Hirdetés
Kezdőlap Női vonal Heiszler Gabriella: egy női karrier megvalósítása már nem annyira szakmailag, mint emberileg...
No menu items!

Heiszler Gabriella: egy női karrier megvalósítása már nem annyira szakmailag, mint emberileg nehéz

Egy nőnek, a karrierjét tekintve, ma már nem annyira szakmailag, mint inkább emberileg nehéz érvényesülnie – vallja Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója. Aki szerint minden cégnek versenyelőnyt jelenthet, ha a menedzsmentjében megvan a korösszetétel, a szakmai tapasztalat és a nemek szerinti egészséges diverzitás.

A pályafutásom azt igazolja, hogy számomra a SPAR Magyarország jelenti az ideális cégméretet és munkakultúrát”- magyarázza a közgazdász végzettségű ügyvezető igazgató. Heiszler Gabriella korábban azért váltott egy nemzetközi vállalat pénzügyi elemzői pozíciójából, mert túl nagynak és így személytelennek érezte a szervezetet. Egy tatabányai, a papíriparban érdekelt 60 fős magyar KKV-hoz igazolt, ahol ketten voltak ügyvezetők és ő a gazdasági, a HR, illetve az IT területért felelt. Szavai szerint a kitérő legnagyobb tanulsága az volt, hogy amire egy nagyobb vállalatnál csak a legfelsőbb vezetés tagjainak van lehetőségük, az a KKV-nál megadatott számára azzal, hogy az összes működési folyamatra rálátást nyert. Teljesen megismerhette, hogyan is működik a mindennapokban egy cég.

Bíztak benne az osztrák férfi főnökök

Heiszler Gabriella

Ezután, mivel kétéves volt a lányom, olyan, a lakóhelyemhez közelebbi munkahelyet kerestem, ahol kiszámítható munkaidő mellett többet tudok foglalkozni a gyermekemmel. Így kerültem 2006-ban belső ellenőrzési osztályvezetőnek a SPAR-hoz, ahol nem elégedtem meg azzal, hogy a belső szabálytalanságokkal foglalkozom. Nagy előnynek éreztem, hogy a cég teljes működését átláthattam, ezért egyre nagyobb mértékben próbáltam foglalkozni azzal, hogy a működés hatékonyságának javítását segítsem. Így, mivel látszott, hogy az operatív folyamatok is érdekelnek, a pénzügy és a kontrolling területén kaptam vezetői pozíciót.

Hogyan hat az új autó átadások csúszása, a kényszerű túlfutás menedzselése a cégautó piacra és a flottaüzemeltetésre? Minden, amit a cégautóhasználat személyi jövedelemadó vonzatairól tudni kell. Az elektromos autózáshoz kapcsolódó adózási és üzemeltetési kérdések a legjobb szakemberektől, egy szakmai konferencián 2022 június 15-én. Részletek és további információ: itt található.   

Heiszler Gabriella ma, első számú ügyvezetőként, a hipermarket és online értékesítés mellett majdnem az összes funkcionális terület közvetlen irányításáért felel a SPAR Magyarországnál. Az üzletasszony rendkívül pozitívan élte meg, hogy teljesítménye alapján két olyan osztrák csúcsvezető is volt a cégnél – korábbi főnöke és így elődje (aki a SPAR Magyarország Felügyelőbizottságának tagjaként folytatta pályafutását), valamint az akkori felügyelő bizottság elnöke – akik megbíztak a tudásában, teljesítményében annyira, hogy 2017-ben megkaphatta a jelenlegi pozícióját.

Szavai szerint ettől függetlenül még a SPAR-nál is létezik valamilyen kimondatlan üvegplafon. Például, amíg az üzlethálózatban nagyon kevés férfi dolgozik, a boltvezetők, a területvezetők, a régióvezetők és az értékesítési vezetők között lényegesen nagyobb arányban vannak jelen. A 26 fős, kéthetente összeülő osztályvezetői szinten viszont már beállt az 50-50 százalékos arány. Ami nyilván annak is köszönhető, hogy a HR és a teljes gazdasági vonalat beleértve, többféle háttérterületen is meghatározó szerepük van a női munkatársaknak. Az ügyvezetőnő azt is jó aránynak tartja, hogy a hetente ülésező, 12 tagú stratégiai igazgatói szinten négy hölgy képviseli a női nemet, miközben ügyvezető társa, Szalay Zsolt személyében férfi.

“Nem promotáljuk a nőket, hanem egyenlő esélyeket adunk”

A mi üzleti modellünk nem arra épül, hogy külön promotáljuk a női munkavállalókat, hanem arra, hogy alapelvként, a napi gyakorlatban visszaigazolva működik az esélyegyenlőség elve. Ami abban is megmutatkozik, hogy az azonos beosztásban dolgozó férfi és női munkavállalók azonos bért kapnak. Emellett az egyenlő feltételekkel zajló belső karrierépítést is  komoly lehetőségnek tartom, mert a SPAR-nál az az alapelv, hogy a legtehetségesebb saját munkavállalóinkból neveljük ki a következő vezetőket. Ennek az egészséges kiválasztási rendszernek köszönhetően pedig ha több tehetséges hölgy válik arra alkalmassá, akkor a női közép- és felsővezetők száma is természetesen növekedni fog. Azt, hogy a nemek közötti esélyegyenlőség tekintetében nem állunk rosszul, jól mutatja, hogy a SPAR csoportban, régiós kitekintésben Horvátországban, Szlovéniában és Olaszországban egyáltalán nincs nő a vezetőségben. Ausztriában is egy-két éve kezdődött meg az a folyamat, amelynek eredményeként a regionális ügyvezetők között már találni néhány hölgyet. Ami egyébként azért is érdekes, mert az élelmiszerkereskedelemben az ügyfeleink, vagyis a vásárlóink 75 százaléka nő.

Miközben a SPAR ügyvezetője szerint túlzott általánosítás lenne azt mondani, hogy a női vezetőket az intuícióik jobban segítik a döntéseknél, azzal maximálisan egyetért, hogy egy vezetői csapat sokkal hatékonyabb és eredményesebb, ha abban a különféle vélemények ütköztetésének tere van. Ehhez pedig elengedhetetlen az életkort, a szakmai tapasztalatot és a nemek arányát tekintve egyaránt változatos összetétel.

Csapatjátékosnak tartom magam, ami számomra egy fontos elv. De nyilván ez csak egy bizonyos pontig lehetséges. Különösen krízis szituációban – ami például most a Covid-járvány és az ukrajnai háború miatt állandósult – igaz az, hogy a parttalan demokrácia nem visz előre. Ezért, miközben minden érdemleges véleményt meghallgatok és kifejezetten ügyelek arra, hogy a megbeszéléseken csendben figyeljek, nehogy a megjegyzésemmel önkéntelenül is eltérítsem az érvelések menetét, a nap végén nekem kell a végső döntést meghoznom. Mert az én felelősségem a cég eredményessége”- teszi hozzá Heiszler Gabriella.

Aki úgy érzi, számára nem okoz kihívást az önfegyelem, az, hogy csak akkor szóljon bele egy megbeszélésbe, ha látja, hogy az érdemben előrébb viszi a diskurzust.

Számomra nagyon lényeges a csapatharmónia, amelynek megteremtését kulcsfontosságúnak tartom. Ebben szerintem az is sokat segít, hogy miközben egy vezetőnek természetesen szüksége van némi egóra, nálam ennek megélése nem tartozik a meghatározó jellemvonások közé. Ezt a visszafogottságot egyébként a lányokra általában is jellemzőnek tartom. Így például nekem mindig bátran lehet nemet mondani – de ahhoz alapos érvekkel meg is kell indokolni az ellenvéleményt.

Az ügyvezető szerint az, hogy a SPAR-nál jó csapatot sikerült felépíteni, nem csak az igazolja, hogy tavaly, a Covid kihívásai ellenére is 791,8 milliárd forintos forgalmat realizálva 7,2 százalékos növekedést tudott elérni a cég. Mindezt úgy, hogy közben rekordösszegű beruházással több áruházat is fel tudtak újítani és emellett hat új saját egységgel és harminc, a franchise-hálózat égisze alatt megnyíló üzlettel is bővült a hálózatuk. Legalább ennyire fontos, hogy a covid első pillanatától úgy összezárt a gárda, hogy még a pandémia legnehezebb időszakában sem volt kérdés a folyamatos nyitva tartás és a zavartalan áruellátás fenntartása. A rugalmassággal párosuló állandó készültség azóta is jellemzi, a terveit folyamatosan a külső körülmények alakulásához igazító SPAR-t.

Az időnek kulcsszerepe van

Az a tapasztalatom, hogy a mai világban már a legnehezebb helyzetekben és a legnagyobb felelősségel járó pozíciókban sem számít csodabogárnak a női vezető. Az azonban még nagyon eltérő, hogy kinek, mivel kell harcolnia a karrierlétrán felfelé vezető, korántsem könnyű úton. Amit megjárva, vezető menedzserként is gyakran meg kell küzdeni az elfogadásért, amihez az idő múlása adja az egyik legnagyobb segítséget”- érvel Heiszler Gabriella.

Aki szerint az idő azért fontos tényező, mert így az ember közvetlen környezete lassan megszokja, majd ha arra érdemes, el is fogadja azt, hogy egy nő a vezető. Szavai szerint nőként az üzleti életben rendkívül fontos személyes kapcsolatépítés is sokkal nehezebb, mint a férfiaknak. Az idő azonban itt is segít azzal, hogy ha valakit már hosszabb ideje ismernek a partnerei, akkor azok a többedik találkozás után már bátrabban nyílnak meg. A SPAR ügyvezetőnője ugyanakkor úgy látja, hogy ma már nem is annyira szakmailag, mint inkább emberileg nehéz érvényesülnie egy nőnek. Mert nem példanélküli mondjuk egy olyan értekezlet, ahol a női menedzser hiába mondja ki a férfiaknál hamarabb az igazságot, azok mégis hajlamosak csak akkor meghallani azt, ha utána egy férfi kollégájuk szájából hangzik el ugyanaz, aki aztán rögtön le is arathatja a siker babérját. Heiszler Gabriella azonban összességében így is optimistán tekint a női karrier lehetőségekre, mondván a mai világban annyira felértékelődik a tudás, hogy lassan már tényleg másodlagossá válik, hogy azt egy férfi, vagy egy nő birtokolja.

Hogyan hat az új autó átadások csúszása, a kényszerű túlfutás menedzselése a cégautó piacra és a flottaüzemeltetésre? Minden, amit a cégautóhasználat személyi jövedelemadó vonzatairól tudni kell. Az elektromos autózáshoz kapcsolódó adózási és üzemeltetési kérdések a legjobb szakemberektől, egy szakmai konferencián 2022 június 15-én. Részletek és további információ: itt található.   

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Csaló SMS-ekre figyelmeztet az OTP

Csalók küldenek SMS-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a...

Mol: újraindult a Dunai Finomító, de ezzel nem oldódnak meg az ellátási problémák

A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádióban.

Településfásítási program: újabb tízezer fára lehet pályázni

A Településfásítási program folytatásában ismét a 10 ezresnél kisebb lélekszámú magyarországi települések igényelhetnek fákat. Tízezer sorfa áll majd rendelkezésre, amiből 2000-et a 2023 tavaszi, 8000-et pedig az őszi ültetési időszakban szállítanak ki - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Közlekedési ellenőrzéssel összefüggő korrupció miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó ügyészség egy kormánytisztviselőt - tudatta a Központi Nyomozó Ügyészség (KNYF).

Hírek

Csaló SMS-ekre figyelmeztet az OTP

Csalók küldenek SMS-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a...

Településfásítási program: újabb tízezer fára lehet pályázni

A Településfásítási program folytatásában ismét a 10 ezresnél kisebb lélekszámú magyarországi települések igényelhetnek fákat. Tízezer sorfa áll majd rendelkezésre, amiből 2000-et a 2023 tavaszi, 8000-et pedig az őszi ültetési időszakban szállítanak ki - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Közlekedési ellenőrzéssel összefüggő korrupció miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó ügyészség egy kormánytisztviselőt - tudatta a Központi Nyomozó Ügyészség (KNYF).

Gyengült a forint hétfő estére

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben hétfő kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Mi lesz a karácsonyi ajándékokkal? Így költenek idén a magyarok

A magyarok 53 százaléka az idén kevesebbet költ majd ajándékokra karácsony előtt, mint szeretne - derül ki a MediaMarkt megbízásából készült reprezentatív felmérésből.

Moszkva reagált az olajársapkára

Moszkva válaszolni fog arra, hogy a Nyugat "plafont" szabott az orosz olaj árának - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak.

Lemondott a Vodafone vezérigazgatója

Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44%-kal csökkent a társaság részvényeinek árfolyama. "Itt az ideje, hogy átadjam a vezetést" - mondta Read, akit 2018-ban neveztek ki.

Világméretű akció a pénzmosás ellen: csaknem 2500 pénzszállítót fogtak el

Huszonöt ország bűnüldöző szervei három hónapig tartó akciójuk során 2469 pénzszállítót és beszervezőiket vették őrizetbe, 17,5 millió euró tisztára mosását akadályozva meg ezáltal - jelentette az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

Gazdaság

Banki szakértő: 70 százalékot zuhanhat a bitcoin ára

A bitcoin ára a Standard Chartered bank szakértője szerint jövőre 5000 dollárra eshet. Ha ez bekövetkezik, az nagyjából 70 százalékos zuhanást jelentene, ugyanis a legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama jelenleg 17 ezer dollár körül mozog.

A diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot: a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók - jelentette be a gazdaságfejlesztési miniszter.

Földbe állt a lakossági hitelezés

Közel a felére esett vissza a lakáshiteleknél az új szerződések összege az előző évihez képest, és már a személyi kölcsönök iránt is csökkent a kereslet. A babaváró hitel pedig még soha nem teljesített ilyen rosszul. Az átlagos hitelköltség mutató közben októberben már a 10 százalékot is meghaladta a lakáscélú kölcsönöknél – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

Hamarosan kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - a többi között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom