Page 76 - Layout 1
P. 76
AMERIKA
A PIER A-NÁL A TENGER KÖZELSÉGÉVEL
A Battery Park környéke nemcsak látványban kínál óceánközeli
élményt, hanem ízvilágban is. A Pier A környékén működő food
truckok között találunk frissen sült osztrigát kínáló pultot, ahol a
tenger gyümölcseit helyi borral párosítják – természetesen mű-
anyagmentesen, újrahasznosítható tányérokon. Aki pedig növényi
alapú ízekre vágyik, az egyik szezámmagos bólétálas helyen fer-
mentált zöldségeket és tengerialga-chipseket is kóstolhat. Egy
kosár helyi sajt, friss kenyér és gyümölcs a Greenmarket kínálatából
pedig tökéletes alapot ad ahhoz, hogy a Battery Park kéthektáros
füves részén, a New York egyik legjobb piknikezőhelyének tartott
Oval Lawnon egy fenséges piknikbe kezdjünk.
CHINATOWN
ÉLŐ HAGYOMÁNY ÉS KORTÁRS BRUNCH A VÁROS FÖLÖTT
GASZTRONÓMIA
LOKÁLIS ÍZEK A TETŐKÖN
Chinatown sikátorai ma
újraélednek – nem turis- A 230 Fifth ikonikus bárja a
tákkal, hanem helyi kö- reggeli időszakban más arcát
zösségekkel, akik régi csa- mutatja, mint este: a pálma-
ládi recepteket visznek to- fákkal szegélyezett teraszon
vább fenntartható módon. narancsos-céklás mimózát kor-
A gőzölgő ablakok mögött tyolgatva tekinthetünk ki a reg-
kézzel készült tészták geli fényben szikrázó városra.
sodródnak, a gombás A reggeli menüben érdemes megkóstolni a helyi tojásból készült
vagy zöldséges baók titka generációkon át öröklődik. Aki letér a fő- spenótos omlettet vagy a juharszirupos édesburgonya-gofrit. A
utcáról, olyan kis teaházakat talál, ahol az italokat jázminvirággal Westlight terasza túlmutat a borough-határokon: a Brooklynból
ízesítik, és ahol csendben, lassan történnek a dolgok. Egy helyi élel- Manhattanre néző kilátás és a karibi ihletésű ananászos-
miszerboltban akár fermentált retekből és szezámos algából készült fűszeres reggeli tálak olyan élményt adnak, amit csak a reggeli
salátát is összeállíthatunk piknikhez, miközben a táskánkban néhány napfény képes megvilágítani igazán. A Harriet’s Rooftopon a
kézzel festett porcelántál is helyet kaphat. brunch klasszikus amerikai fogásai friss alapanyagokból, újra-
gondolt formában érkeznek: kovászos kenyérre tálalt tojásos
Mert a Nagy Almának is van a héja alatt egy másik íze: ha az újdon- fogások, fűszeres helyi zöldségekkel és frissen facsart gyü-
ságokra és a csendesebb élményekre nyitottabban járunk, ebből is mölcslevekkel kísérve.
kaphatunk néhány emlékezetes élményt ígérő falatot.
76