Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Mentavill Expo: a lakossági piac bezuhant az ipari megrendelések nem csökkennek a...
No menu items!

Mentavill Expo: a lakossági piac bezuhant az ipari megrendelések nem csökkennek a villanyszerelőknél

Az épitőipari visszaesés, a lakásépítések számának csökkenése a villanyszerelők számára is olyan kihívást jelent, amelyre naprakész piacismerettel és a megszokottól eltérő üzletpolitikával lehet csak eredményesen reagálni. Ezt tartotta a szeptember közepén megrendezett Mentavill Expo legnagyobb üzenetének Mentes Zsolt a Mentavill ügyvezető igazgatója.

A lakossági épületvillamossági piac vezető üzletlánca, a Mentavill a kétévente megrendezett Mentavill Expoval is azt bizonyítja, hogy közvetlen fogyasztói elérés mellett a vállalatok közötti,úgynevezett B2B (business to business) piacon is erőteljesen érdekelt. Ennek szellemében a közel 50 kiállító részvételével zajló rendezvény a partner villamossági szaküzletekben dolgozó eladók és a villanyszerelők – valamint a szakipari tanulók -, számára sorakoztatta fel a legújabb villanyszerelési eszközöket és technológiákat. Ebben az újdonság ezúttal az volt, hogy az ország minden tájáról 950 látogatót regisztráló eseményre a villanyszerelők is meghívást kaptak.

„A villanyszerelők szerepe a korábbinál is jobban felértékelődött a covid alatti építkezések során és a mostani építőipari visszaesés időszakában azzal, hogy ők állnak közvetlen kapcsolatban a megrendelővel. Ezért is kulcsfontosságú, hogy a villanyszerelők naprakész tudással és széles piacismerettel rendelkezzenek a maguk területén”- magyarázza Mentes Zsolt. Aki elmondta: miközben a kiállítói visszajelzések alapján a villanyszerelők rendkívül nyitottak és érdeklődőek voltak, közülük többen azt is jelezték, hogy az Expon, a már futó munkáikra is megtalálták a megoldást.

A beszélgetésekből emellett az derült ki, hogy a jelenlegi helyzetben az új szabványok mellett az energiaelosztás és az energiafelhasználás optimalizálása, valamint a munkavégzés hatékonyságát segítő megoldások számítanak a legnagyobb érdeklődést kiváltó területnek.

Az Expo kapcsán Mentes Zsolt azt is kiemelte, hogy az eseményen résztvevő villanyszerelők nagy többsége továbbra is elégedett a megrendelések számával, miközben az is egyértelmű, hogy miként a nehezebb piaci helyzetekben mindig, most is felértékelődik a minőség.

Emellett az is látszik, hogy a szűkülő piacon, ha új megbízásokhoz akarnak jutni, a villanyszerelőknek is gyakran a korábbinál jobban meg kell mutatniuk magukat a piacon. Már csak azért is, mert miközben a lakossági piac jelentősen visszaesett, az ipar továbbra is zavartalanul működik és újabb megrendeléseket kínál a villanyszerelőknek. Akiknek tudása, vevői elismertsége azért is jelentősen felértékelődött, mert a mai technológiai szinten egy-egy feladat akár többféleképpen és többféle termékkel is megoldható, amelyek közül a megrendelő, a mesterember ajánlására választja ki azt, amit végül szeretne.

És bár a klasszikus áruhiány már a múlté, a jól felkészült villanyszerelő azzal is tisztában van, hogy az alternatívaként kínálkozó termékek közül melyik az, amit a lehető leggyorsabban meg lehet szerezni és be lehet építeni.
Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Erősödött kedd reggelre a forint

Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Aggasztó a brit gazdaság gyenge növekedési potenciálja

A brit gazdaság potenciális növekedési üteme jelenleg alacsonyabb, mint az ő szakmai pályafutásának eddigi legnagyobb részében.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.