Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Vegyesen nyitott New York
No menu items!

Tőzsde – Vegyesen nyitott New York

Vegyesen mozogtak az indexek a nyitásban csütörtökön a New York-i tőzsdéken.

Egyedül a technológiai papírok Nasdaq indexe kezdte nyereséggel a kereskedést. Kiugróan jól szerepelt a Facebook, amelynek papírja már  szerda este, az első negyedévi mérleg közzététele után 10 százalékkal emelkedett. A társaság 3-5 milliárd dollárt kénytelen elkülöníteni a személyiségi jogok megsértése kapcsán felmerülő kárigények fedezésére, de a társaság  nettó nyeresége így is elérte a 2,43 milliárd dollárt. A részvény nyitáskor további 8 százalékkal ment föl. A világ legnagyobb közösségi médiahálózata az első negyedévben 15,1 milliárd dollár bevételt könyvelt el, 26 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,89 százalékkal, az S&P 500 0,19 százalékkal csökkent, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe viszont 0,45 százalékkal emelkedett a kereskedés első negyedórájában.

Szerdán csökkenő indexekkel zárt New York. A DJIA 0,22 százalékkal, az S&P 500 szintén 0,22 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,23 százalékkal süllyedt.

Az olajpiacon az idén először 75 dollár fölé emelkedett a Brent ára, miután minőségi aggályok miatt Németország, Lengyelország és állítólag Csehország is felfüggesztette a Barátság vezetéken érkező  orosz olaj importját. A vezeték kapacitása napi 1 millió hordó, a globális kereslet mintegy 1 százaléka, és kereskedelmi források szerint 700 hordó orosz olaj nem jutott el a piacra. Ugyancsak felhajtotta az árakat, hogy az Egyesült Államok nullára akarja leszorítani az iráni olajexportot, miközben saját rekordmagas, napi 12,2 millió hordós termelése, továbbá Szaúd-Arábia és más országok termelése bőségesen képes pótolni a kieső iráni olajat. 2008 óta az amerikai termelés napi 2 millió hordóval nőtt, és ezzel az Egyesült Államok lett a világ legnagyobb olajtermelője, megelőzve Oroszországot és Szaúd-Arábiát.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 centtel 66,14 dollárra ment föl. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 67 centtel 75,24 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1130 dollár körül forgott a reggeli 1,1158 dollárral szemben.

Az arany ára felfelé mozdult el, miután néhány meglepően gyenge európai és dél-koreai makroadat ismét előtérbe tolta a növekedési kockázatokat, és felerősítette a globális gazdaság bővülésének lelassulásával kapcsolatos aggodalmakat. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1276,35 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint előző este. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Horrorfilmben a Szolgálólány meséjének sztárja

Elisabeth Moss, a Szolgálólány meséje című sikersorozat sztárja egy megjelenés előtt álló regényből készít horrorfilmet - írta a The Hollywood Reporter online kiadása.

Másfél milliót keresett futtatóinak egy hónap alatt – vádemelés

Nők prostitúciós tevékenységét szervezte és a bevételből tartotta el magát egy somogyi testvérpár.

Koronavírus – Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma

Szlovénia nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "vörös listára" helyezi Horvátországot  és kötelező karantént rendel el az onnan érkezők számára. Horvátországban ugyanis ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma.

Tőzsde – Vegyesen nyitottak a New York-i indexek

Vegyesen nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön. Az olaj ára csökken.

Hírek

Horrorfilmben a Szolgálólány meséjének sztárja

Elisabeth Moss, a Szolgálólány meséje című sikersorozat sztárja egy megjelenés előtt álló regényből készít horrorfilmet - írta a The Hollywood Reporter online kiadása.

Másfél milliót keresett futtatóinak egy hónap alatt – vádemelés

Nők prostitúciós tevékenységét szervezte és a bevételből tartotta el magát egy somogyi testvérpár.

Koronavírus – Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma

Szlovénia nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "vörös listára" helyezi Horvátországot  és kötelező karantént rendel el az onnan érkezők számára. Horvátországban ugyanis ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma.

Magas a levegő ózontartalma több településen

Ismét többfelé magas a levegő ózontartalma, emiatt tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség.

Felmelegedés. Az egyik legforróbb év volt a tavalyi

A tavalyi volt a három legmelegebb év egyike az időjárási feljegyzések szerint, amely gleccserek olvadásával, tengerszint-emelkedéssel, rengeteg bozóttűzzel, hőhullámokkal és szárazságokkal járt - áll az Amerikai Meteorológiai Társaság (BAMS) tanulmányában.

Milliárdokat gyűjtött jogosulatlanul – 275 milliós bírságot kapott

Jogosulatlan pénzgyűjtés miatt a Magyar Nemzeti Bank 275 millió forintos bírságot szabott ki U. Attilára, akinek bankszámlájáról 500 millió forint befektetői pénzt zárolt. Az ügyben feljelentést is tettek.

Hiba miatt leállt a paksi 4-es blokk

Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.

NBA árverés – Jordan cipője 400 ezer, szerződés másolata 60 ezer dollárt ér

Egy gyűjtő 57 068 dollárt (16,8 millió forint) fizetett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szupersztárja, Michael Jordan első szerződésének fénymásolatáért.

Két évtized után megépülhet a firenzei Uffizi képtár új, vitatott kijárata

Két évtized után megépülhet a firenzei Uffizi képtár új, ultramodern kijárati komplexuma, mivel a kulturális minisztérium jóváhagyta a bővítéshez szükséges 12 millió euró kiutalását.

Családnevek. Milánóban több a Hu, mint a Rossi

Milánóban második helyre szorult vissza az Olaszországban legelterjedtebb családnévnek számító Rossi, és helyét a kínai Hu családnév vette át.

Ruhásszekrényben lapult a több ezer éves lelet – videó

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Koronavírus – Két héten belül kibocsátják az első orosz védőoltásokat

A Covid-19 elleni orosz védőoltás első adagjait két héten belül legyártják, elsősorban az egészségügyben dolgozók számára - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter.

Gazdaság

2020 Faktoring Évkönyv – Dinamikusan bővült a magyar piac

A magyar faktoring piac egyike volt a legdinamikusabban emelkedőnek tavaly kelet-európai összevetésben, a faktorált követelések összege 6,91 milliárd euróról 8,55 milliárd euróra nőtt, amely 23,7 százalékos emelkedést jelent - derült ki a 2020 Faktoring Évkönyvből.

Zöld kötvény – 33,8 millió eurós budapesti bevásárlás

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt zöld vállalati kötvényt, ezzel a befektetéssel a bank jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját.

OTP: a vártnál erősebb negyedéves eredmény

A második negyedév adatai alapján az OTP kilátásai kedvezőek, helyzetét a járvány miatti nehézségek sem veszélyeztették - mondta a pénzintézet sajtótájékoztatóján Bencsik László vezérigazgató-helyettes.

Történelmi mélyponton a török líra

Történelmi mélypontra gyengült a török líra a dollárhoz képest csütörtökön, folytatva a hét eleje óta tartó zuhanórepülést, amelyet nem tudtak megállítani az állami bankok agresszív dolláreladásai.

MNB – Itt az első zöld vállalati kötvény

Megtörtént az első hazai zöld vállalatikötvény-kibocsátás: a CPI Hungary Investments Kft. 30 milliárd forint össznévértékű, 2,25 százalékos kuponú, 10 éves futamidejű zöld vállalati kötvényt hozott forgalomba.

Kamatcsökkentés – Egyhangú volt a döntés az MNB-ben

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek júliusban az alapkamat 15 bázisponttal 0,60 százalékra csökkentéséről, továbbá a kamatfolyosó változatlanul hagyásáról - közölte az MNB a július 21-i kamatdöntő ülésről kiadott jegyzőkönyvében.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom