Kezdőlap Mozaik Október: 11 milliárdos pályázati pénz civil szervezeteknek
No menu items!

Október: 11 milliárdos pályázati pénz civil szervezeteknek

Mintegy 11 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek októbertől a Nemzeti Együttműködési Alapnál (NEA). A kiírások október 4-től jelennek meg. Minderről a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszélt.

Szalay-Bobrovniczky Vince a Civil Info – NEA 2022 országos tájékoztató rendezvénysorozat utolsó, budapesti állomásán kiemelte: két “pályázatbarát” elemmel is bővül a rendszer.

Szalay-Bobrovniczky Vince

Az egyik alapján az egyszerűsített pályázatokra elnyerhető összeg 350 ezer forint lesz, a másik változás pedig, hogy minden nem nyertes pályázó költségeiből 150 ezer forintot megtérítenek.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy két másik alapot – a Városi Civil Alapot (VCA) és a Falusi Civil Alapot (FCA) – is létrehoztak.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, hogy a NEA pályázataira Budapestről az idén beérkezett 1246 pályázatból 288 nyert, több mint 1 milliárd forint értékben. A VCA esetében is kimagaslóan szerepelt a főváros, hiszen a 1217 pályázatból 75 nyert 612 millió forint forrással.

Beszámolt arról is, hogy a miskolci egyetemen már elindult, a gödöllőin pedig az idén indul új tárgyként a civil szeminárium, mindkettő sikeresnek bizonyul – jegyezte meg.

A helyettes államtitkár minden civil szervezetet pályázásra buzdít, hiszen – mind mondta – a koronavírus-járvány miatt nem kell a korábbi lezárásokra számítani, így rendezvényeiket meg fogják tudni tartani.

Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja arról beszélt, hogy a NEA jó alapot biztosít a koronavírus-járvány utáni közösségi élet újraindulásához.

Mint mondta, a valóban érdemi munkát végző civil szervezetek sohasem ellenségei, hanem partnerei az államnak, hiszen a civilek munkája hatékonyan tudja kiegészíteni az önkormányzatok és a kormányzat tevékenységét. Ezt a munkát becsülni, értékelni, támogatni kell – emelte ki.

Sára Botond arról biztosította a civil szervezetek képviselőit, hogy a kormányzati támogatások mellett számíthatnak a kormányhivatalokra is, hiszen a szolgáltatások folyamatos fejlesztésével és az ügyfélközpontúság erősítésével igyekeznek ők is partnerek lenni.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európáért versengő ‘áramlatok’ – Délről is kerülik a vezetékek Ukrajnát

Az energiahordozók ára az egekbe ugrott. A Gazprom, az orosz állami energiaórás új vezetékekkel és hosszú távú szállítási szerződésekkel kerül helyzetbe Európában. A gáz egyre nagyobb része Ukrajna megkerülésével érkezik 'Nyugatra'.  A Balkánon még nem dölt el hogyan osztozhatnak a tranzitbevételeken. Több aspiráns is vállalná a régi ukrajnai szerepet - gáz ügyben.

BKK: változik a reptéri buszjárat menetrendje

Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Kartell a műtrágyapiacon – gigabírságot kapott a Nitrogénművek

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja éveken keresztül jogsértően törekedett a verseny és az import korlátozására - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amely összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a kartellezőkre.

IHS Markit: féléves mélypontra lassult az euróövezeti növekedés

A szűk ellátási keresztmetszetek és a koronavírus-járvány újabb fellángolása miatt hathavi mélypontra lassult az euróövezet magánszektorának növekedése októberben - derült ki az IHS Markit beszerzésimenedzser-indexeinek előzetes adataiból.

Hírek

Kartell a műtrágyapiacon – gigabírságot kapott a Nitrogénművek

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja éveken keresztül jogsértően törekedett a verseny és az import korlátozására - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, amely összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a kartellezőkre.

Őszi szünet. Kajla útlevéllel ingyen utazhatnak a kisdiákok

Ismét díjmentesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain október 23. és november 1. között azok a gyerekek, akik a jegyvásárláskor felmutatják Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat.

Elindult a fűtési szezon – a legtöbb helyen távfelügyelettel

Elkezdődött a fűtési időszak Budapesten, mintegy 240 ezer lakossági és 7 ezer egyéb fogyasztónál kapcsolták be a távfűtést.

Tragikus filmforgatás. Alec Baldwin véletlenül agyonlőtt egy operatőrt

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán - közölte Santa Fe rendőrsége.

Bocuse d’Or – Dalnoki Bence nyerte a magyar döntőt

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét. Jövő márciusban ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén Budapesten rendeznek meg.

A 2019-es utasforgalom 42 százaléka tért vissza a budapesti repülőtérre

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint hatszoros növekedés, a 2019-es rekordévvel összehasonlítva pedig azt mutatja, hogy visszatért az utasforgalom 42 százaléka

Látogatási tilalom a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

A koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében látogatási tilalmat vezetett be öt klinikáján a Semmelweis Egyetem.

Uniós árkörkép. Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz

A földgáz átlagára az uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb, míg a villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették szeptemberben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatából.

Gazdaság

Moratórium – MNB: sokan kényelmi okból nem törlesztettek

A moratóriumban lévő ügyfelek legnagyobb hányada képes lenne fizetni tovább a hitelét, ők más okokból, például kényelmi szempontból vették igénybe a lehetőséget - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Románia. Növelte piaci részesedését az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon. Ezzel jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

MNB: nőhetnek a kockázatok a moratórium lejárta után

A bankrendszer a pandémia okozta gazdasági sokk alatt is stabilan töltötte be gazdaságfinanszírozó szerepét. Ugyanakkor a törlesztési moratórium lejárta után a kockázatok várhatóan növekednek majd - olvasható a Magyar Nemzeti Bank friss Makroprudenciális jelentésében.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom