Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Self storage. Önkiszolgáló mini raktárak segítik a lakásfelújítást, a költözést
No menu items!

Self storage. Önkiszolgáló mini raktárak segítik a lakásfelújítást, a költözést

A lakásfelújításhoz adott hárommilliós állami támogatás új lendületet adhat a kis alapterületű, önkiszolgáló raktározás, a self storage üzletágnak – állítja Forgács Krisztián, a legnagyobb szereplőnek számító, zöld üzemelésre váltott Euro Mini Storage Hungária Kft. ügyvezetője.

„Az elhúzódó pandémia és különösen a kijárási korlátozás az ingatlanpiaci mozgásokat lekövető önkiszolgáló raktározás piacát is negatívan érintette. Az ingatlanpiac visszaesése miatt csökkenő mobilitás mellett az sem könnyített a helyzeten, hogy a kis és középvállalkozások jórésze is nehéz helyzetbe került és ahol tudta csökkentette kiadásait. Ami a télen amúgy is visszaeső raktározási igényeket még jobban visszafogta” – elemez Forgács Krisztián.

Aki szerint a különösen Amerikában népszerű, de Európában is rohamosan terjedő „self storage” vagyis önkiszolgáló raktározás a társadalmi mobilitás fontos kiszolgálója. Amire leginkább a felújításoknál, családi költözéseknél és a kisebb cégek raktározási igényeinek kielégítésére van szükség.

„Ügyfeleink 60-70 százaléka magánszemély – ők elsősorban a lakásfelújítások és a költözés során veszik igénybe kis alapterületű, önkiszolgáló raktárainkat, ami az átmeneti helyzetben könnyen elérhető megoldást jelent a nagyobb bútorok, holmik tárolására. Mellettük elsősorban a KKV szektor cégei a partnereink, akiknek nem éri meg a tároláshoz nagyobb irodát, vagy nagy raktárat bérelni” – magyarázza az ügyvezető.

„Sok cég például itt tárolja a könyvelési anyagait, vagy éppen azokat az eszközeit, reklám anyagait, amelyekre nem mindig van szükség, de amikor kell, akkor létfontosságú, hogy azonnal kéznél legyenek.”

Forgács Krisztián ugyanakkor már most érzékeli, hogy a lakásfelújításhoz nyújtott 3 millió forintos állami támogatás az önkiszolgáló raktározás piacát is megmozgatja, hiszen a lassan beinduló nagyobb munkálatok során meg kell oldani a nagyobb bútorok költségtakarékos tárolását. Az Euro Mini Storage Hungária ezért úgy alakította ki a biztonságos, szinte steril megőrzést biztosító épületet, hogy a mindössze 1 m2 -től a 29 m2-es át akár 300 négyzetméteres önkiszolgáló raktárig, a legkülönfélébb igényekre reagálni tudjanak.

Az ügyvezető szerint cégük a legmodernebb technológiák – például riasztók – használata mellett a zöld szemlélet mellett is elkötelezte magát.

A közelmúltban így került 50 Kw órás napelem az M5-ös bevezetőjénél álló épület tetejére, miközben a belső térben LED-es lámpatestekre váltották a világítást. Ezzel az épület energiaellátását már 90 százalékban zöld energia biztosítja. A következő lépés pedig  az elektromos töltők felszerelése és egy elektromos autó üzembeállítása lesz a zölddé váló önkiszolgáló miniraktárban.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Negyven éve nem történt olyan Nagy-Britanniában, mint most

Negyven év óta először mértek Nagy-Britanniában tíz százalék fölötti éves inflációt: a brit statisztikai hivatal (ONS) beszámolója szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árak (CPI) júliusban 10,1 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Jászai Gellért új pozícióból irányítja tovább a 4iG-t

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját - közölte a társaság.

A szuperszonikus, fenntartható repülésre voksol az American Airlines

Az American Airlines megállapodott a Boom Supersonic 20 szuperszonikus Overture repülőgépének megvásárlásáról - jelentették be a vállalatok.

Hiába a kedvező GDP-adat, tovább gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délig kora reggelhez képest.

Hírek

Jászai Gellért új pozícióból irányítja tovább a 4iG-t

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját - közölte a társaság.

Hiába a kedvező GDP-adat, tovább gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délig kora reggelhez képest.

Figyelmeztet a NAV: adózni kell a lakáskiadás után

A kiadó ingatlanok piacának augusztus-szeptemberi csúcsszezonja előtt a hosszú távú lakáskiadás és bérlés adózási szabályaira és egyéb részleteire hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Drágább lesz a bliccelés a BKK járatain szeptembertől

Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-től, ugyanakkor új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Válságálló a bécsi vízellátás

Miközben ősziesen hulló sárga falevelek és kiégett mezők csúfítják el a nyári tájat Európa-szerte, az osztrák főváros mégsem aggódik a vízellátás miatt. Mégpedig azért, mert miközben a bécsi víz jó minőségű, a város klímatanácsnoka, Jürgen Czernohorszky szerint egyben válságbiztos is. A város célja, hogy különböző intézkedésekkel legalább 2050-ig szavatolja a városlakók biztonságos vízellátását.

Újabb támogatást kapnak a benzinkutasok

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - jelentette be az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Nagyot gyengült a forint, jóval 400 felett jár az euró

Nagyot gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az eurót a déli órákban 404,08 forinton jegyezték a kora reggeli 398,43 forint után.

Olcsóbb lett a tankolás Horvátországban

Horvátországban tovább csökkent az üzemanyagok ára. Az új árszabás az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik - közölte a horvát kormány.

Gazdaság

Augusztusban folyamatos volt a banki hitelkamat-emelés

Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Most főleg a személyi kölcsönök voltak soron, amelyekből már az olcsóbbakért is többet kell fizetni a jegybanki kamatnál. A lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM - derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Kéthetes mélyponton a forint – megvannak az okai

Kedden tovább növelte veszteségeit a magyar fizetőeszköz, amely ezzel kéthetes mélypontra zuhanva alulteljesítette régiós társait, amelyek mérsékeltebb esést mutattak.

Fizetési mérleg. 806 millió eurós hiány júniusban

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank előzetes adataiból. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.

OTP: stabil a teljesítmény, bizonytalan az orosz leánybank sorsa

Az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben, ami a bank stabilitását és erejét mutatja - mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese a bank eredményeit értékelő sajtótájékoztatón. Azt is közölte: vizsgálják az orosz leánybank értékesítésének lehetőségét.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom