Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Mentavill Expo: a lakossági piac bezuhant az ipari megrendelések nem csökkennek a...
No menu items!

Mentavill Expo: a lakossági piac bezuhant az ipari megrendelések nem csökkennek a villanyszerelőknél

Az épitőipari visszaesés, a lakásépítések számának csökkenése a villanyszerelők számára is olyan kihívást jelent, amelyre naprakész piacismerettel és a megszokottól eltérő üzletpolitikával lehet csak eredményesen reagálni. Ezt tartotta a szeptember közepén megrendezett Mentavill Expo legnagyobb üzenetének Mentes Zsolt a Mentavill ügyvezető igazgatója.

A lakossági épületvillamossági piac vezető üzletlánca, a Mentavill a kétévente megrendezett Mentavill Expoval is azt bizonyítja, hogy közvetlen fogyasztói elérés mellett a vállalatok közötti,úgynevezett B2B (business to business) piacon is erőteljesen érdekelt. Ennek szellemében a közel 50 kiállító részvételével zajló rendezvény a partner villamossági szaküzletekben dolgozó eladók és a villanyszerelők – valamint a szakipari tanulók -, számára sorakoztatta fel a legújabb villanyszerelési eszközöket és technológiákat. Ebben az újdonság ezúttal az volt, hogy az ország minden tájáról 950 látogatót regisztráló eseményre a villanyszerelők is meghívást kaptak.

„A villanyszerelők szerepe a korábbinál is jobban felértékelődött a covid alatti építkezések során és a mostani építőipari visszaesés időszakában azzal, hogy ők állnak közvetlen kapcsolatban a megrendelővel. Ezért is kulcsfontosságú, hogy a villanyszerelők naprakész tudással és széles piacismerettel rendelkezzenek a maguk területén”- magyarázza Mentes Zsolt. Aki elmondta: miközben a kiállítói visszajelzések alapján a villanyszerelők rendkívül nyitottak és érdeklődőek voltak, közülük többen azt is jelezték, hogy az Expon, a már futó munkáikra is megtalálták a megoldást.

A beszélgetésekből emellett az derült ki, hogy a jelenlegi helyzetben az új szabványok mellett az energiaelosztás és az energiafelhasználás optimalizálása, valamint a munkavégzés hatékonyságát segítő megoldások számítanak a legnagyobb érdeklődést kiváltó területnek.

Az Expo kapcsán Mentes Zsolt azt is kiemelte, hogy az eseményen résztvevő villanyszerelők nagy többsége továbbra is elégedett a megrendelések számával, miközben az is egyértelmű, hogy miként a nehezebb piaci helyzetekben mindig, most is felértékelődik a minőség.

Emellett az is látszik, hogy a szűkülő piacon, ha új megbízásokhoz akarnak jutni, a villanyszerelőknek is gyakran a korábbinál jobban meg kell mutatniuk magukat a piacon. Már csak azért is, mert miközben a lakossági piac jelentősen visszaesett, az ipar továbbra is zavartalanul működik és újabb megrendeléseket kínál a villanyszerelőknek. Akiknek tudása, vevői elismertsége azért is jelentősen felértékelődött, mert a mai technológiai szinten egy-egy feladat akár többféleképpen és többféle termékkel is megoldható, amelyek közül a megrendelő, a mesterember ajánlására választja ki azt, amit végül szeretne.

És bár a klasszikus áruhiány már a múlté, a jól felkészült villanyszerelő azzal is tisztában van, hogy az alternatívaként kínálkozó termékek közül melyik az, amit a lehető leggyorsabban meg lehet szerezni és be lehet építeni.
Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

ESG társadalmi pillér: így lehet versenyelőny a különbözőségből, a diverzitásból

A diverzitás, a különbözőség megkülönböztetetten fontos tényezője lett az...

ESG – mit jelent a három betű, ami meghatározza a jövőt

A fenntarthatósági trendek előretörésével, amit már jogszabályi elvárások is...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed,...

NASA, HUNOR – űrnemzedék találkozó földönkívüli kérdésekkel

A közelmúltban, az ORION Űrnemzedék Alapítvány szervezésében valósult meg...
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...

Csökkentek a nem fizető hitelek, rövidebb a bankok feketelistája

A bankok feketelistája, a negatív KHR (régebbi nevén BAR-lista) is egyre rövidebb.

Nem volt megtakarítás, csak az adósságot halmozta a lakosság áprilisban

Az új szerződések száma is szokatlanul magas volt, meghaladta a 26 ezret, ez sem fordult elő már 2019 októbere óta.

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.