Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Self storage. Önkiszolgáló mini raktárak segítik a lakásfelújítást, a költözést
No menu items!

Self storage. Önkiszolgáló mini raktárak segítik a lakásfelújítást, a költözést

A lakásfelújításhoz adott hárommilliós állami támogatás új lendületet adhat a kis alapterületű, önkiszolgáló raktározás, a self storage üzletágnak – állítja Forgács Krisztián, a legnagyobb szereplőnek számító, zöld üzemelésre váltott Euro Mini Storage Hungária Kft. ügyvezetője.

„Az elhúzódó pandémia és különösen a kijárási korlátozás az ingatlanpiaci mozgásokat lekövető önkiszolgáló raktározás piacát is negatívan érintette. Az ingatlanpiac visszaesése miatt csökkenő mobilitás mellett az sem könnyített a helyzeten, hogy a kis és középvállalkozások jórésze is nehéz helyzetbe került és ahol tudta csökkentette kiadásait. Ami a télen amúgy is visszaeső raktározási igényeket még jobban visszafogta” – elemez Forgács Krisztián.

Aki szerint a különösen Amerikában népszerű, de Európában is rohamosan terjedő „self storage” vagyis önkiszolgáló raktározás a társadalmi mobilitás fontos kiszolgálója. Amire leginkább a felújításoknál, családi költözéseknél és a kisebb cégek raktározási igényeinek kielégítésére van szükség.

„Ügyfeleink 60-70 százaléka magánszemély – ők elsősorban a lakásfelújítások és a költözés során veszik igénybe kis alapterületű, önkiszolgáló raktárainkat, ami az átmeneti helyzetben könnyen elérhető megoldást jelent a nagyobb bútorok, holmik tárolására. Mellettük elsősorban a KKV szektor cégei a partnereink, akiknek nem éri meg a tároláshoz nagyobb irodát, vagy nagy raktárat bérelni” – magyarázza az ügyvezető.

„Sok cég például itt tárolja a könyvelési anyagait, vagy éppen azokat az eszközeit, reklám anyagait, amelyekre nem mindig van szükség, de amikor kell, akkor létfontosságú, hogy azonnal kéznél legyenek.”

Forgács Krisztián ugyanakkor már most érzékeli, hogy a lakásfelújításhoz nyújtott 3 millió forintos állami támogatás az önkiszolgáló raktározás piacát is megmozgatja, hiszen a lassan beinduló nagyobb munkálatok során meg kell oldani a nagyobb bútorok költségtakarékos tárolását. Az Euro Mini Storage Hungária ezért úgy alakította ki a biztonságos, szinte steril megőrzést biztosító épületet, hogy a mindössze 1 m2 -től a 29 m2-es át akár 300 négyzetméteres önkiszolgáló raktárig, a legkülönfélébb igényekre reagálni tudjanak.

Az ügyvezető szerint cégük a legmodernebb technológiák – például riasztók – használata mellett a zöld szemlélet mellett is elkötelezte magát.

A közelmúltban így került 50 Kw órás napelem az M5-ös bevezetőjénél álló épület tetejére, miközben a belső térben LED-es lámpatestekre váltották a világítást. Ezzel az épület energiaellátását már 90 százalékban zöld energia biztosítja. A következő lépés pedig  az elektromos töltők felszerelése és egy elektromos autó üzembeállítása lesz a zölddé váló önkiszolgáló miniraktárban.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Novemberben tovább erősödött a BUX, nagyot drágult az OTP

Erős hónapon van túl a Budapesti Értéktőzsde: az első számú indexe, a BUX index 45 984,2 ponton zárt, ami októberhez képest szignifikáns, 12 százalékos növekedés.

Budapest Airport: tíz hónap alatt tízmillió utas

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult meg, ezzel 2022-ben eddig összesen 10 230 431 utast regisztráltak, 220 százalékkal többet, mint tavaly - közölte a Budapest Airport.

Megalakult a Korrupcióellenes Munkacsoport – íme, a civil tagok

Mind a tíz civil helyet betöltötték, így létrejött az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport - közölte a hatóság.

Megvan, ki váltja Lantos Csabát a MET Csoport élén

A MET Csoport Igazgatósága Lakatos Benjamint választotta meg új elnöknek - közölte a svájci központú energiavállalat.

Hírek

Megvan, ki váltja Lantos Csabát a MET Csoport élén

A MET Csoport Igazgatósága Lakatos Benjamint választotta meg új elnöknek - közölte a svájci központú energiavállalat.

Részleges vasárnapi boltzár jön Horvátországban

A horvát kormány döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.

Szlovákiában befagyasztották az áram lakossági árát

Szlovákiában jövőre a gáz és a távfűtés lakossági ára 15 százalékkal emelkedik, az áram ára pedig nem változik - jelentette Eduard Heger szlovák miniszterelnök.

Már kaphatók a 2023-as éves és megyei autópálya-matricák

Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

Csökkenő üzemanyagárakkal indul a december

A december is üzemanyagár-csökkenéssel indul, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől, a gázolajért pedig bruttó 11 forinttal kell majd kevesebbet fizetni.

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotelsnél

A Danubius Hotels Zrt. ügyvezetése Szabó Áront nevezte ki a Hilton Budapest igazgatói pozíciójára. Utódja a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák élén Heréb István, a cégcsoport gyógyszállodáinak, az Ensana-nak vezetőségéből érkezik.

Novák Katalin energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát - közölte a Sándor-palota.

Békésben is felütötte a fejét a madárinfluenza

Egy tótkomlósi tömőlúdtelepen igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a madárinfluenza vírusát.

Gazdaság

Januártól jöhetnek a 37 százalékos személyi kölcsönök és az 52 százalékos hitelkártyák

Január elsejétől 37 százalékra emelkedik a személyi kölcsönöknél a maximum teljes hiteldíjmutató, a hitelkártyák esetén pedig 52 százalékot is elérheti ez a mutató. 

Megújul a minősített fogyasztóbarát lakáshitel

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében.

Továbbra is alacsony az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte elemzésében a Magyar Nemzeti Bank.

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át. A december 1. 22 óra és december 4. 24 óra közötti változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik, esetükben a kártyás vásárlás, a készpénzfelvétel elérhető - közölte a pénzintézet a honlapján.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom