Kezdőlap Cégvilág Rendkívül pontos AI-alapú beszédfelismerőt fejlesztett egy magyar cég
No menu items!

Rendkívül pontos AI-alapú beszédfelismerőt fejlesztett egy magyar cég

A mesterséges intelligencia-alapú beszédfelismerés nem egy új keletű találmány, viszont aligha lelhető fel a piacon ennyire pontos és széleskörű funkcionalitással rendelkező beszédfelismerő rendszer, mint az Alrite.

A Régens Zrt. több éves K+F tevékenységének gyümölcseként létrejött Alrite egy nagyon sokoldalú és számos területen hasznosítható alkalmazásnak sikerült. A beszédfelismerő rendszer webes felületen vagy mobil appon keresztül érhető el és támogatja az alkalmazásba történő közvetlen diktálás mellett korábban felvett hang-, vagy videó anyagok leiratozását és feliratozását is.

Ha kipróbáljuk a programot, egyből szembetűnő különbségeket tapasztalunk más beszédfelismerőkhöz képest: Az Alrite kezeli a mondathatárokat, ennek megfelelően kiteszi a szükséges írásjeleket, nagybetűvel kezdi a mondatokat, de még a személyneveket is azonosítja. A beszélő-váltást is felismeri, ezt sortöréssel és kötőjellel jelzi a leiratban. A legszembetűnőbb különbség mégis a beszédfelismerés pontosságában lehet. Megfelelő mikrofonnal és környezetben nem nehéz elérni a 95-100%-os pontosságot, de egy telefon mikrofonjával háttérzaj mellett is nagyon pontos leiratokat kaphatunk.

Ha mindez még nem lenne elég, az alkalmazást telezsúfolták mindenféle hasznos funkcióval, amelyek böngészőn és mobil appon keresztül is használhatók. Szerkeszthető például az elkészült leirat, amellyel egyidejűleg az adott fájl felirata is módosul. A szerkesztést a rendszer az általa bizonytalannak vélt szavak kiemelésével segíti. A szövegfájlok .docx, a feliratok .srt, a hanganyagok pedig .mp3 formátumban exportálhatók. A könnyű megosztás érdekében minden fájlhoz és leiratához egyedi megosztási link hozható létre. Az alkalmazás komplex keresési funkciói pedig lehetővé teszik a keresést egy adott fájlban, vagy az összes fájlban egyidejűleg. A Régensnek sikerült mindezen funkciókat egy letisztult és könnyen kezelhető felületen keresztül elérhetővé tennie, így az Alrite előzetes betanulás és telepítés nélkül egy böngésző segítségével azonnal használatba vehető.

Az alkalmazás továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozik a cég. Ennek eredményeként a rendszer már angol és német nyelvű beszédfelismerésre, valamint az Alrite által támogatott 3 nyelv közötti fordításra is használható. Így például másodpercek alatt hozható létre felirat egy adott videóhoz egyből három nyelven, de a beszédfelismerő rendszernek bárki hasznát veheti, aki nem szeretne gépelni. A Régens a jövőben további nyelvekkel és még változatosabb funkcionalitással tervezi bővíteni a már így is nagyon sokoldalú Alrite-ot.

Amennyiben Ön is meg szeretne bizonyosodni a beszédfelismerés pontosságáról és kipróbálná az említett funkciókat, a cég ingyenes regisztrációt biztosít havonta megújuló időkerettel.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom