Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy Hiperrealisztikus humanoid robot segíthet a pszichoterápiában
No menu items!

Hiperrealisztikus humanoid robot segíthet a pszichoterápiában

Mivel a humanoid robotok szilikonfejei megdöbbentően valósághűek, fejlesztők szerint az intelligens robotok egy nap a mentális egészségügyben is segíteni tudnak.

Egy kínai gyár olyan hiperrealisztikus humanoid robotokat fejleszt, amelyeket a felesztők szerint a pszichoterápiában és a tanácsadásban lehetne is használni.

A Reuters tudósítása szerint a Kína északkeleti tengerparti városában, Dalianban található gyárban nyakig érő szilikonmaszkok hevernek szilikon karok és lábak mellett, miközben testetlen fejek vannak kiállítva, és különböző építési stádiumban lévő humanoid robotok állnak a közelben. A humanoid robotok a legösszetettebb típusú robotok, amelyek mesterséges intelligenciát használnak arra, hogy megtanulják felismerni az emberi viselkedést és utánozzák azt.

„Sok alapvető modell és algoritmus létezik, amelyek általában nyílt forráskódúak, és amelyeket mindenki használ” – mondta Li Boyang, az Ex-Robot vezérigazgatója. „Mi azonban inkább arra koncentrálunk, hogyan tegyük lehetővé, hogy a mesterséges intelligencia felismerje és kifejezze az érzelmeket. Ezért az általunk készített modell multimodális és érzelmi kifejeződésre képes. Képes érzékelni a környezetet és megfelelő visszajelzést adni az arcról” – mondja a cégvezető.

Egy humanoid robot legyártása két hét és egy hónap közötti időt vesz igénybe, az árak pedig 1,5 millió jüantól (1000 CNY-50.800 forint) 2 millió jüanig terjednek. A vezérigazgató úgy véli, hogy a humanoid robotok biztosan teret nyernek majd az egészségügyben és az oktatásban. Hozzátéve: a pszichológiai tanácsadás és az egészségügy egyértelműen  jövőbeli alkalmazás forgatókönyvének része. Ezért a jelenlegi kutatások fókuszában a segítő kezelés és az érzelmi, pszichológiai rendellenességek előzetes szűrése áll.

Meichl Frida

Foto: Ex-Robot, Robotclub Malaysia

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.