Page 49 - Utazo
P. 49

GASZTRO


                 rról, hogy mi számít Ma-
                 gyarországon „mentes-
            Anek”, vagyis adalékanyag-  A MENTES HENTES
            mentesnek, mást gondol a fo-
            gyasztó, és mást a jogszabály.   TISZTÁN A RÉGI ÍZEKET IDÉZI
            Babuk Tibor ezért használja a
            „szinte” meghatározást azokra az   Szöveg: Érsek M. Zoltán
            ízletes termékeire, amit a fogyasz-
            tók, a természetes összetevőket
            látva teljesen adalékmentesnek
            tartanak. A felesleges adalékanya-
            gokat, ízfokozókat, glutént, tejet
            és szóját nem tartalmazó, kizá-
            rólag GMO-mentes magyar hú-
            sokból készülő különlegességeket
            készítő Tibesz-hús most új feje-
            zetet nyitott azzal, hogy a Mentes
            Hentes webáruház elindításával
            már nemcsak Dunakanyar kör-
            nyékén járó bennfentes gourmék-
            nak szól, hanem mindazoknak,
            akik Magyarország bármely szeg-
            letében jó minőségű, ízletes, men-
            tes húskészítményekre vágynak.   A TIBESZ-HÚS KÉZMŰVES ÍZEI
            Ezért nem véletlen az sem, hogy
            a Tibesz-hús termékei ma már
            számos delikát- és prémiumka-  KLASSZIKUS SONKA, ÍZLETES KOLBÁSZ, KENŐMÁJAS, PÁRIZSI – SZINTE ADALÉKMENTESEN.
            tegóriás étteremben, szállodában   EZT A CÉLT TŰZTE MAGA ELÉ BABUK TIBOR, A VERŐCEI TIBESZ-HÚS ALAPÍTÓJA, AKI AZ
            is megtalálhatók.          ELMÚLT ÉVEKBEN FOLYAMATOSAN BŐVÍTETTE KÉZMŰVESHÚSÜZEMÉNEK VÁLASZTÉKÁT.
             Már csak azért is, mert az
            egészséges és tudatos táplálko-  lékanyag-mentes élelmiszerek pi-  hívta életre, hogy bebizonyítsa: a  céznek – a mai kor fogyasztói
            zás iránt érdeklődők, valamint az  acán. Ezt a piaci részt célozta  minőség és a hagyomány tisz-  igényeihez igazította a hagyomá-
            ételallergiákkal küzdő fogyasztók  meg a Tibesz-hús. A Verőce szí-  telete még a mai világban is ver-  nyos recepteket.
            számának növekedése új lehe-  véből indított családi vállalkozást  senyelőnyt jelent.   Miközben a vállalkozás a mi-
            tőségeket teremtett a tiszta, ada-  Babuk Tibor azzal a szándékkal   A cégvezető újító szándéka már  nőségre és a frissességre helyezi
                                                               akkor megmutatkozott, amikor a  a hangsúlyt, a fenntarthatóságot
                                                               hentesszakmát tanulta, majd  és az őshonos magyar állatfajták
                                                               2011-ben, a Dunakanyarban azzal  értékeinek megőrzését is fon-
                                                               a céllal alapította meg családi vál-  tosnak tartja. Ennek jegyében
                                                               lalkozását, hogy a hústermékek  született meg az a Tibesz Ősho-
                                                               piacán egy új irányt képviseljen.  nos Termékcsalád, amely man-
                                                               A gyorsan fejlődő vállalkozás  galica-, szürkemarha- és bivaly-
                                                               2016-ra már az európai uniós elő-  húsból készült, különleges ízél-
                                                               írásoknak megfelelő, olyan kor-  ményt nyújtó termékekkel gaz-
                                                               szerű üzemet hozott létre, amely-  dagítja a magyar gasztronómia
                                                               ben a hagyományos magyar hús-  palettáját. Azzal a meggyőződés-
                                                               készítmények mellett a Babuk Ti-  sel, hogy az etikus állattartásból
                                                               bor kreativitásához kötődő újfajta  származó, gondosan válogatott
                                                               termékek is megszülettek. Ezek  alapanyagokból elkészített  ős-
                                                               közé tartozik a pisztáciás felvágott,  honos termékcsalád olyan kü-
                                                               a Gladiusz borsos szalámi, vagy  lönleges ízeket varázsol az asz-
                                                               azok a zsírjában sült különleges-  talra, ami a legkifinomultabb íz-
                                                               ségek, amelyekkel Babuk Tibor –  lésű ínyencek elismerését is el-
                                                               akit barátai csak „Tibesz”-nek be-  nyeri.

                                                                                                             49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54