Hirdetés
Kezdőlap Mozaik

Mozaik

Változatlanul hagyta az EKB a három irányadó kamatlábat

A kamatdöntések konkrétan az inflációs kilátásokra vonatkozó értékelésén alapulnak a kapott gazdasági és pénzügyi adatok, az inflációs alapfolyamat dinamikája és a monetáris politikai transzmisszió erőssége fényében.

Annyi az online bűnözőknek? Új törvény lép életbe

Az új visszaélés-szűrő rendszer mesterséges intelligencia segítségével felismeri és kiszűri a szokatlan fizetési mintázatokat, és azt jelzi a bankoknak, mindezt az átutalás 5 másodperces végrehajtásán belül.

Fellendült a lakáshitelezés az első fél évben

A 2023 végén megindult és 2024 elején folytatódó reálbérnövekedés is egyértelműen pozitívan hatott a hitelfelvételekre.

Együttműködik a BÉT és az UniCredit Bank

Az UniCredit Bankkal közösen elősegíthetik a hazai vállalatok tőkepiaci jelenlétének megerősítését és a pénzügyi piac széles körű fejlesztését.

Növekednek a bérek és élénkülnek a beruházások a hazai vállalkozásoknál

Üzleti hangulatuk és beruházási hajlandóságuk tovább nőtt az első negyedévhez képest, és ezeknek a mutatóknak az értéke már eléri az egy évvel korábbit - írták.

Hiába a napfényövezet, fekete felhők jönnek kilakoltatással az USÁ-ban

Houstonban, Las Vegasban és Phoenixben továbbra is magas a kilakoltatási bejelentések száma. A bérlők kilakoltatásai az Egyesült Államok több más sarkában is magas szinten...

Oda a német befektetői bizalom

  A ZEW intézet által összeállított várakozási barométer júliusban 41,8-ra csökkent a júniusi 47,5-ről - derült ki a kedden közzétett adatokból. Ez némileg magasabb volt,...

A Google a Wiz felvásárlásával erősíti a felhőjét

A Wiz-felvásárlási tárgyalások során a globális kiberbiztonsági ügyletkötés üteme jelentősen felgyorsult 2024-ben.

AzÜzlet konferencia: az ESG már nem opció hanem elvárás

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi-...

A rollerbiztosítási piacon néhány társaság osztozhat

A jogszabályok szerint a hónap második felétől kell kgfb a 25 kilogrammosnál nehezebb elektromos rollerekre, ha a tervezett sebességük meghaladja az óránkénti 14 kilométert.

A foci EB-nek, a bulinak, a grillnek is megvan a bora

Ha itt a nyár, a könnyű fehérborok és a rosék az ideális hűsítők a nyári kánikulában. A választék pedig olyan széles, hogy akár külön...

Költsd el az apród! – erre kérik a belgákat

A közösségi médiában "Költsd el az apród!" szlogennel meghirdetett kampánnyal mások mellett a kiskereskedelemben dolgozókat kívánják segíteni.

Piaci manipuláció miatt bekeményítettt az MNB

A tőzsdei kibocsátó saját értékpapírjai visszavásárlása során hamis, félrevezető jelzéseket adhatott a befektetőknek a Forrás/T és Forrás/OE részvények forgalmát, keresletét és kínálatát, illetve árfolyamát illetően.

Azonnali lépések kellenek – egekben az üzemanyagár

A miniszter szerint Magyarországon a családoknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak:.

A versenyhivatal a légitársaságok tevékenységét figyeli

A nemzeti versenyhatóság a fogyasztóknak azt javasolja, hogy igyekezzenek ellenállni az impulzusvásárlásnak és ne hagyják, hogy döntésükben sürgessék őket.

Vigyázat! Új szabály alakítja át a felszámolási eljárást

A fizetést elmulasztó nyertes licitáló a vagyontárgy újabb értékesítésében nem vehet részt.

Cúcson a lakossági hitelezés, minden kölcsönt visznek

Már július előtt is volt arra példa, hogy ajánlataik egy részében a 7,3 százalékos THM fölé mentek a bankok, júliustól pedig az OTP általános kamatemelést hajtott végre, amivel az eddigi plafon fölé vitte ezeket a hiteleit.

Átalakíthatja a digitális forradalom a magyar közigazgatást?

A digitális ügyintézés nem a kormányablakok működésének átvételét vagy a fizikai jelenlétet igénylő közigazgatás leváltását jelenti, hanem a szolgáltatások bővülését

Ősszel kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet a kormány

A vállalkozások a társadalmi egyenlőségért kategóriában a Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója végzett az élen,.

Indul a felújítási roham: ezek a slágertermékek

A Dél-Alföldön élők gondolkodnak leginkább szigetelésben, az ablakcsere a Közép-Dunántúlon, a napelem és hőszivattyú Észak-Magyarországon népszerűbb a többi régióhoz képest.

Friss

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.

Mi várható a héten? Kamatdöntő ülés és munkaerőpiaci adatok

Hétfőn közli a PM az államháztartás központi alrendszerének június...

Zöld hidrogént előállító berendezést fejleszt a Szegedi Tudományegyetem és a Ganzair

Az SZTE és a Ganzair Kft. a 800 millió forint támogatással megvalósuló, két évig tartó projektjében olyan berendezést fejlesztenek, amely a közeljövőben jelentkező hidrogénigényre nyújt technológiai megoldást,

Hírek

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Gazdaság

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.

Ezért menekülnek külföldre a privátbanki pénzek

A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég ügyvezetője szerint a magyar privátbanki és affluens ügyfelek 95 százalékának van devizaszámlája vagy devizában denominált befektetése,

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.