Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyitott New York, drágult az olaj
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyitott New York, drágult az olaj

Emelkedtek az indexek szerdán nyitáskor a New York-i részvénytőzsdéken.

A piacok a legnagyobb figyelmet a Fed szerda este nyilvánosságra kerülő kamatdöntésének szentelik. Tartja magát az a vélemény, hogy a Fed a héten, több mint egy évtizede először, csökkenti az irányadó kamatot, de a piac nyugtalanul várja, hogy milyen kompromisszum születik a kamatcsökkentés mértékéről a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság ülésén. A tőzsdék egy 25 bázispontos csökkentést már beáraztak, de ez sokak szerint kevés lesz, noha az amerikai mutatók a vártnál kedvezőbben alakultak.

A figyelem most főleg arra irányul, hogy a Fed nyitva hagyja-e az ajtót a további hitelkönnyítés előtt.

Ismét feszültebb lett Wahington és Peking viszonya, miután a hírek szerint nem történt érdemi előrehaladás a szerdán Shanghajban befejeződött kereskedelmi tárgyalásokon. Trump elnök harcias üzenetet intézett Pekinghez, és óvta attól, hogy elnöki mandátuma lejártáig elhúzza a tárgyalásokat. Mindenesetre a megbeszélések szeptemberben folytatódnak.

Az amerikai-kínai háborúskodás keveset ártott az Apple-nek, a vállalat kínai eladásai alig csökkentek, rácáfolva azokra a várakozásokra, hogy a kereskedelmi feszültség aláássa a vállalat pozícióit egyik legfontosabb piacán. A vállalat részvényeinek árfolyama 3,9 százalékkal emelkedtek a nyitás előtti kereskedelemben és az Apple piaci tőkeértéke megközelítette az 1000 milliárd dollárt.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,17 százalékkal, az S&P-500 0,10 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,21 százalékkal emelkedett.

Kedden gyengült New York. A DJIA 0,09 százalékkal, az S&P 500 0,26 százalékkal, a Nasdaq 0,44 százalékkal csökkent.

Az olaj jegyzése már ötödik napja erősödik, mert tartja magát az optimizmus, hogy a Fed csökkenti az irányadó kamatot, erősítve a növekedést és növelve az üzemanyag felhasználást a világ legnagyobb olajfogyasztó országában. Támogatta az árakat az amerikai olajkészletek csökkenése is.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 40 centtel 58,45 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 42 centtel 65,14 dollárra ment föl.

A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1147 dollár körül forgott a reggeli 1,1158 dollárral szemben.

Az arany enyhén drágult a várt amerikai kamatcsökkentés előtt. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1432,30 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,18 százalékkal magasabban, mint kedden. Az amerikai határidős jegyzés 0,2 százalékkal 1432,20 dollárra emelkedett. Az arany ára júliusban mintegy 1,5 százalékkal ment föl.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Felszámolja 3G hálózatát a Telekom – Mi a teendő?

Akik 3G-s szolgáltatási sávot használtak, át kell, hogy térjenek más sávra, vagyis készüléket is cserélhetnek, amennyibe a most használt nem alkalmas a 2G vagy a 4G üzemmódra. A Magyar Telekom ugyanis lekapcsolja a 3G-s hálózatát. Mit kell tennie?

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók csütörtökön. A befektetőket megnyugtatta az eszközvásárlási program kivezetéséről hozott döntésével a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága.

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség: a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat.

Egységes töltők – új uniós szabályozás jöhet

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.

Hírek

Felszámolja 3G hálózatát a Telekom – Mi a teendő?

Akik 3G-s szolgáltatási sávot használtak, át kell, hogy térjenek más sávra, vagyis készüléket is cserélhetnek, amennyibe a most használt nem alkalmas a 2G vagy a 4G üzemmódra. A Magyar Telekom ugyanis lekapcsolja a 3G-s hálózatát. Mit kell tennie?

Új elnök a Magyar Fürdőszövetség élén

Új elnököt választott a Magyar Fürdőszövetség: a tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat.

Egységes töltők – új uniós szabályozás jöhet

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.

Balaton Sound – népszavazás Zamárdiban: tripla pénzért jöhet újra a buli

Csaknem háromszoros bérleti és háromszoros rekultivációs díj fejében újra Zamárdiban lehet a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál - döntött a településen tartott helyi népszavazás.

Békés megye – rókavakcinázás. Ebzárlat és legeltetési tilalom jön

A rókák veszettség elleni repülőgépes vakcinázása miatt ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el október 2-22. között Békés megye közigazgatási területén.

Harc a klímaváltozás ellen – Jeff Bezos egymilliárd dollárt adományoz

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra és fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Felajánlásához nyolc további magánalapítvány csatlakozott, adományaik összege eléri az ötmilliárd dollárt.

Hitelmoratórium. A törlesztés folytatására az adósok 36 százaléka képtelen

A hitelmoratóriumot igénybe vevők 36 százaléka még nem áll készen a hitele újbóli törlesztésére.

Hol a legolcsóbb az energia Európában? Árkörkép

A lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak az európai országok közül.

Gazdaság

Támogatott tartalom

Tőzsdézhetek úgy is, ha nem értünk hozzá 

Tőzsdézni úgy, hogy nincs meg hozzá a szükséges tudásunk vagy időnk? Erre is van lehetőségünk: tulajdonképpen „bérelhetünk” magunknak szakértőt. A privátbanki szolgáltatással nemcsak magasan képzett, akár helyettünk tőzsdéző szakember munkáját kapjuk meg, de olyan befektetési lehetőségeket is, amelyek csak rajta keresztül érhetőek el. (x)

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom