Page 76 - Layout 1
P. 76

AMERIKA

























        A PIER A-NÁL A TENGER KÖZELSÉGÉVEL

        A Battery Park környéke nemcsak látványban kínál óceánközeli
        élményt, hanem ízvilágban is. A Pier A környékén működő food
        truckok között találunk frissen sült osztrigát kínáló pultot, ahol a
        tenger gyümölcseit helyi borral párosítják – természetesen mű-
        anyagmentesen, újrahasznosítható tányérokon. Aki pedig növényi
        alapú ízekre vágyik, az egyik szezámmagos bólétálas helyen fer-
        mentált zöldségeket és tengerialga-chipseket is kóstolhat. Egy
        kosár helyi sajt, friss kenyér és gyümölcs a Greenmarket kínálatából
        pedig tökéletes alapot ad ahhoz, hogy a Battery Park kéthektáros
        füves részén, a New York egyik legjobb piknikezőhelyének tartott
        Oval Lawnon egy fenséges piknikbe kezdjünk.


                         CHINATOWN
           ÉLŐ HAGYOMÁNY ÉS KORTÁRS                                  BRUNCH A VÁROS FÖLÖTT
                    GASZTRONÓMIA
                                                                 LOKÁLIS ÍZEK A TETŐKÖN

                                      Chinatown sikátorai ma
                                      újraélednek – nem turis-                     A 230 Fifth ikonikus bárja a
                                      tákkal, hanem helyi kö-                      reggeli időszakban más arcát
                                      zösségekkel, akik régi csa-                  mutatja, mint este: a pálma-
                                      ládi recepteket visznek to-                  fákkal szegélyezett teraszon
                                      vább fenntartható módon.                     narancsos-céklás mimózát kor-
                                      A gőzölgő ablakok mögött                     tyolgatva tekinthetünk ki a reg-
                                      kézzel készült tészták                       geli fényben szikrázó városra.
                                      sodródnak, a gombás   A reggeli menüben érdemes megkóstolni a helyi tojásból készült
       vagy zöldséges baók titka generációkon át öröklődik. Aki letér a fő-  spenótos omlettet vagy a juharszirupos édesburgonya-gofrit. A
       utcáról, olyan kis teaházakat talál, ahol az italokat jázminvirággal   Westlight terasza túlmutat a borough-határokon: a Brooklynból
       ízesítik, és ahol csendben, lassan történnek a dolgok. Egy helyi élel-  Manhattanre néző kilátás és a karibi ihletésű ananászos-
       miszerboltban akár fermentált retekből és szezámos algából készült   fűszeres reggeli tálak olyan élményt adnak, amit csak a reggeli
       salátát is összeállíthatunk piknikhez, miközben a táskánkban néhány   napfény képes megvilágítani igazán. A Harriet’s Rooftopon a
       kézzel festett porcelántál is helyet kaphat.        brunch klasszikus amerikai fogásai friss alapanyagokból, újra-
                                                           gondolt formában érkeznek: kovászos kenyérre tálalt tojásos
       Mert a Nagy Almának is van a héja alatt egy másik íze: ha az újdon-  fogások, fűszeres helyi zöldségekkel és frissen facsart gyü-
       ságokra és a csendesebb élményekre nyitottabban járunk, ebből is   mölcslevekkel kísérve.
       kaphatunk néhány emlékezetes élményt ígérő falatot.

       76
   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81