Page 18 - Layout 1
P. 18

TÖBB, MINT

             HOTEL A DUNA

                 PARTJÁN


                                                                                          Szöveg: Érsek M. Zoltán


        GAÁL MIKLÓS: A SZÁLLODÁBAN MINDENNAP

             MEG KELL DOLGOZNI AZ ELISMERÉSÉRT




       Mi azon dolgozunk a legmagasabb színvonalat megcélozva,   gyakran a közös napi étkezésnél  nem érhetjük be az átlagossal.
       hogy a vendégek ne úgy érezzék, hogy egy kiváló szállodában   beszéljük meg az aktualitásokat.  Csak akkor lehetünk elégedettek,
       vannak, hanem azt, hogy egy nagyvonalú barátjuk meghívta   Azt szoktam mondani, hogy ha  ha a vendég szerint mesés él-
       őket egy nyaralásra – mondja Gaál Miklós, a Donautica Hotel   a vendéggel beszélgetnek, nyu-  ményben volt része. Ehhez komoly
       igazgatója.
                                                          godtan mondják el nekik, hogy  elkötelezettség kell, mert ahogy
       „Amikor idejöttem, szinte azonnal  kának tekintsék, hanem hivatás-  szeretnek itt dolgozni és szeretik  a színházban a színészeknek, ne-
       megfogalmazódott bennem, hogy  ként éljék meg, amit csinálnak.  a munkájukat. Mert ugye ez a  künk is mindennap meg kell küz-
       a külső és belső harmóniára törek-  Ennek fontos része a munkájuk  valóság” – magyarázza a szak-  denünk az elismerésért, mert csak
       vés lesz az az érték, amit itt, a faddi  megbecsülése. Bár apró elem,  ember. Hozzátéve: a vendégek  az aznapi produkció számít.”
       Duna-holtágnál közvetíteni szeret-  de ragaszkodom ahhoz, hogy a  meglepődnek, hogy ilyet is hallani
       nénk. Nagy öröm, hogy a tulajdo-  személyzeti konyhán mindig friss  manapság a személyzettől, és a  A SZÁLLODAIPAR
       nostól teljes felhatalmazást és esz-  alapanyagokból egyszerű, mégis  hálás mosoly sosem marad el.    ARANYKORÁT
       köztárat kaptam ennek a komp-  minőségi ételeket főzzünk, és   „Üzleti filozófiám lényege, hogy  IDÉZVE
       romisszummentes minőséget meg-                                              A 11 szállodai szobával és 6 ven-
       célzó  filozófiának a megvalósítá-                                            dégházzal rendelkező Dunautica
       sára” – elemez Gaál Miklós.                                                 nyáron – egyrészt ennek a men-
                                                                                   talitásnak köszönhetően – 95
       AHOL                                                                        százalékban visszatérő, hazai
       A VENDÉGLÁTÁS                                                               vendégkörrel, gyakorlatilag telt
       HIVATÁS                                                                     házzal üzemelt. Másrészt a siker
       Úgy érzi, hogy a környékből szár-                                           titka az, hogy Gaál Miklós a szál-
       mazó, fiatal kollégákból álló csa-                                           lodaipar aranykorának számító
       pat irányítása nagy felelősség,                                             nyolcvanas évek minőségi érték-
       de egyben nagy lehetőség is.                                                rendjét ülteti át a mai körülmé-
        „Minden erőmmel azon vagyok,                                               nyek közé a Donauticában. Azt,
       hogy a fiataljaink ne csak mun-                                              amiben még minden a vendég

       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23