Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Gyengült New York, drágult az olaj
No menu items!

Tőzsde – Gyengült New York, drágult az olaj

Csökkentek az indexek kedden nyitáskor a New York-i részvénytőzsdéken.

Tartja magát az a vélemény, hogy a Fed a héten tíz éve először csökkenti az irányadó kamatot, de a piac nyugtalanul várja, hogy milyen kompromisszum születik a kamatcsökkentés mértékéről a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság kedd délután kezdődő ülésén. A piac egy 25 bázispontos csökkentést már beárazott, de ez sokak szerint nem lesz elég, noha az amerikai mutatók a vártnál kedvezőbben alakultak. Ugyanez nem mondható el Európáról, ahonnan csalódást keltő adatok érkeznek.

Trump elnök szerint “egy kis kamatemelés nem elég”. 

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,28 százalékkal, az S&P-500 0,61 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,71 százalékkal esett a nyitást követő percekben.

Hétfőn vegyesen zárt New York. A DJIA 0,11 százalékkal emelkedett, az S&P 500 viszont 0,16 százalékkal, a Nasdaq 0,44 százalékkal csökkent.

Az olaj jegyzése már negyedik napja erősödik, mert tartja magát az optimizmus, hogy a Fed csökkenti az irányadó kamatot, erősítve a növekedést és növelve az üzemanyag felhasználást a világ legnagyobb olajfogyasztó országában.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 46 centtel 57,33 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 63 centtel 64,34 dollárra ment föl.

A dollár kissé gyengült. Az euró kora délután az Európából érkező gyenge makroadatok ellenére 1,1149 dollár körül forgott a reggeli 1,1142 dollárral szemben.

Az arany drágult a várt amerikai kamatcsökkentés előtt. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1428,61 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint hétfőn. Az amerikai határidős jegyzés 0,6 százalékkal 1428,58 dollárra emelkedett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Helyreállítási alap. Az EU elfogadta újabb négy tagállam tervét

Az uniós tagállamok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) elfogadta négy tagállam, Horvátország, Szlovénia, Litvánia és Ciprus nemzeti helyreállítási tervét, amelyek fő célja a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni talpra állás finanszírozása. A testület elsőként 12 tagállam helyreállítási tervének adott zöld jelzést július közepén.

Matolcsy: több digitális, kevesebb építési beruházásra lenne szükség

Az állam vasba és betonba, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - bírálja a beruházások szerkezetét és ebből a szempontból érvel a magas költségvetési deficit ellen e heti írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Hírek

KSH: tízmillió fölött az internet-előfizetések száma

Tavaly az internet-hozzáférési szolgáltatások összes nettó árbevétele 326 milliárd forint volt, egy év alatt 8,2 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Digitális gazdaság 2020 című kiadványából.

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Házassági vagyonjog – tévhitek. A szerződés tiszta helyzetet teremt

A házassági vagyonjogi szerződés tiszta helyzetet teremt, a házastársak biztonságát is szolgálja - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

Vatikán – 65 millió euró deficit. Nyilvános a vagyonnyilatkozat is

A Vatikán első alkalommal hozott nyilvánosságra információkat a birtokában álló ingatlanokról: a Szentszék eddigi legrészletesebb vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy több mint ötezer ingatlannal rendelkezik szerte a világon.

Világörökség. Kilenc új helyszín az UNESCO listáján

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Olaszország: Tűzvész tombol Szardínián

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnapra virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít.

Németországban újabb csúcs felé közelíthet az új fertőzöttek napi száma

Németországban két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma, hacsak nem olttatják be magukat többen

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Gazdaság

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.

Duplázott a lakossági megtakarítás

A járvány alatt jóval nagyobb megtakarítások halmozódtak fel a lakosságnál, mint a megelőző időszakban, az öngondoskodás célja nem változott számottevően, továbbra is a legnépszerűbb...

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom