Kezdőlap Tőzsde Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,55 százalékos, az S&P-500 index 0,56 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,49 százalékos emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést és nyitotta meg ezzel május hónapot.

Az indexek veszteséggel zártak ugyan pénteken, de április hónapot nyereséggel fejezték be. A DJIA index közel három százalékossal, az S&P és Nasdaq indexek pedig több mint öt százalékossal. Az S&P-500 index és a technológiai részvényekkel túlsúlyos Nasdaq Composite index is rekordot értek el az elmúlt héten.

Az S&P-500 index vállalatainak már több mint a fele megtette negyedéves jelentését és ennek alapján már arra lehet számítani, hogy összességében 46 százalékkal nőttek a nyereségek az egy évvel korábbihoz képest, szemben a még áprilisban jelzett 24 százalékkal.

Az olyan technológiai óriások, mint az Apple, az Amazon, az Alphabet és a Microsoft az elmúlt héten publikálták várakozáson felüli első negyedéves eredményeiket. Részvényeik a hétfői nyitás előtt is erősödtek a tőzsdén kívüli forgalomban, úgy 0,2-0,4 százalékkal.

Az olajár bizonytalanul alakult, ingadozott hétfőn a biztató globális keresleti prognózisok, illetve a világ harmadik legnagyobb olajfogyasztója, India a keresleti kilátásait beárnyékoló járványhelyet miatt.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,41 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 63,84 dolláron, a Brent ára pedig 0,24 százalékkal emelkedett 66,92 dollárra.

A Brent ára több mint öt százalékkal, a WTI ára nyolc százalékkal erősödött egy hónap alatt. A Brent 29 százalékkal, a WTI 32 százalékkal áll az év eleji ára felett.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyezték erősebben az amerikai piacok nyitásakor 1,2051 dolláron, az arany spot ára 1,13 százalékkal ment fel unciánként 1789,01 dollárra. Az euró árfolyama egy hónap alatt két és fél százalékkal, az arany ára négy és fél százalékkal emelkedett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a New York-i értékpapírpiacokon. Az indexek pénteken nyereséggel zártak és a hetet is emelkedéssel fejezték be.

Matolcsy: Közép-Kelet-Európa a világ egyik növekedési motorja lehet

Magyarország térségének jövője, hogy az európai jövő térsége legyen - állítja a jegybank elnöke a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent írásában.

Virtuális világot épít a Facebook – tízezer uniós szakemberrel

A metaverzum kiépítéséhez a Facebook tízezer magasan képzett szakember felvételét tervezi az Európai Unión belül a következő öt évben.

Hetekre leáll a Skoda mindhárom csehországi gyára

A chiphiány miatt a Skoda Auto - egyetlen gyártószalag kivételével - hétfőtől két hétre leállítja a termelést mind a három csehországi üzemében - jelentette be Tomás Kotera, a vállalat szóvivője Mladá Boleslavban.

Hírek

Virtuális világot épít a Facebook – tízezer uniós szakemberrel

A metaverzum kiépítéséhez a Facebook tízezer magasan képzett szakember felvételét tervezi az Európai Unión belül a következő öt évben.

Fellobbant az olimpiai láng – Pekingbe indul a fáklya

Fellobbant a jövő februárban rendezendő pekingi téli olimpia lángja Görögországban. A kínai szervezők kedden veszik át a fáklyát.

Bölcsődeépítési program – újabb 50 milliárdos pályázat nyílik

Folytatódik a bölcsődeépítési program, és elkészült a bölcsődemintaterv-katalógus, amely az önkormányzatoknak és egyházaknak nyújt segítséget a tervezésben - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Szerdán újra drágul az üzemanyag

Szerdán tovább emelkedik az üzemanyagok ára: a 95-ös benzin literje bruttó 5 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 7 forinttal kerül majd többe a hét közepétől.

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom