Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Mentorok és mentoráltak találkozója. Erdélyi program - második állomás
No menu items!

Mentorok és mentoráltak találkozója. Erdélyi program – második állomás

Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a Nemzetpolitikai Államtitkárság erdélyi mentorprogramja keretében, amely második állomásához érkezett. A Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja az erdélyi magyar vállalkozók támogatása, a magyar vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása.

Az államtitkárság 2019-ben indította el a külhoni magyar vállalkozóknak szóló mentorprogramot szakmai partnerével, a Design Terminallal.

A program célja, hogy a tapasztalt, sikeres külhoni nagyvállalkozókból mentorokat képezzünk, akik tudásukkal, piaci ismereteikkel és tapasztalataikkal helyben nyújtanak segítséget az induló kisvállalkozóknak.

A program elsőként a Vajdaságban indult el együttműködésben a Prosperitati Alapítvánnyal és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével, az idei esztendőben pedig Erdélyben folytatódik.

Az erdélyi program most második állomásához ért: szerdán első alkalommal találkoznak egymással a programban résztvevő mentorok és mentoráltak, mintegy száz magyar vállalkozó közös munkája kezdődik meg az online térben. Ezzel kezdetét veszi a program közösségépítő szakasza:

34 erdélyi nagyvállalkozó mentorjelöltként, 67 kis- és középvállalkozó pedig mentoráltként dolgozik együtt,

amely során az ismerkedés mellett a jó gyakorlatokat átadásán és a tapasztalatcserén lesz a hangsúly. Az online esemény megnyitóján köszöntőt mond Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetője, Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A mentorprogram elindításával az államtitkárság célja, hogy katalizátor szerepet töltsön be a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatépítésben és együttműködésben. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mentorprogram nemcsak a Kárpát-medencei magyar vállalkozói hálózatot, hanem az azon belüli együttműködést is erősíti, hozzájárulva egy-egy külhoni magyar régió gazdasági fejlődéséhez.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2016 óta támogatja a határon túli magyar vállalkozókat. Az elmúlt évek során több ezer külhoni magyar vállalkozó számára biztosítottunk szakmai képzést, mentorálást, valamint személyes konzultációt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.