Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Paradigmaváltás a logisztikában
No menu items!

Paradigmaváltás a logisztikában

Összecsukható konténer-technológiával dolgozik a fenntarthatóbb jövőért a Continest Technologies Zrt.

Ha konténerekre gondolunk, elsősorban a tömegszállítmányozás masszív, merev vázas tárolóira, a hajó- és vonatkonténerekre vagy éppen a teherautók pótkocsijaira asszociálhatunk. Az ipart és a nemzetközi szállítmányozást is kiszolgáló hagyományos konténerek az utóbbi évtizedekben keveset változtak, tömeges használatuk egyre több fenntarthatósági kérdést vet fel. Egy magyar vállalat, a Continest Technologies Zrt. azonban az elmúlt néhány évben az innovációt, fenntarthatóságot és a mérnöki zöldmegoldásokat ötvözve lépett be a logisztika és a konténeripar piacára, új szemléletet hozva magával.

2017 nyarán egy izgalmas újítás jelent meg a hazai fesztiválipar egyik kiemelt tömegrendezvényének számító Sziget fesztiválon: 33 összecsukható Continest-konténer biztosította a FestiPay számára a feltöltő pontokat és az irodákat. Az akkor innováció fókuszú mérnöki startupként indult magyar cég ezzel bemutatta, hogyan csökkenhető a szállítás környezetterhelése: a klasszikus, költségesen szállítható, merev vázas konténerekhez képest nagyjából hatszoros mennyiséget szállított le egyetlen teherautón a Hajógyári-sziget fesztiválhelyszínére.

A Continest fókusza már a kezdetektől fogva szerteágazó volt, túlmutatott a fesztiváliparon. Ahogyan egyre több iparág fordult a fenntarthatóság felé, az új technológia egyre több területen vált népszerűvé, így a tömegrendezvényeken, sporteseményeken túl mára a vállalat az egészségügyet, a védelmi ipart és a szállítmányozást is kiszolgálja összecsukható konténerekkel. Nagy az érdeklődés az új technológia iránt, amely akár 80 százalékkal is csökkentheti a szállításból adódó károsanyag-kibocsátást és a logisztikai költségeket a hagyományos konténerek használatához képest.

A Continest-konténerek számos területen alkalmazhatók, mivel moduláris és könnyen szállítható rendszerek. A Continest konténereiben olyan szolgáltatások is elérhetők, mint az elektromos ellátás, a napelemmel és akkumulátor-rendszerekkel vagy vizesblokkal kiegészülő egységek. Emellett a Continest medikai konténereiben akár laborok, tesztállomások is kialakíthatók. A védelmi ipari fejlesztések eredményeként elkészült páncélozott lőkonténer pedig akár lakott területen is biztonságosan alkalmazható mobil lőtér kialakítására.

Azt látjuk, hogy a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piaca nyitott az újításra és az innovációra, nekünk pedig az a célunk, hogy úttörőkként megreformáljuk és fenntartható megoldásokkal lássuk el a piaci szereplőket. A technológia külpiaci létjogosultságát jól mutatja, hogy a 2020-ban elért 820 millió forintos árbevételünk 78 százaléka exportértékesítésből származott. A dinamikus növekedésnek köszönhetően 2021 augusztusában Székesfehérváron adtuk át első konténergyárunkat, és ezzel együtt újraindítottuk a magyarországi konténergyártást is. Ma már több mint 50 szakembert foglalkoztatunk” – mondta Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. alapító-vezérigazgatója.

A székesfehérvári gyárban évente 1000 darab konténer előállítása vált lehetségessé a Continest számára, amely hozzásegíti a társaságot ahhoz, hogy tovább szélesítse a jelenleg közel 10 országra kiterjedő exporttevékenységét.

Tegzes Dániel és Kis-Márton Vidor

Az elmúlt évek kiemelt projektjei között említhetjük a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben a WHO részére Ugandában kialakított 12 ágyas, multifunkciós mobil kórtermet, vagy azt a világviszonylatban is egyedülálló lőkonténerünket, amelyet a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közösen fejlesztettünk, és amelyet többek között már Németországban és Amerikában is sikerrel bemutathattunk. A növekedési céljaink az új piacokon való megjelenés, a kapacitás- és létszámbővítés, valamint a termékfejlesztés és az új felhasználási területek azonosítása köré koncentrálódnak” – tette hozzá Tegzes Dániel, a társaság stratégiai igazgatója.

Támogatott tartalom

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Mélyrepülésben a font, beavatkozott a Bank of England

Soron kívüli állampapír-vásárlásba kezdett a Bank of England a font meredek gyengülésével járó piaci viharok csitítása érdekében.

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Borrell: az EU erőteljes választ fog adni az Északi Áramlatok elleni szabotázsra

Az Északi Áramlat 1. és 2. csővezetéken keletkezett kár nem véletlen, az európai energiainfrastruktúra bármilyen szándékos megzavarása teljességgel elfogadhatatlan, amire az Európai Unió határozott és egységes választ fog adni - jelentette ki Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő.

Hírek

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Még koránt sincs vége az építőipari árak emelkedésének

Az építőiparban tapasztalt drágulás mértéke az év első felében több mint kétszeresen haladta meg a fogyasztói árak növekedését. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) értékelése szerint az építőipari alapanyag- és építési termékek gyártói az orosz-ukrán háború piaci hatásait, a kivitelezők pedig a beszerzési nehézségeket az év első felében már beépítették az árakba, de az energiaköltségek elszabadulása és a forint-euró árfolyam ingadozása komoly bizonytalansági tényező lesz az elkövetkező hónapokban.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gyengült a forint a kamatemelési ciklus leállításának jegybanki bejelentésére

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a...

Átadták a Pilisi Pálos tematikus utat

A Magyar Pálos Rend Első Remete Szent Pál Rendje és a Pilisi Pálos Utak projektben vele együttműködő Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt közös célja volt a környezettudatos és természetközpontú gondolkodásmód kialakítása, annak népszerűsítése, a köztudatban való elmélyítése a pálos kulturális emlékek, valamint a Pilis felbecsülhetetlen természeti értékei által nyújtott élményeken keresztül.

Richter Gedeon 150 éves lenne – Emlékérmét bocsát ki az MNB

Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából, különleges, csúcsára állított 2000 forint névértékű színesfém emlékérméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Veszélyes trójai vírus terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével és arculati elemeivel, címerével: az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére - figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Gazdaság

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gyengült a forint a kamatemelési ciklus leállításának jegybanki bejelentésére

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a keddi bejelentésére, hogy a leállítja az alapkamat-emelési  ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével...

Az osztrák termelőipar versenyképességét veszélyezteti az energiaárak emelkedése

Az energiaárak emelkedésének kompenzálására sürgős beavatkozást kér az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom