi leányvállalataival.

A társaság a gumiabroncs kereskedelem mellett a szezonális hatások kiküszöbölése érdekében márkafüggetlen gépjármű szervizeket és gumiszervizeket is üzemeltet, valamint kenőanyagok kereskedelmével is foglalkozik. Több mint 300 munkavállalót foglalkoztatnak.

A kibocsátó 2019. évi értékesítési nettó árbevétele 27,6 milliárd forint volt a 2018. évi 25,3 milliárd forint után. Az adózott eredménye 2019-ben 78,7 millió forintot tett ki a megelőző évi 377 millió forinttal szemben.

A szükséges adatok – Az Abroncs Kereskedőház Kft. a Budapesti Értéktőzsde honlapján

A Penziás Gábor vezérigazgató által vezetett AKH-csoport jelenleg is az alapító Penziás család tulajdonában van, a szavazatra jogosító részvények 33,46 százalékát birtokolják. Mellettük a CGARD S.A. luxembourgi holding társaságé a szavazatra jogosító részvények 66,54 százaléka. Az AKH-csoport felső- és középvezetésének is vannak szavazati jogot ugyan nem képviselő, de osztalékra jogosító részvényei a cégcsoportban.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Budapesti járatokat is törölni kell a repülési káosz miatt

Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével párosul, elsősorban a földi kiszolgálásban okoz fennakadásokat, ami miatt járatkésések vagy kimaradások is előfordulnak. A problémák a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is éreztetik hatásukat - közölte a Budapest Airport.

K&H: keveset tesznek a fenntarthatóságért a hazai cégek

Magyarországon a cégvezetők többsége már felismerte, hogy a fenntarthatóság jelentős befolyást gyakorol a gazdasági életre, amivel foglalkozni kell, de jóval kevesebben vannak azok, akik tényleges lépéseket is tesznek érte - mondta a K&H fenntarthatósági programjának vezetője sajtótájékoztatón.

Altató- és lélegeztetőgép kartellt tárt fel a GVH – 670 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal csaknem 670 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert.

MNB: az élelmiszerárak több mint 20 százalékkal nőhetnek a következő hónapokban

Az élelmiszerárak több mint 20 százalékkal nőhetnek a következő hónapokban, az infláció ősszel tetőzik. Az áremelkedés ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba, 2024 első félévében pedig újra eléri a 3 százalékos jegybanki célt - mondta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutatva.

Hírek

Budapesti járatokat is törölni kell a repülési káosz miatt

Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével párosul, elsősorban a földi kiszolgálásban okoz fennakadásokat, ami miatt járatkésések vagy kimaradások is előfordulnak. A problémák a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is éreztetik hatásukat - közölte a Budapest Airport.

Altató- és lélegeztetőgép kartellt tárt fel a GVH – 670 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal csaknem 670 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert.

Londonban és Párizsban is folytatódik a reptéri káosz

A londoni Heathrow-n és a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren is újabb járattörlések várhatók, mivel az üzemeltetők arra számítanak, hogy az utazási káosz a nyár további részére is áthúzódik.

Változás a kutakon: ennyibe kerül péntektől az üzemanyag magyar forgalmi nélkül

Július 1-jén, pénteken újra változnak a hazai üzemanyagárak: a benzin literje 5 forinttal drágul, a gázolajé pedig 15 forinttal lesz olcsóbb. A változás a piaci árazású termékek esestében érvényesek, magyar forgalmi engedéllyel továbbra is a 480 forintos hatósági áron lehet tankolni.

A szerb kormány csatlakozna az EU-hoz, a szerbek nem

A szerbek többsége elutasítaná az Európai Uniós tagságot - derül ki abból a felmérésből, amely szerint a szerbek továbbra is Oroszország és Vlagyimir Putyin elnök mellett állnak, noha a szerb kormány szeretne csatlakozni a blokkhoz.

Putyin reagált a finn és a svéd NATO-csatlakozásra

Vlagyimir Putyin orosz elnök reagált a NATO közelgő bővítésére, és kijelentette, nincs problémája azzal, hogy Svédország és Finnország csatlakozik a katonai szövetséghez, de ha ezekben az országokban infrastruktúrát telepítenek, Oroszország hasonlóan fog válaszolni.

A KSH-tól érkezhet az Állami Számvevőszék új elnöke

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettesét javasolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a parlament eseti bizottsága - közölte a testület elnöke.

Drágább lesz a parkolás Budapesten – jön az egységes rendszer

A jelenlegi bonyolult, 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat, és megemeli a parkolási díjakat is - döntött a Fővárosi Közgyűlés többsége.

Gazdaság

Nem várt sokat az MNB: itt az újabb kamatemelés

Ahogy azt a keddi kamatdöntő ülést követően a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, csütörtöktől összezárt az alapkamat és a piacon irányadónak tekintett egyhetes betét kamata. A jegybank az előző hetinél 50 bázisponttal magasabb 7,75 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betétet a csütörtöki akcióra.

MNB: több százezer forintos többletköltséget jelenthet a moratóriumban maradás

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja az ügyfeleknek, hogy csak nehéz helyzetben, tartalékok híján lévők maradjanak a törlesztési moratóriumban, mert az több százezer forintos többletköltséget jelenthet a hiteleseknek.

Váratlanul nagyot emelt az alapkamaton a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Hetvenmilliós bírságot és tiltást kapott a Bankmentor Kft.

A Magyar Nemzeti Bank 70 millió forint bírságot szabott ki a kecskeméti Bankmentor Kft.-re és megtiltotta annak működését, mivel a cég engedély nélkül folytatta pénzügyi közvetítői tevékenységét.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom