Page 39 - Layout 1
P. 39

FÓKUSZBAN

                  Az Utazó Magazin év városi
                          szállodája díját
                     a Hotel Budapest kapta.
               Balról jobbra: Potápi Árpád János
                  nemzetpolitikai államtitkár,
               Klemm Krisztián, Klemm Balázs,
                        Bődi Ivett az MTÜ
                   vezérigazgató-helyettese,
                          Érsek M. Zoltán
                    Az Utazó főszerkesztője

            hogy a nyári szünetben már gye-
            rekkorától a családi cégük által
            üzemeltetett házakban ismerhet-
            te meg a szakma örömeit és ne-
            hézségeit.
             „Már 14 éves koromtól rend-
            szeresen dolgoztam valamelyik
            szállodában. Segítettem a kony-
            hán, voltam reggeliztető az étte-  gítsen, ahol a vártnál is eredmé-  mennyire szép ez a szakma, és  nyitottuk újra. Aminek az a lé-
            remben, és még a szobaasszo-  nyesebben teljesítette a küldetést.  milyen jóleső érzés a vendégek  nyege, hogy a fővárosba érkező
            nyoknak is segítségére voltam,  Amikor a szálloda igazgatója a tá-  elégedettségét látni. Utólag kü-  turisták mellett a Budapesten
            miközben a hotelkarrier klasszi-  vozás mellett döntött, Krisztián  lönösen szerencsésnek tartom,  hosszú távú tartózkodásra be-
            kus kiindulópontjának számító  már a vezetői feladatok ellátására  hogy a szakma nagy öregjeihez  rendezkedő főiskolások, egye-
            recepciós munkát is elvállaltam”
            – magyarázza Klemm Krisztián.        Már 14 éves koromtól rendszeresen dolgoztam valamelyik szállodában. Segítettem
            Akinek így magától értetődő volt,    a konyhán, voltam reggeliztető az étteremben, és még a szobaasszonyoknak is se-
            hogy a Metropolitan Egyetem          gítségére voltam, miközben a hotelkarrier klasszikus kiindulópontjának számító re-
            vendéglátás szakán szerezzen         cepciós munkát is elvállaltam
            diplomát.
             „Örülök annak, hogy Krisztián
            örömét leli a szakmában, és ter-  is képessé vált. Olyan csapatmun-  hasonlóan én is alulról ismerhet-  temisták és céges szakemberek
            mészetesen minden tapasztalatot  kát alakított ki, amivel 2021 nyarán  tem meg ezt a világot. Ez egyrész  megnyerésére alapozzuk a ház
            átadok neki azért, hogy kellő tu-  rekordárbevételt sikerült elérniük”  kellő biztonságot ad a szakmai  sikeres üzemeltetését. Termé-
            dással felvértezve, magabiztosan  – elemez Klemm Balázs.   döntésekhez, másrészt az sem  szetesen ezzel a különleges kihí-
            boldoguljon itt. A munka iránti alá-  Visszatekintve, Krisztián azt  okoz gondot, hogy ha kell, akár  vással nem hagytuk magára
            zatát látva, 2020-ban – mert  a  mondja, eleinte szórakozásként  igazgatóként is elvégezzem a  Krisztiánt, hiszen a munkatársa-
            pandémia ellenére egy percig sem  élte meg a nyári szállodai mun-  kétkezi munkát” – magyarázza  immal napi kapcsolatban állunk
            zártuk be a szállodáinkat –, friss  kákat. De idővel ráérzett a szakma  Klemm Krisztián.   vele, de ennél jobb gyakorlati ta-
            diplomásként egy évre a balaton-  szépségére.        Akinek édesapja mindig fon-  pasztalatot nem is kaphatna a
            füredi Akadémia Hotelbe küldtem,   „Fokozatosan éreztem rá,  tosnak tartotta, hogy fia önálló-  vendégszerzés, a vendéglátás és
            hogy tapasztalatot szerezve se-  mennyire összetett és ezért  sodását, szakmai fejlődését azzal  a napi gazdálkodás tudományá-
                                                               is segítse, hogy közvetlenül soha  ból” – értékel Klemm Balázs.
                                                               ne dolgozzanak egy helyen.    Aki úgy érzi, Krisztián szakmai
                                                                 „Miután megtapasztaltam,  tudása akkor válik teljessé, ha
                                                               hogy Krisztián már nagyobb fel-  fia, a történelmi időkben meg-
                                                               adatokra is készen áll, amikor ta-  szokott mestervizsgákhoz ha-
                                                               valy ősszel a Hotel & More üze-  sonlóan, még szakmai szempont-
                                                               meltetésébe került a Hotel Bu-  ból is világot lát, hogy egy nem-
                                                               dapest – az egykori Körszálló –,  zetközi szállodaláncnál is meg-
                                                               őt bíztam meg az igazgatói fel-  méretve magát, a legnagyobb
                                                               adatok ellátásával. Ami messze  rendszerek üzemelését meg-
                                                               összetettebb feladat, mint egy  tapasztalva, a legmodernebb
                                                               hagyományos szálloda irányítása,  nemzetközi piaci trendeket meg-
                                                               mert a Covid alatt bezárt legendás  ismerve mondhassa el magáról,
                                                               hotelt a Hotel & More által kidol-  hogy a szállodaipar legjobbjai
                                                               gozott egyedi, hibrid koncepcióval  közé tartozik.

                                                                                                              39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44