Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
No menu items!

Tőzsde – Pozitív kezdés várható Európában

Indexemelkedésre  lehet számítani az előző napi nyereséges zárás után a főbb európai értékpapírpiacokon a kereskedés szerdai kezdetén.

A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai tőzsdék, a londoni, a frankfurti és a párizsi árfolyamindexei 0,3-0,5 százalék erősödéssel kezdhetik a szerdai kereskedést.

Kedden az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményességéhez fűzött remények adtak emelkedő lendületet a tőzsdei árfolyamoknak. Az európai tőzsdék nyereséggel zártak, az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek 0,45 és 0,46 százalék emelkedéssel fejezték be a napot, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,79 százalék erősödést ért el.

A javuló befektetői hangulat elsősorban a tárgyalások kimenetelében leginkább érintett autóipari vállalatoknak kedvezett. A Michelin gumiabroncs gyártó vállalat részvényének árfolyamát az alapvetően pozitív befektetői hangulat és kedvező negyedéves eredménybeszámolója együttesen emelte meg 13 százalékkal.

Londonban 0,06 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,01 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,84 százalékkal emelkedett. Madridban 0,52 százalék, Milánóban 1,12 százalék erősödést ért el a tőzsdeindex a keddi zárásra.

Az olajár az OPEC termeléscsökkentésének köszönhetően emelkedett szerdán. Szaúd-Arábia bejelentette, hogy a már csökkentett kvótáján túl napi 500 ezer hordóval fogja vissza termelését és exportját. Az OPEC termelése januárban az előző havihoz képest napi 800 ezer hordóval napi 30,81 millió hordóra csökkent.

A Brent nyersolaj ára hordónként 62,93 dolláron 0,82 százalékkal állt magasabban a szerdai globális kereskedelemben az európai piaci nyitás előtt két órával, a WTI ára pedig 0,85 százalékkal 53,55 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyezték erősebben 1,1336 dolláron szerda reggel. Az arany ára 0,22 százalékkal unciánként 1316,85 dollárra emelkedett./MTI/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Veszélyben a kínai villanyautók? Vizsgálódik az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság ma hivatalos szubvencióellenes vizsgálatot indított az akkumulátoros elektromos járművek Kínából történő behozatala kapcsán.

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

Világújdonság: már a poggyászkocsi is intelligens a müncheni reptéren

Digitális vásárlási élménnyel gazdagodnak a müncheni reptér utasai azzal, hogy a légikikötőben megjelentek az első intelligens poggyászkocsik.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Hírek

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Gazdaság

A cégkapura érkezik a fizetési meghagyás az elektronikus ügyintézésre kötelezetteknek

Az elektronikus ügyintézésre kötelezettek körébe tartoznak például a gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, valamint az ügyvédek, jogi képviselők.

Egy újítás, amely erősíti a pénzügyi stabilitást

Az OBA szeptember végén élesítette jelentős technikai fejlesztését, amellyel gyorsíthatja az esetleges betétbiztosítási kifizetéseket.

Kevés embernek van csak nyugdíjcélú megtakarítása

felnőtt lakosság több mint fele (54 százalék) számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudja majd egészségügyi kiadásait önerőből finanszírozni.

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.