Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Vakáció a bécsi könyvklubbal
No menu items!

Vakáció a bécsi könyvklubbal

Indul a nyári olvasóklub gyereknek és fiataloknak a bécsi könyvtárakban © Stadt Wien –
Büchereien/Natalie Stephan

A bécsi könvytárak, a Wiener Büchereien nyári olvasóklubja izgalmas kalandot kínál mindenkinek, aki hagyja magát elragadtatni – akár a parkban, akár a hegyekben, vagy a medencében úszva. Rövid történet fontos üzenettel – ez várja a lelkes, fiatal olvasókat.

A gyerekeknek és fiataloknak szóló matricagyűjtő kaland 2024. június 17-től kezdve egész nyáron az olvasásra buzdítja a 6-14 év közötti korosztályt, akiket az olvasás után még a könyvek értékelésére és véleményalkotásra is biztatnak. Legyen az képregény, újság, film, minden elolvasott könyv után, vagy egy izgalmas film megtekintése után matricákat gyűjthetnek. Nincs más dolguk, mint értékelni azokat és elmondani a véleményüket, a matricákat pedig egy albumba ragaszthatják, ami egy történetet mesél el. A gyűjtőkaland szeptember közepéig tart, a legszorgalmasabbak nyereményeket nyerhetnek, köztük természetesen könyveket is.

A program elsősorban a nyári szünidőt próbálja színesebbé tenni az olvasással, de azokra is gondoltak a szervezők, akik esetleg kevesebb matricát gyűjtenének: város szerte a könyvtárakban matricacserét hirdettek, így azok sem keseredhetnek el, akik inkább a strandolást választották az olvasás helyett.

A matricásalbum történetével, a „A bátorság keresése” címmel Esma Bošnjaković írónő és illusztrátor nem csak az olvasásra ösztönzi a gyerekeket, de egy olyan nagyon is valóságos világba kalauzolja el őket, ahol a kérdés mindenki számára nap, mint nap felmerül: „Mit engedhetünk meg másoknak?”. Nyerni tehát mindenki nyer, vagy könyvet, vagy olvasás általi élményeket.

A SommerLeseClub sokkal többet kínál egy egyszerű kikapcsolódásnál. A betelt matricásfüzetek után olvasási igazolást állítanak ki a könyvtárak, amiket aztán tanévkezdéskor be lehet mutatni az iskolákban. A könyvtárak nyári olvasóklubját a bécsi oktatási igazgatóság támogatja, a kezdeményezés 2012 nyara óta zajlik Bécsben, amin tavaly már több, mint 1300 gyermek vett részt. A könyvklub idén 2024. 06. 17 – 2024.09.14-ig tart és érvényes olvasókártyával bárki részt vehet rajta.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.