Hirdetés
Kezdőlap Hírek Koronavírus teszt. Hol, mikor, mennyiért?
No menu items!

Koronavírus teszt. Hol, mikor, mennyiért?

Mennyibe kerül, és hol kérhetünk vírustesztet? A Covid teszt nem ingyenes Magyarországon – tünetmentesség esetén. Munkatársunk a tesztelés lehetőségeiről készített gyorsmérleget. Tünetmenteseknek – de csak kizárólag tünetmenteseknek –  a magánklinikák kínálnak teszt-szolgáltatást. Nagyjából 30 ezer forintos közép áron.

Akiken már jelentkeztek vírusfertőzöttséget jelző szimptómák, azoknak a tesztelés már kórházakban zajlik, magánrendelőkben nem. A közintézményekben megfelelő erre a protokoll, a labor és a szakszerű gyógyítás feltételei is adottak.

Vidéken sokkal kevesebb a magánrendelő és értelemszerűen kisebb a választék is, ha tesztet akarunk csináltatni.

Gyorstesztek segítenek a szűrésben

Előre kell bocsájtani: a neten keringő ál-tesztektől természetesen óvakodni kell, akárcsak az ál-gyógyszerektől, hamis adatoktól, félig kész vakcina reményektől és a conteo elméletektől is. Ezen a téren szinte sziszifuszi felvilágosításra lenne szükség, ami azért nehéz, mert ezekben az esetekben nem az ész, hanem a megfoghatatlan hit, tudományellenesség és butaság dominál.

Az mindenesetre kitűnik, hogy az állami egészségügy kiengedte a kezéből a tesztelést, ami óriási üzletet hoz a magánintézeteknek.

Körkép – amire érdemes figyelni

A coronavírus-teszt annak ingyenes Magyarországon, aki már beteg, illetve gyanús tüneteket észlel, és mentő viszi be a kijelölt kórházba. Ez az ingyenesség azonban általában a kontaktszemélyekre is vonatkozik.  Ha csupán kíváncsi, hogy vírus hordozó-e, vagy el akar utazni és igazolásra van szüksége, átlag 30 ezer forintért kaphat a PCR teszteredményt. Igaz jelentős szóródást is tapasztalható, például van, ahol akciós az ár, ugyanígy, ha visszatérő a tesztkérő, vagy betegek esetében is adnak kedvezményt. Többnyire előre kell bejelentkezni a tesztre  – akadt olyan is, ahol a pénteki érdeklődés után már csak szerdán tudtak volna fogadni.

Nagyon fontos elolvasni a kiválasztott magánklinika ide vonatkozó tájékoztatójának minden betűjét, mert lényeges információkat tartalmazhat. Például másik bejáratot tartanak fenn a belépésre, és van, ahol csak bankkártyát fogadnak el. Számos előírást javasolnak a teszt hatékonysága érdekében, amelyeket hasznos megfogadni.  Csak úgy, felhívni egy kórházat vagy rendelőintézetet koronavírus gyanú esetén nincs értelme – például a János kórházban vagy a Kapás utcai rendelőben egyáltalán nem foglalkoznak a járványhelyzettel.

Mindez végül is érthető, hiszen koncentráltan folyik a gyógyítás, megfelelő szakmai körülmények mellett. Aki ezt nem tudja, készüljön fel egy minimum fél órás telefonálási időre, miközben végig hallgatta az adott egészségügyi intézmény félórás automata tájékoztatóját.  Nagyon sokszor éppen a körzeti orvost nehéz elérni telefonon, – pedig őt kellene – mert egy másik beteggel foglalkozik, az asszisztense meg éppen receptet ír, és nem veszik fel sem a mobil, sem a vezetékes telefont, ezért a legfontosabb ekkor is a türelem!

Tesztek és árak – mutatóba

A Nemzetközi Oltóközpont visszatérő pácienseiket kedvezményes áron PCR tesztelik, 26.900 forintért.  Az iCHROMA™ antitest teszt 14800, illetve 12800, az iCHROMA™ antigén tesztnél hasonlóak a tarifák.

Az antitest teszt lényege, hogy azt vizsgálják, valaki átesett-e már a fertőzésen.

A PCR teszt, amit annyiszor emlegetünk mostanában, egy polimeráz láncreakción alapuló teszt, mely a vírus egyik részét, az RNS-t mutatja ki. Ezt az eljárást akkor alkalmazzák, ha feltételezhető, hogy a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján. Előnye, hogy akár már a tünetek megjelenése előtti néhány nappal kimutathatóvá válhat a koronavírus fertőzés, de sajnos nem 100 százalékban – ezért javasolják a teszt ismétlését.

A betegség gyógyulása után a vírus eltűnik a nyálkahártyáról. Ha a páciensnél korábban igazolták a koronavírus fertőzést, akkor két, különböző időben vett, negatív PCR teszt eredménye igazolja a gyógyulást. Ha viszont korábban nem történt vizsgálat, akkor önmagában egy negatív PCR eredmény semmit nem árul el arról, hogy azért negatív, mert a páciens már meggyógyult, vagy pedig azért, mert nem is volt fertőzése.

Az Oltóközpont honlapja szerint, amennyiben a nyitva tartásuk alatt legkésőbb 14 óráig foglal valaki időpontot, az eredményt 24-48 órán belül megkapja e-mailben. A későbbi érkezéssel 36-72 óra a határidő. Fontos: a pénteken levett eredményeket csak kedden tudják elküldeni, mert hétvégén (és ünnepnapokon) nem dolgozik a labor. A teszt eredményét magyar és angol nyelven adják ki.

Ha a labor gyanúsnak tartja a mintáját, önköltségen további teszteket végez, ilyen esetekben elhúzódhat a lelet kiadása!

A mintavételhez éhgyomor szükséges, a mintavételt megelőző 8 órában (antigén teszt esetén egy órában) tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni, szájat öblíteni (vízzel sem), rágógumit, cukorkát és egyéb szájfrissítőt használni. (Más kórház szerint szabad inni, de csak vizet.)

A Budai Egészségügyi Központban 28 ezer forintba kerül a PCR Teszt.

Az Istenhegyi úti Klinikán 39 ezer Forint a teszt ára. Nem kevés, ráadásul még azt is odaírják a honlapra, hogy hozzon mindenki papírzsebkendőt magával, ami azért talán beleférne egy ekkora összegbe.

A Nemzeti Népegészségügyi Központban telefonon történő megkeresésemre azt mondták, 30 ezer a teszt, de mindenképpen érdemes előtte a honlapot tanulmányozni, már csak időpont kérése miatt is.

A Medicover.hu vizsgálati díja engedménnyel 30 ezer forint.  A hét utolsó munkanapján történő mintavételezés esetén az eredmény a következő napon áll az ügyfelek rendelkezésére, a hétvégi leletkiküldés 10 ezer forint /minta díj kifizetése  mellett.

A magas érzékenységű szerológiai teszt nagy pontossággal mutatja meg, hogy valaki fertőzött-e vagy már átesett a fertőzésen és gyógyult, illetve védettsége van. Ennek a vizsgálatnak a díja 22.500 forint.

A komplex vizsgálati csomag, amely tartalmazza a PCR és a magas érzékenységű szerológiai tesztet is, engedménnyel 47 ezer forint, és az eredményre csak három munkanapot kell várni.

Az Emineo Magánkórház az elsők között kezdte el a tesztek végzését Magyarországon. Jelenleg náluk a PCR gyorsteszt ára 29 ezer forint, a kombinált PCR plusz az antitest gyorsteszt 36 ezer forint. A szolgáltatásról a számlát 10 napon belül titkosított e-mailben elküldik a megadott email címre. Pozitív teszteredmény esetén az aktuális eljárásrendnek megfelelő protokoll szerint járnak el, és a teendőkről tájékoztatják a beteget.

-EL-

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Jó tanuló, jó sportoló – 247 pályázó

Több mint kétszázan jelentkeztek a Nemzetpolitikai Államtitkárság Jó tanuló, jó sportoló című felhívására

A MyChat és a MyMusic az uniós bíróság szerint jogtalan előnyt kapott

A Telenor Magyarország megkülönböztető gyakorlatát elítélő határozat hozott az Európai Unió Bírósága előzetes eljárásában. E szerint a díjcsomagok egyes szolgáltatásai (pl. a MyChat és MyMusic) nem maradhatnak korlátlanul elérhetők abban az esetben, ha más ilyen jellegű szolgáltatásokat az adatkeret kimerülése miatt csak lassítva enged használni egy adott csomagban a vállalkozás.

Kamatdöntés – MNB: Az inflációs cél és a vásárlóérték őrzése a legfontosabb

Az inflációs cél teljesülését tekinti a legfontosabbnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy fenntartsa az árstabilitást és javítsa a jövedelmek vásárlóértékét - mondta az MNB alelnöke a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülését követően.

Számvevőszéki elemzés: a járvány költségvetési folyamatai

Nemcsak a lakosságot és a vállalkozásokat, hanem a költségvetést is "brutális" nyomás alá helyezte a koronavírus-járvány: a magyar költségvetés - részben a források rugalmas átcsoportosításával - mintegy 1720 milliárd forintot fordított a járvány gazdasági és társadalmi következményeinek enyhítésére, miközben az Európai Uniótól nem érkezett támogatás a járvány elleni védekezéshez idén az első fél évben - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzéséből.

Hírek

Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) Igazgatótanácsa egyhangúlag megválasztotta a Kamara új elnökének Károlyi Lászlót.

Sószórási kartell – Bíróság: minden vádlott bűnös

Valamennyi vádlottat bűnösnek talált, és hét cég tizenegy képviselőjére együttesen csaknem 25 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság a sószórási kartell ügyben. Az ítélet ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Operatív törzs: rövidült a hatósági karantén ideje

A külföldről Magyarországra érkezőkre a korábbi 14 napos helyett 10 napos karantén vár - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Európai Szuperkupa – lezárások Budapesten

A csütörtöki Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzés miatt péntekig forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Pályázat elektromos kerékpárra: 150 ezer forint is járhat

Egymilliárd forint keretösszegű pályázat jelenik meg októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Koronavírus – Jobban féltjük a gazdaságot, mint az egészségünket

A magyarok hetven százaléka szerint a koronavírus-járvány elsődlegesen a gazdaságot és a munkahelyeket veszélyezteti, és csak 27 százalékuk gondolja úgy, hogy elsősorban az emberi egészségre nézve veszélyes - derül ki a Századvég elemzéséből.

Bohócnak nevezte a kínai elnököt – 18 év börtönt kapott

Korrupciós vádak miatt 18 év börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték egy kínai állami ingatlanvállalat igazgatótanácsának korábbi elnökét, aki az év elején nyilvánosan kritizálta Hszi Csin-ping kínai elnököt - közölte az egyik pekingi fellebbviteli bíróság.

Uniós agrártámogatást elcsaló hivatalnokok – 500 milliós kár

Uniós agrártámogatások kifizetésével foglalkozó hivatalnok csalt el legalább félmilliárd forintot, ennek többszörösére szerette volna rátenni a kezét, de társaival együtt lebukott. Többéves börtönbüntetéseket szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Ágostházy Szabolcs új államtitkárként felügyeli az uniós forrásokat az ITM-ben

Ágostházy Szabolcs felügyeli az uniós források hasznosulását az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM).

Koronavírus – Újabb elbocsájtás a Budapest Airportnál

Újabb létszámleépítést hajt végre a Budapest Airport, mivel a szeptembertől érvényben lévő utazási korlátozások, másrészt a vártnál lassabban visszatérő utazási kedv a számításaik szerint további, hónapokon át tartó, jelentős utasszámcsökkenést fog eredményezni a budapesti repülőtér forgalmában.

Klímakrízis. A felső 10 százalék felelős a légszennyezés feléért

A Föld népességének leggazdagabbjai több mint kétszer annyi klímakárosító szén-dioxidot bocsátanak a légkörbe, mint az emberiség szegényebb része - állapította meg az Oxfam nemzetközi civil szervezet jelentése.

Újra 363 forint fölé drágult az euró

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült a forint a főbb devizákkal szemben.

Gazdaság

Kamatdöntés – MNB: Az inflációs cél és a vásárlóérték őrzése a legfontosabb

Az inflációs cél teljesülését tekinti a legfontosabbnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy fenntartsa az árstabilitást és javítsa a jövedelmek vásárlóértékét - mondta az MNB alelnöke a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülését követően.

Számvevőszéki elemzés: a járvány költségvetési folyamatai

Nemcsak a lakosságot és a vállalkozásokat, hanem a költségvetést is "brutális" nyomás alá helyezte a koronavírus-járvány: a magyar költségvetés - részben a források rugalmas átcsoportosításával - mintegy 1720 milliárd forintot fordított a járvány gazdasági és társadalmi következményeinek enyhítésére, miközben az Európai Uniótól nem érkezett támogatás a járvány elleni védekezéshez idén az első fél évben - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzéséből.

Gyengült a forint a kamatdöntésre

Kissé gyengült, így a délelőtt folyamán kialakult szintre tért vissza a forint árfolyama az MNB kamatdöntésének bejelentése után.

Monetáris tanács – marad az alapkamat

Az alapkamat 0,60 százalékos szintje fenntartható módon támogatja az árstabilitást, a pénzügyi stabilitás megőrzését és a gazdasági növekedés helyreállítását - közölte a jegybank monetáris tanácsa, miután az alapkamatot és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta.

Újra 363 forint fölé drágult az euró

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült a forint a főbb devizákkal szemben.

Forintkötvényt bocsátott ki a Nemzetközi Beruházási Bank

A Nemzetközi Beruházási Bank 15 milliárd forintnyi hároméves lejáratú kötvényt bocsátott ki a dublini tőzsdén márciusban bejegyzett Középlejáratú Banki Kötvény (KBK) programjában. A kibocsátás vezető kezelője az UniCredit AG volt.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom