Page 18 - Layout 1
P. 18
TÖBB, MINT
HOTEL A DUNA
PARTJÁN
Szöveg: Érsek M. Zoltán
GAÁL MIKLÓS: A SZÁLLODÁBAN MINDENNAP
MEG KELL DOLGOZNI AZ ELISMERÉSÉRT
Mi azon dolgozunk a legmagasabb színvonalat megcélozva, gyakran a közös napi étkezésnél nem érhetjük be az átlagossal.
hogy a vendégek ne úgy érezzék, hogy egy kiváló szállodában beszéljük meg az aktualitásokat. Csak akkor lehetünk elégedettek,
vannak, hanem azt, hogy egy nagyvonalú barátjuk meghívta Azt szoktam mondani, hogy ha ha a vendég szerint mesés él-
őket egy nyaralásra – mondja Gaál Miklós, a Donautica Hotel a vendéggel beszélgetnek, nyu- ményben volt része. Ehhez komoly
igazgatója.
godtan mondják el nekik, hogy elkötelezettség kell, mert ahogy
„Amikor idejöttem, szinte azonnal kának tekintsék, hanem hivatás- szeretnek itt dolgozni és szeretik a színházban a színészeknek, ne-
megfogalmazódott bennem, hogy ként éljék meg, amit csinálnak. a munkájukat. Mert ugye ez a künk is mindennap meg kell küz-
a külső és belső harmóniára törek- Ennek fontos része a munkájuk valóság” – magyarázza a szak- denünk az elismerésért, mert csak
vés lesz az az érték, amit itt, a faddi megbecsülése. Bár apró elem, ember. Hozzátéve: a vendégek az aznapi produkció számít.”
Duna-holtágnál közvetíteni szeret- de ragaszkodom ahhoz, hogy a meglepődnek, hogy ilyet is hallani
nénk. Nagy öröm, hogy a tulajdo- személyzeti konyhán mindig friss manapság a személyzettől, és a A SZÁLLODAIPAR
nostól teljes felhatalmazást és esz- alapanyagokból egyszerű, mégis hálás mosoly sosem marad el. ARANYKORÁT
köztárat kaptam ennek a komp- minőségi ételeket főzzünk, és „Üzleti filozófiám lényege, hogy IDÉZVE
romisszummentes minőséget meg- A 11 szállodai szobával és 6 ven-
célzó filozófiának a megvalósítá- dégházzal rendelkező Dunautica
sára” – elemez Gaál Miklós. nyáron – egyrészt ennek a men-
talitásnak köszönhetően – 95
AHOL százalékban visszatérő, hazai
A VENDÉGLÁTÁS vendégkörrel, gyakorlatilag telt
HIVATÁS házzal üzemelt. Másrészt a siker
Úgy érzi, hogy a környékből szár- titka az, hogy Gaál Miklós a szál-
mazó, fiatal kollégákból álló csa- lodaipar aranykorának számító
pat irányítása nagy felelősség, nyolcvanas évek minőségi érték-
de egyben nagy lehetőség is. rendjét ülteti át a mai körülmé-
„Minden erőmmel azon vagyok, nyek közé a Donauticában. Azt,
hogy a fiataljaink ne csak mun- amiben még minden a vendég
18