Page 44 - Layout 1
P. 44

GASZTRO





































          MENTES LAKOMA





          ÍGY VARÁZSOLJ ELLENÁLLHATATLAN KERTI PARTIT ÉTELÉRZÉKENYSÉGGEL



       Képzeld el, ahogy a naplemente narancsos fénye megcsillan a kerti asztalon, ahol

       színes tálakban gluténmentes falafel, tejmentes mangósörbet és adalékmentes fű-
       szeres grillzöldségek illatoznak. A vendégek, akik sosem kóstoltak „mentes” fogáso-
       kat, elragadtatva falatoznak, és a nevetésük betölti az estét. 2025-ben az ételérzé-
       kenységek nem akadályozzák a gasztrokalandokat – sőt, egy kerti parti tökéletes

       alkalom, hogy megmutasd: a mentes ételek is lehetnek ellenállhatatlanok! Az Utazó
       most elkalauzol, hogyan varázsolj teljes élvezeti értékű lakomát, amely mindenkit le-
       vesz a lábáról, még azokat is, akik nem szoktak hozzá az ilyen fogásokhoz.



       ÉTELÉRZÉKENY-            ciók is egyre elterjedtebbek. Egy  tással, gondos tervezéssel és a  tálalás. Egy kerti parti ideális
       SÉGEK: KIHÍVÁS           kerti parti szervezésekor ezek  természet színeivel, ízeivel.   terep, hogy megmutasd: a men-
       VAGY LEHETŐSÉG?          komoly fejtörést okozhatnak:   Az ételérzékenységek kihívásai  tes étkezés nem lemondás, ha-
       A Szafi 2022-es felmérése sze-  hogyan kerüljük el a kereszt-  – például a glutén rejtett jelenléte  nem új dimenzió, ahol a színek,
       rint Magyarországon a lakosság  szennyeződést, miként biztosít-  a fűszerekben, a tejfehérje a kész  textúrák és ízek harmóniája min-
       15-20%-a küzd valamilyen étel-  sunk adalékmentes fogásokat,  szószokban vagy az ízfokozók a  denkit elcsábít. Íme, hogyan szer-
       érzékenységgel, a glutén- és lak-  és hogyan tegyük az ételeket  bolti pácokban – nem leküzdhe-  vezz olyan lakomát, amely étel-
       tózintolerancia a leggyakoribb,  olyan vonzóvá, hogy a „hagyo-  tetlenek. A kulcs a friss, helyi  érzékenységgel is felejthetetlen,
       de a hisztaminérzékenység és  mányos” ízeket kedvelők is el-  alapanyagok, az egyszerű, de me-  és mit kínálj, hogy a szkeptikus
       az adalékanyagokra való reak-  ámuljanak? A válasz: kreativi-  rész fűszerezés és a látványos  vendégek is rajongóvá váljanak!

       44
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49