Hirdetés
Kezdőlap Hírek Újabb csúcson az euró a dollárral szemben
No menu items!

Újabb csúcson az euró a dollárral szemben

Huszonnyolc havi csúcsra erősödött és megközelítette az 1,20-as szintet az euró a dollárral szemben kedden, miközben az amerikai fizetőeszköz a főbb rivális devizákhoz képest több éves mélypontra gyengült.

A befektetők egyre inkább úgy gondolják, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) új politikai keretrendszere azzal jár, hogy a kamatok hosszabb ideig alacsonyak maradnak.

Az euró 1,1998 dolláron forgott az ázsiai kereskedési órákban, ami 2018 májusa óta a legerősebb szintet jelenti. Az utóbbi három hónap alatt a közös európai fizetőeszköz 7,5 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

A kereskedőket dolláreladásra ösztökélte Jerome Powell Fed-elnök múlt heti bejelentése, miszerint kamatemelés nélkül eltűrhetik a magasabb inflációval járó időszakokat, és inkább az átlagos inflációra, valamint a nagyobb foglalkoztatottságra összpontosítanak.

A novemberi elnökválasztással járó politikai bizonytalanságok és az amerikai gazdaság fellendülését övező aggodalmak ugyancsak gyengítették a dollárt, aminek az euró volt a legnagyobb haszonélvezője. A délelőtt közölt adatok, miszerint augusztusban a vártnál alacsonyabb volt az infláció az euróövezetben az energiaárak meredek csökkenésének következtében, nem törték meg az euró árfolyamának emelkedő trendjét.

Az ING holland bank elemzői szerint nem valószínű, hogy emiatt az Európai Központi Bank azonnali intézkedést hozzon, és mivel a dollár kilátásai nem túl rózsásak, az euró tovább erősödhet a héten az amerikai fizetőeszközzel szemben.

Az euró kedd délután két órakor 1,1985 dolláron forgott a nemzetközi bankközi devizapiacon, 0,41 százalékkal erősödött az előző napi záráshoz képest.

A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex napi mélypontján, 91,74 ponton 2018 áprilisa óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. A dollár értékét az euróból, a jenből, az angol fontból, a kanadai dollárból, a svéd koronából és a svájci frankból álló kosárhoz viszonyító mutató délután két órakor 91,86 ponton, 0,33 százalékos mínuszban állt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.