Hirdetés
Kezdőlap Hírek Orosz oligarchától amerikai mágnáshoz kerül a Chelsea
No menu items!

Orosz oligarchától amerikai mágnáshoz kerül a Chelsea

Örülhetnek a játékosok és a drukkerek is: pont került a hónapok óta húzódó ügy végére. Fotó: Bigstock

A brit kormány jóváhagyta a Chelsea 4,25 milliárd fontos felvásárlását. A nagy múltú londoni klub Roman Abramovics orosz oligarchától az amerikai mágnás, Todd Boehly vezette konzorcium tulajdonába kerül.

A brit kormány hónapokig tartó tárgyalások után hagyta jóvá az üzletet, mivel jogi garanciákat kapott arra, hogy Roman Abramovics – akinek az Egyesült Királyságban befagyasztották a vagyonát – nem fog hasznot húzni az eladásból.

Kedden este a kormány kiadta az engedélyt, amely lehetővé teszi a Chelsea eladását” – mondta Nadine Dorries kulturális miniszter. “Tekintettel azokra a szankciókra, amelyeket a Putyinhoz és az ukrajnai véres invázióhoz kötődő személyek ellen hoztunk, a klub hosszú távú jövője csak egy új tulajdonos mellett biztosítható” – emelte ki.

Todd Boehly

Meggyőződtünk arról, hogy az eladásból származó bevétel nem Roman Abramovics vagy más szankcionált személyek javát fogja szolgálni. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, különösen a tisztviselőknek, akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy a klub továbbra is működjön, és lehetővé tegyék ezt az eladást, megvédve a szurkolókat és a szélesebb futballközösséget.” – zárta a tárcavezető.

Kedd este a Premier League is jóváhagyta az átvételt, a testület pedig “a Premier League tulajdonosi és igazgatói tesztjét (OADT) alkalmazta minden leendő igazgatóra“, és elvégezte “a szükséges átvilágítást“.

A Sky Sports News úgy tudja, hogy az eladásból származó bevétel egy befagyasztott bankszámlára kerül, amelyet a kormány ellenőriz.

A Chelsea egy speciális kormányzati engedély alapján működik, amely május 31-én jár le, bár a játékosok szerződtetése és eladása, valamint az új szerződések ajánlása terén korlátozásokkal.

Boehly, a Los Angeles Dodgers baseballcsapat társtulajdonosa és konzorciumi társa, Hansjörg Wyss ott volt a Stamford Bridge-en a vasárnapi, Watford ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Az amerikai mágnás Boehly lesz a Chelsea irányító tulajdonosa, amint a felvásárlás befejeződik, bár a kaliforniai Clearlake Capital befektetési cég a többségi részvénytulajdont is átveszi. (CNBC)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pénzpiaci elemző: az MNB kemény üzenetet küldött a kamatemelés mellé

Az infláció folytatólagos emelkedésére, valamint az elhúzódó inflációs kockázatokra tekintettel a várakozásoknál nagyobb mértékben, 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte az alapkamatot kedden az MNB Monetárs Tanácsa. Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint nem is annyira az emelés ténye, mint a hozzá társuló üzenet ígér szigorítást.

Lassult az infláció Németországban

Németországban a várt emelkedés helyett lassult az infláció júniusban éves összevetésben - jelentette a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

A KSH-tól érkezhet az Állami Számvevőszék új elnöke

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettesét javasolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a parlament eseti bizottsága - közölte a testület elnöke.

MNB: több százezer forintos többletköltséget jelenthet a moratóriumban maradás

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja az ügyfeleknek, hogy csak nehéz helyzetben, tartalékok híján lévők maradjanak a törlesztési moratóriumban, mert az több százezer forintos többletköltséget jelenthet a hiteleseknek.

Hírek

A KSH-tól érkezhet az Állami Számvevőszék új elnöke

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettesét javasolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a parlament eseti bizottsága - közölte a testület elnöke.

Drágább lesz a parkolás Budapesten – jön az egységes rendszer

A jelenlegi bonyolult, 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat, és megemeli a parkolási díjakat is - döntött a Fővárosi Közgyűlés többsége.

Putyin orosz szövetségese szerint Oroszország mindent odadobott a háborúval

Oleg Gyeripaszka milliárdos alumíniumipari mágnás - aki Vlagyimir Putyin közeli szövetségese - kedden helyi újságírókkal beszélgetve az ukrajnai háború ellen emelt szót, és azt sugallta, hogy Oroszország az inváziója után nem lesz nyertes.

Török igen a finn és a svéd NATO-csatlakozásra

Törökország belegyezett Svédország és Finnország NATO-tagságának támogatásába - jelentette be az észak-atlanti szövetség elnöke, miután a felek aláírták az erről szóló megállapodást a madridi NATO-csúcs keretében.

Erőre kapott a forint a vártnál nagyobb kamatemelés hírére

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest az MNB vártnál jelentősebb, 185 bázispontos alapkamatemelésére.

Kína enyhített a beutazók karanténkötelezettségén

Kína csökkentette az országba beutazó külföldiek karanténidejét, ami nagy lépés a több mint két éve bevezetett - meglehetősen szigorú - Covid-szabályok lazításában.

Elf Bart is forgalmazó szlovák cégeket vizsgál a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított különböző típusú elektromos cigarettákat, köztük Elf Bart is forgalmazó két szlovák céggel szemben, mivel feltehetően tisztességtelenül hirdetik a termékeket a magyar fogyasztóknak - közölte a hatóság.

Putyin először lépi át a határt, barátokhoz megy

Vlagyimir Putyin az ukrajnai invázió óta először hagyja el Oroszországot: kedden Tádzsikisztánba utazik, majd Türkmenisztánba látogat a Kaszpi-tengeri országok csúcstalálkozójára. Az orosz elnököt a G20-ak novemberi indonéziai csúcsára is meghívták.

Gazdaság

MNB: több százezer forintos többletköltséget jelenthet a moratóriumban maradás

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja az ügyfeleknek, hogy csak nehéz helyzetben, tartalékok híján lévők maradjanak a törlesztési moratóriumban, mert az több százezer forintos többletköltséget jelenthet a hiteleseknek.

Váratlanul nagyot emelt az alapkamaton a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Hetvenmilliós bírságot és tiltást kapott a Bankmentor Kft.

A Magyar Nemzeti Bank 70 millió forint bírságot szabott ki a kecskeméti Bankmentor Kft.-re és megtiltotta annak működését, mivel a cég engedély nélkül folytatta pénzügyi közvetítői tevékenységét.

Tovább zuhan a kriptovaluták királya

Az értékéből rohamosan vesztő bitcoin árfolyama valószínűleg 13 ezer dollárig fog lezuhanni, ami közel 40 százalékos csökkenést jelent a jelenlegi szinthez képest - állítja egy amerikai pénzügyi szakértő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom