Page 118 - zold
P. 118

3 ETZ-FOGÁS A MICHELIN-CSILLAGOK JEGYÉBEN



           KENYÉRTÁL                          VIRÁGTORTA                         CSATATÁL
           A speciális módon, 50 órás tésztából készült kenyér   Az erősen sózott kovászos tésztát a Frankóniában   Az ETZ csapatának ikonikus fogása, amely hideg
           és a különleges eljárással készült vaj mellé a követ-  ősi küchle (lángosszerű) módjára sütik ki a zsírban,   vajjal kötött, erjesztett vöröskáposzta levéből, fok-
           kezők kerülnek: kojiban érlelt sonka, lardo (érlelt,   és ancho chilivel, juhsajttal, valamint sok késő nyári   hagymás szalonnás burgonyából, valamint szárított
           zsíros szalonna), főtt sonka és prosciutto, valamint   virággal körítik. A hagyma és a fokhagyma virágai   és reszelt sertésmájból áll.
           savanyú uborka, retek, magnóliavirág és hagyma.   különösen ízletesek, kellemesen meleg ízt varázsolnak
                                              a szájba.

































































                                              TÁROLT JUHTEJ AMAKOJIVAL

          A juhtejnek nagyszerű saját íze van, mentes mindenféle zavaró utóíztől. Miután a juhtej savval és oltóval alvad meg, a crème brulée állagát veszi fel. Vékony
          Charentais sárgadinnyeszeletekkel és néhány evőkanál amakojival, édes kojival tálalják, amely vízből és kojiból készült édes rizsmálé, amit 60 órán át 36 °C-on
          erjesztettek, majd jégszűréssel szűrtek le.



          118   ZÖLD GOURMET
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123