Page 23 - Layout 1
P. 23
BORBARÁT
Könnyed nyári nedűk
Szekszárdról
MÉSZÁROS PÁL BORÁSZAT
ÉS MEROPS HOTEL
Ahogy a nyár beköszönt, a testes vörösborok helyét átveszik a gyümölcsös
rozék, a frissítő fehérek és a könnyed, elegáns pezsgők. Ehhez kínál
tökéletes alternatívát a szekszárdi Mészáros Pál Borászat, ahol a borok
és a vendégfogadás terén is tökéletes egyensúlyt találunk a hagyomány
és az innováció között.
Mészáros Pál családi borászat több évtizede meghatározó
szereplője a szekszárdi borvidéknek. A pincészet filozófiája
Aszerint a bor a termőhely tükre: így boraik hűen őrzik a
löszös talaj és a napsütötte lankák karakterét. Bár a vörösek –
különösen a kadarka és a bikavér – továbbra is a ház specialitásai,
nyáron mégis a Sauvignon Blanc, a Rozé Cuvée és a ház hamar
közkedveltté vált pezsgője, a Bianco Secco Chardonnay kerül
előtérbe. Ezek alaposan behűtve esnek igazán jól, miközben
egy nyári piknikhez vagy teraszos borozgatáshoz is tökéletes
társak.
Szekszárd belvárosában a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt
található a Mészáros Borház és Pince. Ezt a több mint 250
éves pincét, ahol borbemutatókat, rendezvényeket tartanak,
a borászat négycsillagos szállodája, a Hotel Merops teszi tel-
jessé. A mediterrán hangulatú szálláshely a város központjában,
mégis csendes környezetben várja vendégeit, prémium szobákkal,
wellnessrészleggel és természetesen a különleges borvacsorákkal.
23