Kezdőlap Hirdetés Milyen női karórát vegyek a barátnőmnek? Hasznos tippek ajándékozás előtt férfiaknak
No menu items!

Milyen női karórát vegyek a barátnőmnek? Hasznos tippek ajándékozás előtt férfiaknak

Amikor az órákról van szó, akkor a férfi órák megvásárlására mindig nagyobb hangsúlyt fektetünk. Azonban nem árt a hölgyekre is figyelni, hiszen őket is vonzzák a finom és stílusos darabok. Erre már a nagyobb óramárkák is felfigyeltek, így ma már nagyon sok női karóra közül választhatunk. Ha éppen a barátnőnknek vagy a feleségünknek szeretnénk órát vásárolni, akkor a következő útmutatást érdemes átolvasni.

A női, valamint a férfi karórák nagyon hasonlítanak egymásra, de a legfeltűnőbb eltérés mindig a tok méretében mutatkozik meg. Az óra kényelmes viseletét sokszor a tok mérete határozza meg. A legtöbb női óra kisebb tokmérettel készül, hiszen sokkal kényelmesebb a viselője számára. Választásunkkor érdemes figyelembe venni a csukló méretét és a személyes preferenciákat. A nők csukló mérete 14-19 centiméterig terjed. A 14-15 cm a kis csukló méret, a 16-17 cm az átlagos csuklóméret és a 18-19 cm pedig a nagy csuklóméret. A vékonyabb csuklójú hölgyek számára a 21 és 28 mm közötti tokméretet javasoljuk, míg az átlagos csuklómérettel rendelkező hölgyeknek a 28-34 mm közöttit és afelett pedig azokat az órákat, amelyek 28 mm feletti tokmérettel rendelkeznek. Természetesen a személyes preferenciák ezt felülírhatják, hiszen vannak olyan kis csuklómérettel rendelkező hölgyek, akik a nagy tokméreteket kedvelik. A lényeg, hogy a kényelem és a megjelenés összhangban legyen.

női karóra vásárlás minden férfi számára nagy kihívást jelenthet, amikor valami különlegességgel lepné meg a kedvesét. A stílus kiválasztása talán a legnehezebb minden vásárlás alkalmával. Régebben a női karórákat öltözködési stílusonként kategorizálták, de ma már számtalan stílusban kaphatunk női karórát. Az új óra kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe, hogy a megajándékozott az órát vajon milyen alkalomra szeretné viselni.  Egy irodai viselet teljesen más, mint egy sport vagy alkalmi viselet. Az aktív és sportos hölgyeknek választhatunk tartós és könnyen leolvasható stopperrel rendelkező órát. Ha a stílus a fontos, akkor érdemes a nemesfémből készült órák mellett letennünk a voksunkat, amelyek esetleg dizájnelemekkel is rendelkeznek. A dizájn elemek általában a számlapokon jelennek meg, így a színes vagy elegáns esetleg minimalista számlapok kiválasztásával biztosan jó döntést fogunk hozni. Természetesen az is egy szempont, hogy a barátnő vagy feleség mennyire követi az aktuális divat trendeket.

A női karóráknál a leggyakoribb anyagok a sárga arany, a fehér arany, a rózsa arany vagy a rozsdamentes acél. A sárga arany minden helyzetben jó választás lehet, hiszen ez a legelterjedtebb az alapanyagok közül. Ez a szín a luxust és az eleganciát sugározza. A rózsa és a fehérarany az alkalmi viselethez tökéletes, míg a nemesfémből vagy kerámiából készült karórát akkor válasszuk, ha nagymértékű használat fogja jellemezni a karórát, hiszen ez az anyag nagyon tartós és kevésbé karcolódik, nem igényel akkora odafigyelést viselőjétől.

Az óraszíjak terén általában két típus közül választhatunk, fém vagy bőr közül. A fém szíjak előkelőbb megjelenést kölcsönöznek, mint bőr társaik, így eszerint is érdemes mérlegelni döntésünket még vásárlás előtt.

A női karórák egyik határozott előnye a szélesebb színválaszték. Míg a férfi órák pár – általában alap – színben érhetők el, addig a női órák nagyobb színválasztékban kaphatók. Az arany, az ezüst, a fehér vagy a fekete mintás órák a semleges színvilágot képviselik, míg a színpompás órák jó választásnak bizonyulhatnak, ha egyedi megjelenést szeretnénk kölcsönözni viselőjének.

Végül pedig térjünk ki arra is, hogy ma már nagyon nagy divat, ha férfi órát viselnek a hölgyek. Természetesen ez nem minden hölgyre igaz, de nem kell meglepődnünk, ha egy hölgyön férfi karórát látunk. Ha az óra stílusa és mérete megfelelő lehet a hölgy számára, akkor ne habozzunk a megvásárlásával. Victoria Beckham és Lady Gaga is férfi karórát hord. A sportoló hölgyek között sem túl ritka, hogy férfi órát hordanak, de ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a férfi karórák sokkal több funkcióval rendelkeznek.

Rezsicsökkentés a cégautóhasználatban. NAV, a GDPR, ESG, NAIH megfelelés a gyakorlatban. A hagyományos, a hibrid és az elektromos autók erőssége és gyengéje? Ezt is megtudhatja AzÜzlet hagyományos Cégautó és flotttakonferenciáján.

2023 május 30. Airport Hotel Budapest **** superior

További információ és jelentkezés »»

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.