Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Rendkívül pontos AI-alapú beszédfelismerőt fejlesztett egy magyar cég
No menu items!

Rendkívül pontos AI-alapú beszédfelismerőt fejlesztett egy magyar cég

A mesterséges intelligencia-alapú beszédfelismerés nem egy új keletű találmány, viszont aligha lelhető fel a piacon ennyire pontos és széleskörű funkcionalitással rendelkező beszédfelismerő rendszer, mint az Alrite.

A Régens Zrt. több éves K+F tevékenységének gyümölcseként létrejött Alrite egy nagyon sokoldalú és számos területen hasznosítható alkalmazásnak sikerült. A beszédfelismerő rendszer webes felületen vagy mobil appon keresztül érhető el és támogatja az alkalmazásba történő közvetlen diktálás mellett korábban felvett hang-, vagy videó anyagok leiratozását és feliratozását is.

Ha kipróbáljuk a programot, egyből szembetűnő különbségeket tapasztalunk más beszédfelismerőkhöz képest: Az Alrite kezeli a mondathatárokat, ennek megfelelően kiteszi a szükséges írásjeleket, nagybetűvel kezdi a mondatokat, de még a személyneveket is azonosítja. A beszélő-váltást is felismeri, ezt sortöréssel és kötőjellel jelzi a leiratban. A legszembetűnőbb különbség mégis a beszédfelismerés pontosságában lehet. Megfelelő mikrofonnal és környezetben nem nehéz elérni a 95-100%-os pontosságot, de egy telefon mikrofonjával háttérzaj mellett is nagyon pontos leiratokat kaphatunk.

Ha mindez még nem lenne elég, az alkalmazást telezsúfolták mindenféle hasznos funkcióval, amelyek böngészőn és mobil appon keresztül is használhatók. Szerkeszthető például az elkészült leirat, amellyel egyidejűleg az adott fájl felirata is módosul. A szerkesztést a rendszer az általa bizonytalannak vélt szavak kiemelésével segíti. A szövegfájlok .docx, a feliratok .srt, a hanganyagok pedig .mp3 formátumban exportálhatók. A könnyű megosztás érdekében minden fájlhoz és leiratához egyedi megosztási link hozható létre. Az alkalmazás komplex keresési funkciói pedig lehetővé teszik a keresést egy adott fájlban, vagy az összes fájlban egyidejűleg. A Régensnek sikerült mindezen funkciókat egy letisztult és könnyen kezelhető felületen keresztül elérhetővé tennie, így az Alrite előzetes betanulás és telepítés nélkül egy böngésző segítségével azonnal használatba vehető.

Az alkalmazás továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozik a cég. Ennek eredményeként a rendszer már angol és német nyelvű beszédfelismerésre, valamint az Alrite által támogatott 3 nyelv közötti fordításra is használható. Így például másodpercek alatt hozható létre felirat egy adott videóhoz egyből három nyelven, de a beszédfelismerő rendszernek bárki hasznát veheti, aki nem szeretne gépelni. A Régens a jövőben további nyelvekkel és még változatosabb funkcionalitással tervezi bővíteni a már így is nagyon sokoldalú Alrite-ot.

Amennyiben Ön is meg szeretne bizonyosodni a beszédfelismerés pontosságáról és kipróbálná az említett funkciókat, a cég ingyenes regisztrációt biztosít havonta megújuló időkerettel.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A chiphiány még hónapokig fékezheti az ipart – és a növekedést

Az alkatrészek, különösen a félvezetők hiánya nyomta rá bélyegét az ipar októberi teljesítményére is, amely a legnagyobb súlyú ágazatokat, a járműgyártást és az elektronikai termékek gyártását sújtotta leginkább. Elemzők szerint a helyzet javulása a jövő év közepéig aligha várható, így az ipar és a hozzá kötődő export növekedésre gyakorolt hatása növekvő kockázatot jelent a gazdasági növekedés szempontjából.

Intrum: javult a magyarok fizetőképessége

Javult a lakosság számlafizetési képessége az elmúlt egy évben: a magyarok 27,8 százaléka mondta, hogy legalább egy számlát nem tudott időben befizetni az elmúlt 12 hónapban. Vagyis kevesebben, mint tavaly, amikor ez az arány 31 százalék volt - közölte az Intrum követeléskezelő.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják – lemond a parlamenti államtitkár

Kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről Völner Pál - közölte a politikust képviselő ügyvédi iroda.

Eurózóna. Váratlanul nagyot zuhant a befektetői hangulat

Jelentősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben romlott decemberben a befektetői hangulat az euróövezetben - derült ki a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet felméréséből.

Hírek

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják – lemond a parlamenti államtitkár

Kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről Völner Pál - közölte a politikust képviselő ügyvédi iroda.

Új napelemes pályázat – 35 ezer család kaphat milliókat

Elindult hazánk eddigi legnagyobb szabású, lakosságot érintő zöldítési projektje, amelyben napelemes rendszerek telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez és akkumulátor telepítéséhez lehet forrást igényelni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Orbán: három helyett öt százalékkal emelkedik a nyugdíj januártól

Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

Napcore. Harminc ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit

A világ legnagyobb, közlekedési adatplatformok közötti együttműködése jött létre a Napcore projekt elindulásával.

Áder János kinevezte a médiahatóság új elnökét

A köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének.

Idén drágább lesz a karácsonyi halászlé

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra. Ugyanakkor a halak ára a tavalyihoz képest a takarmányárak növekedését követve várhatóan kis mértékben emelkedni fog - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Kormányinfó: a kisvállalkozókra is kiterjesztik a rezsicsökkentést

Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

480 forint alá csökkenthet az üzemanyagok ára a benzinkutakon

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 11 forinttal csökken - közölte a holtankoljak.hu portál.

Gazdaság

Intrum: javult a magyarok fizetőképessége

Javult a lakosság számlafizetési képessége az elmúlt egy évben: a magyarok 27,8 százaléka mondta, hogy legalább egy számlát nem tudott időben befizetni az elmúlt 12 hónapban. Vagyis kevesebben, mint tavaly, amikor ez az arány 31 százalék volt - közölte az Intrum követeléskezelő.

Az OTP újabb bankot vesz Albániában

Az OTP Bank 55 millió euróért, vagyis mintegy 20 milliárd forintért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát.
Támogatott tartalom

Profi segítség nélkül könnyű elvérezni a pénzpiacokon

Olyan időszakon vagyunk túl, amit még senki nem tapasztalt meg korábban. Az azonban világosan kiderült, hogy aki bizonytalan helyzetben hirtelen, vagy megalapozatlan döntést hozott, sokat veszíthetett – meséli Simon Péter, a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, akit a zöld befektetésekről is kérdeztünk.

MNB: a magyar bankrendszer továbbra is stabil

A magyar bankrendszer a koronavírus-járvány második évében is stabil, jelentős tőketartalékkal rendelkezik - ismertette a jegybank decemberi Pénzügyi stabilitási jelentését Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom