Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Vegyes kezdés az európai tőzsdéken
No menu items!

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.

A STOXX 600 összeurópai index 0,02 százalékkal magasabban, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,02 százalékkal alacsonyabban kezdett. Londonban az FTSE 100 index 0,12 százalékkal csökkent a kezdéskor, a frankfurti DAX 0,13 százalékkal emelkedett, a CAC 40 index Párizsban 0,14 százalékkal csökkent. A milánói tőzsdén 0,09 százalékos indexcsökkenéssel, Madridban pedig 0,06 százalékos indexemelkedéssel indult a kereskedés.
Az összeurópai index 7 százalékkal, az euróövezeti 14 százalékkal áll az év eleji kezdés felett. A londoni index nagyjából az év eleji szinten áll, 0,5 százalékkal magasabban. A frankfurti tőzsdemutató 14 százalékkal, a párizsi 12 százalékkal emelkedett az év eleje óta. Milánóban 25 százalékos, Madridban 20 százalékos volt az indexemelkedés az év eleji kezdéshez képest.
Az olajár az előző két kereskedési nap 6 százalékos emelkedése után kedden lefelé korrigált: az európai kereskedési idő kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 77,39 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,56 százalékos csökkenéssel, a Brent pedig 81,60 dolláron 0,87 százalékkal alacsonyabban.
Az arany ára emelkedett és május óta a legmagasabb szint felé tart: a spot jegyzés unciánként 1991,89 dolláron áll 0,74 százalékkal magasabban.
A dollárindex 103,29 ponton áll 0,14 százalékos csökkenéssel, augusztus vége óta a legalacsonyabban. Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben 1,0954 dolláron, augusztus óta először 1,09 dollár felett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Egy Orbán sikertörténet Székelyföldről Ausztriáig

Orban Optic - áll a cégér, az ausztriai Baden bei Wien bevásárlóutcájának üzlete felett. Tulajdonosa, Orbán Éva a Székelyföldről indulva, jónéhány kihívással és előítélettel is megküzdve mondhatja mára már sikeres üzletasszonynak magát.

Ötöt lépne előre a Mömax és a Möbelix Magyarországon

Újabb bútoráruházakat nyit Magyarországon a három népszerű bútorkereskedelmi márkát - XXXLutz, Mömax, Möbelix -, összefogó MMXH Lakberendezési kft.

KSH: a harmadik negyedévében 12,1 százalékkal csökkentek a beruházások

A beruházások volumene 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest.

BÉT – Csökkenés várható a nyitásban

Csökkenéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.

Rendkívüli kiadások előtt a magyar büdzsé – a költségvetés állja a sarat

Október végéig az államháztartás központi alrendszere 3487,6 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Kamatdöntés – MNB: továbbra is indokolt a körültekintő monetáris politika

Az MNB prognózisa szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2023-ban a GDP 1 százaléka alá mérséklődik, és az egyenleg az előrejelzési horizonton tovább javul.

Az OTP Bank 49 millió forint bírságot kapott több hiányosság miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.