Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Nálunk rendezik az Európai Ökogazdálkodási Kongresszust
No menu items!

Nálunk rendezik az Európai Ökogazdálkodási Kongresszust

Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic Congress), amelyet szeptember 10-12. között rendeznek meg a Pesti Vigadóban – írta az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.

Az Agrárminisztérium, az Ökológiai Gazdálkodók Európai Szövetsége (IFOAM Organics Europe) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közös szervezésében valósul meg az EU-elnökség hivatalos programja keretében.

A nemzetközi konferencia időszerű és az ökológiai gazdálkodási ágazat számára kiemelt fontosságú témákat tárgyal, párbeszédet folytatva az ellátási lánc szereplőivel, termelőkkel, feldolgozókkal, kereskedőkkel, kutatókkal és magas szintű szakpolitikai döntéshozókkal egyaránt.

“Európa uniós cél, hogy 2030-ra a tagállamok mezőgazdasági területeinek 25 százalékán ökológiai gazdálkodás folyjon, amely arány jelenleg éppenhogy átlépte a 10 százalékot, így kihívásokkal teli évek állnak az ágazat előtt” – idézi a közlemény Drexler Dórát, az ÖMKi ügyvezetőjét, az IFOAM Organics Europe alelnökét, aki szerint ezért is nagy lehetőség, hogy Magyarország adhat otthont a konferenciának.

A közlemény szerint a kétnapos esemény során szó esik többek között az új európai uniós politikai mandátum agrárprioritásairól, az ökológiai gazdálkodás versenyképességéről és jövedelmezőségéről, a Közös Agrárpolitika (KAP) kihívásairól és kilátásairól, valamint az ökológiai termelésről szóló ismeretátadásról és kommunikációról.

A konferencián részt vesz Catherine Geslain Lanéelle, az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának stratégiai és szakpolitikai elemzési igazgatója is, aki a fenntartható agrár-élelmiszertermelési rendszerre való áttérés lehetőségeiről, a KAP aktuális kilátásairól tart előadást. A tanácskozáson szó lesz még egyebek mellett a szellemi tulajdonjogokról és a genetikai anyagokra vonatkozó szabadalmak kérdéseiről, valamint az “új genomikai technikákról” szóló jogalkotási keretrendszerről is.

A meghívottak között szerepel Peter Meedendorp, a Fiatal Gazdák Európai Tanácsának (CEJA) elnöke, Anton Jarild kommunikációs stratégiai szakértő (Organic Sweden), Jürn Sanders, az ökológiai gazdálkodás gazdaságtanának szakértője és Marian Blom ökológiai szabályozásért felelős szakreferens (Bionext), a IFOAM alelnöke is.

A rendezvény harmadik napján az érdeklődők magyarországi biogazdálkodókhoz is ellátogathatnak, hogy megismerjék a hazai ökológiai gazdálkodási gyakorlatokat.

A találkozót, amelyet 18. alkalommal rendeznek meg, az Ökológiai Gazdálkodók Európai Szövetsége (IFOAM Organics Europe) minden évben az EU soros elnökségét betöltő országban szervezi meg.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.