Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Vegyesen nyitott New York

Tőzsde – Vegyesen nyitott New York

Vegyesen mozogtak az indexek a nyitásban csütörtökön a New York-i tőzsdéken.

Egyedül a technológiai papírok Nasdaq indexe kezdte nyereséggel a kereskedést. Kiugróan jól szerepelt a Facebook, amelynek papírja már  szerda este, az első negyedévi mérleg közzététele után 10 százalékkal emelkedett. A társaság 3-5 milliárd dollárt kénytelen elkülöníteni a személyiségi jogok megsértése kapcsán felmerülő kárigények fedezésére, de a társaság  nettó nyeresége így is elérte a 2,43 milliárd dollárt. A részvény nyitáskor további 8 százalékkal ment föl. A világ legnagyobb közösségi médiahálózata az első negyedévben 15,1 milliárd dollár bevételt könyvelt el, 26 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,89 százalékkal, az S&P 500 0,19 százalékkal csökkent, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe viszont 0,45 százalékkal emelkedett a kereskedés első negyedórájában.

Szerdán csökkenő indexekkel zárt New York. A DJIA 0,22 százalékkal, az S&P 500 szintén 0,22 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,23 százalékkal süllyedt.

Az olajpiacon az idén először 75 dollár fölé emelkedett a Brent ára, miután minőségi aggályok miatt Németország, Lengyelország és állítólag Csehország is felfüggesztette a Barátság vezetéken érkező  orosz olaj importját. A vezeték kapacitása napi 1 millió hordó, a globális kereslet mintegy 1 százaléka, és kereskedelmi források szerint 700 hordó orosz olaj nem jutott el a piacra. Ugyancsak felhajtotta az árakat, hogy az Egyesült Államok nullára akarja leszorítani az iráni olajexportot, miközben saját rekordmagas, napi 12,2 millió hordós termelése, továbbá Szaúd-Arábia és más országok termelése bőségesen képes pótolni a kieső iráni olajat. 2008 óta az amerikai termelés napi 2 millió hordóval nőtt, és ezzel az Egyesült Államok lett a világ legnagyobb olajtermelője, megelőzve Oroszországot és Szaúd-Arábiát.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 centtel 66,14 dollárra ment föl. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 67 centtel 75,24 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1130 dollár körül forgott a reggeli 1,1158 dollárral szemben.

Az arany ára felfelé mozdult el, miután néhány meglepően gyenge európai és dél-koreai makroadat ismét előtérbe tolta a növekedési kockázatokat, és felerősítette a globális gazdaság bővülésének lelassulásával kapcsolatos aggodalmakat. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1276,35 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint előző este. (MTI)

Friss

Szenthe Anna: a kanadai magyarság talán csak 56’-ban volt ennyire összetartó

1956 óta nem volt ilyen erős az összetartozás érzése a kanadai magyarság körében – fejtette ki Szenthe Anna, a Diaszpóra Tanács Kanadai elnöke, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke. Hozzátéve: az egyik legnagyobb fegyvertény az, hogy Kanadában, a fiatal generációt is sikeresen tudták megszólítani.

Varga Ivett a BKK új vezérigazgatója

Varga Ivett vezeti a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t február elsejétől - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Varga Mihály: a közepes fejlettség csapdáját akarjuk elkerülni

Magyarországon adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás hiányú költségvetés, családvédelmi intézkedések és demográfiai fordulat szükséges szinte egyszerre úgy, hogy közben a jövőjét sem éli fel az ország - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Mandinernek.

A Takarékbank szerint 4 százalékra lassul a növekedés

Az enyhülő külső kockázatok és az erőteljes működőtőke-beáramlás hatására 3,7 százalékról 4 százalékra emelték idei GDP-növekedési előrejelzésüket a Takarékbank elemzői. Jövőre 3,5 százalékot várnak.

Hírek

Újra történelmi mélypontra gyengült a forint

Újabb történelmi mélypontot ért el a forint csütörtök délelőtt: az eurót 337,46 forinton jegyezték tíz óra körül.

Hőkamerák a belgrádi reptéren – kiszűrnék a koronavírust

Hőkamerákkal vizsgálják a Szerbiába érkező utasokat a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren, hogy kiszűrjék azokat, akik megfertőződhettek az új koronavírussal - közölte a szerb egészségügyi miniszter.

Tisza. Térképen mutatják a szennyezési pontokat

A Tiszta víz, boldog Tisza elnevezésű program keretében önkéntesek, hulladékgazdálkodási szakemberek és kutatók mérik fel a műanyagszennyezés gócpontjait a Tisza teljes hosszában a PET Kupa szakemberei.

Influenza – látogatási tilalom több kórházban

Egyre több az influenzás megbetegedés az országban: a becslés szerint a múlt héten tizenkétezer, az előző hetinél csaknem 30 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Szakértő: 70 grammnyi szén-dioxidot termel egy elektromos autó

Egy elektromos autó átlagosan kilométerenként 70 grammnyi szén-dioxidot termel - állítja Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem dékánja.

Elítélték a korrupt rendőrt: 24 ezret bezsebelt – hat évet kapott

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy rendőrt zsarolás és korrupció miatt - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Tovább csökken a gázolaj ára pénteken

Pénteken literenként bruttó 2 forinttal csökken a gázolaj ára. A benzin ára továbbra is változatlan marad.

Irán beismerte: orosz rakétákkal lőtték le az ukrán gépet

Irán beismerte, hogy két orosz gyártmányú légvédelmi rakétával lőtte le január 8-án az ukrán utasszállítót.

Búcsú Takács Ildikótól

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) fájdalommal búcsúztatja első tiszteletbeli örökös tagját, a pénteken elhunyt Takács Ildikót.

Teniszlabda méretű gyémántot vásárolt a Louis Vuitton

A világ második legnagyobb valaha felfedezett nyers gyémántját mutatta be a Louis Vuitton a párizsi Vendome téri üzletében.

Szálló por – Egerben és Putnokon veszélyes a levegő

Többfelé tovább romlott a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt. Két településen veszélyes, másik két városban egészségtelen a levegő minősége.

Terjed és öl a koronavírus – Ázsia készültségben

Több ázsiai ország óvintézkedéseket vezetett be a tüdőgyulladást okozó koronavírussal szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelezte: további megbetegedések megjelenésére számít a következő napokban. Az új vírus eddig hat emberéletet követelt.

Gazdaság

Újra történelmi mélypontra gyengült a forint

Újabb történelmi mélypontot ért el a forint csütörtök délelőtt: az eurót 337,46 forinton jegyezték tíz óra körül.

A Tesla értéke átlépte a 100 milliárd dollárt

A jelek szerint a befektetők bíznak az elektromos járművek jövőjében: a Tesla piaci tőkeértéke átlépte a 100 milliárd dollárt, az amerikai autógyárak közül elsőként.

Azonnali átutalás márciustól – tízmilliós limittel

Március másodikán startol az azonnali fizetések rendszere. A Bankszövetség szerint valamennyi szereplő felkészült a bevezetésére, a tesztelések alapján sikeres indulással számolnak.

Varga: dollárkötvényeket vásárol vissza az állam

Magas kamatozású dollárkötvények visszavásárlását hirdette meg az adósságkezelő egymilliárd amerikai dollár értékben  - jelentette be Varga Mihály.

Hámori Réka: bankszektor nélkül a zöld fordulat nem lehetséges

Hámori Rékával, a Magyar Bankszövetség vezető közgazdászával a green deal pénzügyi hatásairól beszélgettünk. Arról kérdeztük, milyen változásokat sejtet, hogy itthon az MNB-t, és a világ nagy bankjait, nemrégiben az egyik legnagyobb befektetési bankot is utolérte a "zöldítés". Interjú.

Matolcsy: újra kell gondolni az eurózónát

Az eurózóna reformjára, a maastrichti kritériumok újragondolására van szükség - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Lámfalussy-konferencián Budapesten.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom