Hirdetés
Kezdőlap Hírek Ütni és ölelni is lehet - Különös bomba üzlet: eladási sláger a...

Ütni és ölelni is lehet – Különös bomba üzlet: eladási sláger a guminő

A guminők egyre komolyabb konkurenciát adnak az örömlányoknak. Az üzlet különösen Ázsiában dübörög. A jövő az intelligens és élethű szexrobotoké lehet. Sok a morális probléma. Egy japán gyártó gyerekeket mintázó műanyagfigurákkal csinál kirobbanó üzletet.

A Frankfurter Allgemeine Zeitug illusztrációja

Elenán vörös, térdig érő lakk csizmát, szűk, fekete bőr miniszoknyát és motoros bőrdzsekit visel, haja vörösben pompázik. 80 euró/óra a tarifája. „Kötelező a gumi?” – érdeklődik egy úriember a dortmundi ’Bordoll’ hoszteszénél. A kérdés jogos. A Németországban legálisan működő bordélyokban kötelező lenne. A 158 centis és 26 kilós Elena viszont nem hús-vér hölgy. Guminő. 15 társával együtt fotelben ülve vár ügyfélre a ’Bordoll’ halljában. Helyben és kibérelve, odahaza is lehet élvezni a társaságukat.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) egész oldalas riportban számolt be a Németországban gomba módra szaporodó különös bordélyokról. Európa szerte egyre népszerűbb a szolgáltatás. A guminőrevágyók Mekkája azonban Ázsia. Dél-Koreában és Japánban dübörög az üzlet.

Veszélyek

Kathleen Richardson

Az üzlet mellett a vita is egyre nagyobb. Az angliai Leicester University etika professzora, Kathleen Richardson kampányt indított a guminők ellen. Számos nőjogi, családon belüli erőszak ellen fellépő és szexuális bűncselekmények áldozatait segítő szervezet csatlakozott hozzá. Szerintük, aki egy babát megüt, egy igazi nőt is bántalmazni fog.

Egy szexfigura nem egyszerű műanyag tárgy. A frusztrált férfinak a nőt helyettesíti, aki visszautasította, sikeresebb nála, irigységet kelt benne. A guminőn keresztül végre bármit megtehet vele” – magyarázza Richardson.

A gyártók és forgalmazók szerint éppen, hogy segítenek az nők elleni agresszió megelőzésében. A férfiak kiélik magukat, csillapul a frusztrációjuk.

A képzelet valóság lesz

Több tudós abban látja a veszélyt, hogy a guminők egyre valósághűbbek. Nem csak a kinézetük. Ázsiában már a mesterséges intelligenciával rendelkezők is megjelentek.

Prof. Dr. Oliver Bendel

A tulajdonos beléjük szerethet” – figyelmeztet az Észak-Nyugat-Svájci Gazdasági Főiskola műszaki etika professzora, Oliver Bendel. Szerinte morális korlátokat kellene a ’szexrobotokba’ programozni. „A belehabarodó használót figyelmeztetnie kellene, hogy robot.” Más tudósok is úgy vélik, hogy egyre többen fogják az emberi párkapcsolat valós alternatíváját látni a gépekben.

Dr. David Levy

„Amint képesek lesznek szemkontaktust létesíteni és érzelmeket szimulálni a háziállathoz, vagy akár az emberi társhoz hasonló lesz a státuszuk” – idéz az FAZ a neves informatikai szakember, David Levy ’Love and Sex with Robots’ című könyvéből.

Sok férfi fizet a szexért. Nem szereti, nem ismeri a partnerét, és a megbetegedést is kockáztatja. Jó alternatívának tűnhet egy szexrobot. Napjainkban azonban kinézetben és érzelmileg sem képesek átvenni egy személy helyét. Levy szerint 2050 körül már ezen a szinten lesz a technika.

Plasztiknőkből 1000 euróért már nagy a választék. A legfejlettebb szexrobotokért 10 ezret is elkérnek a gyártók. Egyre több van belőlük Kaliforniában, Kínában és Japánban. Az amerikai ’Realbotix’ a vásárló igényeihez igazítja a robot hangját, személyiségét és kinézetét. A gyártó honlapján látható videóban egy kellemes hangú robotlány örül, hogy mellette van a kedvese és romantikus estét ígér neki.

Egy tipikus felhasználó

Herbert (54) hét babával osztja meg esseni otthonát. Nem érdekli az intellektuális vita. „Sohasem bántanám őket” – nyugtatja meg az FAZ újságírját. Épp ellenkezőleg. Foglalkozik velük, a munkából hazaérve puszit nyom a szájukra, elmeséli nekik a napját, és persze érdeklődik lakótársnői hogyléte felől. „Megsimogathatom őket, hozzájuk bújhatok, mellettük fekve tévézhetek” – sorolja, mit szeret a babákban. Hétvégén a kertbe is kiül velük. „Nélkülük nem lenne teljes az életem.”

Van aki sminkeli a guminőt

Herbert egyedülálló, nincs gyereke, de nem érzi magát magányosnak. A babák és hús-vér barátai kitöltik az életét. Egy részükkel épp a guminők szeretete köti össze. „Öltöztetjük, sminkeljük őket. Fényképeket csinálunk róluk, amelyeket megosztunk egymással.” A modellvasút gyűjtőkhöz hasonlítja magukat.

Herbert nem szereti se a ’guminő’, se a ’szexbaba’ kifejezést. Számára társak a műanyag hölgyek. „Brittney mellettem fekszik az ágyban. Hozzábújva alszom el. Nem tudnám betenni a szekrénybe.” Nem titkolja, hogy Brittneyhez szoros érzelmi szála kötik. Néha a felségének nevezi és van róla olyan fotó, amelyen menyasszonyi ruhát visel. Herbert azonban tisztában van vele, hogy álomvilágban él. „Élénk fantáziával lettem megáldva.”

A férfiak egyre kevésbé titkos vágya

Németország vezető kutatóintézete, a Frauenhofer Institut tanulmánya szerint minden ötödig német kipróbálná a szexet egy robottal.

Evelyn Schwarz, a ’Bordoll’ tulajdonosnőjének szerint egyre nő az érdeklődés. „Pedig sok fantázia kell ahhoz, hogy valaki egy igazi nőt lásson a babákban.”

Guminőin körében Evelyn Schwarz (középen). Kép/Fotó/Forrás: Bongarts / Getty Images

A Calaifornia Polytechnic State University felmérése szerint a tipikus guminő tulajdonos fehér, ötvenes, egyedülálló férfi – mint Herbert. Elsősorban vágya kielégítésére használják a műanyag játékszereket. A megkérdezettek negyede azonban ’mély érzelmi kötődés él át’ – akárcsak Herbert. A Sarah Valverde által jegyzett tanulmány szerint a „guminő tulajdonosok morálisan nem jobbak vagy rosszabbak, mint egy átlagos férfi”.

Herbertnek a ’(rossz) tulajdonság nélküliség’ a legfontosabb érv. Csalódott a nőkben. Menyasszonya hat év után, az esküvő előtt csalta meg. „Nem hiányzik az életemből a párkapcsolati stressz. A babáim jól néznek ki, mindig a rendelkezésre állnak, nem ígérnek semmit, de nem is okoznak csalódást és azt csinálok velük, amihez kedvem van.” Az se zavarja, hogy nem beszélnek. „Elképzelem, mit mondanának.”

Tiltani, tűrni vagy támogatni?

Bendel professzor szerint a szexrobotok terjedésével nőni fog társadalmi elfogadottságuk. „Sok nehéz vita áll előttünk.” Két évvel ezelőtt, egy atlantai konferencián már ízelítőt kapott. Roland Arkin, a Georgia Insitute of Technology robotika professzora felvetett a gyerek-szexbabák alkalmazását pedofilok kezelésére.

Egy japán gyártó kínálatában szerepelnek az 5 és 10 év közötti lányokat mintázó plasztikfigurák. A cég vezetői évek óta nem válaszolnak újságírói kérdésekre.  A termékek a legtöbb európai országból is megrendelhetők. A legtöbb államban nincs tiltó jogszabály. „Nem látunk joghézagot. Nincs olyan tanulmány, amely szerint a gyerek kinézetű plasztikfigurák vásárlók nagyobb valószínűséggel követne el szexuális bűncselekményt kiskorúak sérelmére” – reagált a német Igazságügyi Minisztérium az FAZ megkeresésére. A minisztériumban  is abból indulnak ki, hogy ezek a termékek „segítik a pedofil vágyak veszélytelen mederbe kanalizálását”. Dániában máshogy látják. Az év eleje óta tilos „a kiskorú benyomását keltő, szexuális célzatú emberimitáció” vásárlása.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT – Emelkedéssel zárt a magyar részvénypiac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,68 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 35 210,60 ponton zárt hétfőn.

E-matrica nélkül: több a külföldi bliccelő

A személygépjárművekre márciusban nyolcvanezer, áprilisban csaknem ötvenezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A SpaceX embert küld az űrbe, Musk mindenre gondolt

Stílusosan indulnak az űrbe a SpaceX Crew Dragon űrhajójának első asztronautái: az egyrészes, fekete-fehér színű, elegáns szkafandert viselő űrhajósok egy elektromos Teslával érkeznek szerdán a kilövőpadhoz.

Német hangulatindex – Várakozásokon felüli javulás

Májusban az elemzők által vártnál jobban javult az üzleti hangulat Németországban - derült ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felméréséből.

Hírek

E-matrica nélkül: több a külföldi bliccelő

A személygépjárművekre márciusban nyolcvanezer, áprilisban csaknem ötvenezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

A SpaceX embert küld az űrbe, Musk mindenre gondolt

Stílusosan indulnak az űrbe a SpaceX Crew Dragon űrhajójának első asztronautái: az egyrészes, fekete-fehér színű, elegáns szkafandert viselő űrhajósok egy elektromos Teslával érkeznek szerdán a kilövőpadhoz.

Új nevet kap Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott Szegeden.

Szerdán tovább drágulnak az üzemanyagok

Tovább emelkedik a hét közepén az üzemanyagok ára: a benzin bruttó 7 forinttal kerül majd többe, a gázolaj pedig bruttó 6 forinttal drágul.

Lakónegyedre zuhant egy utasszállító Pakisztánban

Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép a pakisztáni Karacsiban. A fedélzeten legalább százan voltak, valamennyien életüket vesztették.

Az alacsony fogyasztás miatt esett az üzemanyagok ára

A járvány idején jelentősen visszaesett az olajfogyasztás, ami az üzemanyagok árának csökkenését okozta. Az elmúlt hetekben azonban gyorsan visszarendeződtek az árak - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Járvány – tárlat. Maszkok a cseh Nemzeti Múzeumban

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelképének tekintett arcmaszkokból rendez kiállítást a prágai cseh Nemzeti Múzeum. Május 24-én megszűnik az általános és kötelező köztéri maszkviselés az országban.

Hungarikum lett a csíksomlyói búcsú és a tiszavirágzás

A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár hét tétellel bővült.

Versenyhivatali eljárás gyógyhatást ígérő kozmetikai termékek miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Max-Immun Kft.-vel szemben, mert a vállalkozás megalapozatlanul tulajdonít  gyógyhatást a proinzulin C-peptidet tartalmazó termékeinek, ezzel - úgy véli - sértve a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

“Fénykép” készült két galaxis ütközéséről

Először készült felvétel galaxisok ütközéséből eredő, nagy erejű anyagsugárról, úgynevezett relativisztikus jetről.

Szélvédő nélküli ronccsal hajtott az M5-ösön

Nem volt szélvédője, rendszáma, műszaki vizsgája, forgalmi engedélye, és a benzin is kifogyott egy autóból, amelyet gazdája az M5-ös autópálya mentén hagyott.

Gyámügyesek fosztogattak időseket – letartóztatások

Időskorú gondozottak vagyonának megszerzésében működtek együtt gyámügyi szakügyintézők hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítja őket.

Gazdaság

Jelasity Radován a Magyar Bankszövetség új elnöke

Jelasity Radovánt, az Erste Bank elnök-vezérigazgatóját választotta meg a Magyar Bankszövetség elnökének a szervezet tisztújító testületi ülésén.

MNB: ennél nagyobb sokkot is túlélne a bankrendszer

A mostaninál súlyosabb makrogazdasági pálya esetén is kezelhető a bakrendszer tőkeigénye, azaz a bankok többsége akkor sem szorulna tőkepótlásra - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) májusi stabilitási jelentése.

Sorozatos jogszabálysértések – 65 milliós bírság az UniCreditnek

Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt hatvanöt millió forintra bírságolta az UniCredit Bank Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hitelintézetnek legkésőbb október végéig orvosolnia kell a problémákat.

Moratórium – MNB: csak a futamidő nőhet meg

A hiteltörlesztési moratórium miatt nem nő az ügyfelek törlesztőrészlete a moratórium lezárulta után sem, azonban ha hitelszerződésük egyéb feltételei miatt módosul a törlesztőrészlet, azt nem gátolják a moratórium szabályai - erősítette meg a jegybank.

Gazdagodtak a háztartások – nőtt a készpénzállomány

A háztartások pénzügyi vagyona 514 milliárd forinttal nőtt az idei első negyedévben, ami a 2013 harmadik negyedévi 418 milliárd óta a legszerényebb összeg. Egy év alatt 5060 milliárddal gazdagodtak a háztartások - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes adataiból.

Nőtt a magyar államadósság

Az államháztartás névértéken számított maastrichti adóssága 551 milliárd forinttal, 30 838 milliárd forintra nőtt az első negyedévben - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes adataiból.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom