Page 39 - Layout 1
P. 39
FÓKUSZBAN
Az Utazó Magazin év városi
szállodája díját
a Hotel Budapest kapta.
Balról jobbra: Potápi Árpád János
nemzetpolitikai államtitkár,
Klemm Krisztián, Klemm Balázs,
Bődi Ivett az MTÜ
vezérigazgató-helyettese,
Érsek M. Zoltán
Az Utazó főszerkesztője
hogy a nyári szünetben már gye-
rekkorától a családi cégük által
üzemeltetett házakban ismerhet-
te meg a szakma örömeit és ne-
hézségeit.
„Már 14 éves koromtól rend-
szeresen dolgoztam valamelyik
szállodában. Segítettem a kony-
hán, voltam reggeliztető az étte- gítsen, ahol a vártnál is eredmé- mennyire szép ez a szakma, és nyitottuk újra. Aminek az a lé-
remben, és még a szobaasszo- nyesebben teljesítette a küldetést. milyen jóleső érzés a vendégek nyege, hogy a fővárosba érkező
nyoknak is segítségére voltam, Amikor a szálloda igazgatója a tá- elégedettségét látni. Utólag kü- turisták mellett a Budapesten
miközben a hotelkarrier klasszi- vozás mellett döntött, Krisztián lönösen szerencsésnek tartom, hosszú távú tartózkodásra be-
kus kiindulópontjának számító már a vezetői feladatok ellátására hogy a szakma nagy öregjeihez rendezkedő főiskolások, egye-
recepciós munkát is elvállaltam”
– magyarázza Klemm Krisztián. Már 14 éves koromtól rendszeresen dolgoztam valamelyik szállodában. Segítettem
Akinek így magától értetődő volt, a konyhán, voltam reggeliztető az étteremben, és még a szobaasszonyoknak is se-
hogy a Metropolitan Egyetem gítségére voltam, miközben a hotelkarrier klasszikus kiindulópontjának számító re-
vendéglátás szakán szerezzen cepciós munkát is elvállaltam
diplomát.
„Örülök annak, hogy Krisztián
örömét leli a szakmában, és ter- is képessé vált. Olyan csapatmun- hasonlóan én is alulról ismerhet- temisták és céges szakemberek
mészetesen minden tapasztalatot kát alakított ki, amivel 2021 nyarán tem meg ezt a világot. Ez egyrész megnyerésére alapozzuk a ház
átadok neki azért, hogy kellő tu- rekordárbevételt sikerült elérniük” kellő biztonságot ad a szakmai sikeres üzemeltetését. Termé-
dással felvértezve, magabiztosan – elemez Klemm Balázs. döntésekhez, másrészt az sem szetesen ezzel a különleges kihí-
boldoguljon itt. A munka iránti alá- Visszatekintve, Krisztián azt okoz gondot, hogy ha kell, akár vással nem hagytuk magára
zatát látva, 2020-ban – mert a mondja, eleinte szórakozásként igazgatóként is elvégezzem a Krisztiánt, hiszen a munkatársa-
pandémia ellenére egy percig sem élte meg a nyári szállodai mun- kétkezi munkát” – magyarázza immal napi kapcsolatban állunk
zártuk be a szállodáinkat –, friss kákat. De idővel ráérzett a szakma Klemm Krisztián. vele, de ennél jobb gyakorlati ta-
diplomásként egy évre a balaton- szépségére. Akinek édesapja mindig fon- pasztalatot nem is kaphatna a
füredi Akadémia Hotelbe küldtem, „Fokozatosan éreztem rá, tosnak tartotta, hogy fia önálló- vendégszerzés, a vendéglátás és
hogy tapasztalatot szerezve se- mennyire összetett és ezért sodását, szakmai fejlődését azzal a napi gazdálkodás tudományá-
is segítse, hogy közvetlenül soha ból” – értékel Klemm Balázs.
ne dolgozzanak egy helyen. Aki úgy érzi, Krisztián szakmai
„Miután megtapasztaltam, tudása akkor válik teljessé, ha
hogy Krisztián már nagyobb fel- fia, a történelmi időkben meg-
adatokra is készen áll, amikor ta- szokott mestervizsgákhoz ha-
valy ősszel a Hotel & More üze- sonlóan, még szakmai szempont-
meltetésébe került a Hotel Bu- ból is világot lát, hogy egy nem-
dapest – az egykori Körszálló –, zetközi szállodaláncnál is meg-
őt bíztam meg az igazgatói fel- méretve magát, a legnagyobb
adatok ellátásával. Ami messze rendszerek üzemelését meg-
összetettebb feladat, mint egy tapasztalva, a legmodernebb
hagyományos szálloda irányítása, nemzetközi piaci trendeket meg-
mert a Covid alatt bezárt legendás ismerve mondhassa el magáról,
hotelt a Hotel & More által kidol- hogy a szállodaipar legjobbjai
gozott egyedi, hibrid koncepcióval közé tartozik.
39