Page 49 - Utazo
P. 49
GASZTRO
rról, hogy mi számít Ma-
gyarországon „mentes-
Anek”, vagyis adalékanyag- A MENTES HENTES
mentesnek, mást gondol a fo-
gyasztó, és mást a jogszabály. TISZTÁN A RÉGI ÍZEKET IDÉZI
Babuk Tibor ezért használja a
„szinte” meghatározást azokra az Szöveg: Érsek M. Zoltán
ízletes termékeire, amit a fogyasz-
tók, a természetes összetevőket
látva teljesen adalékmentesnek
tartanak. A felesleges adalékanya-
gokat, ízfokozókat, glutént, tejet
és szóját nem tartalmazó, kizá-
rólag GMO-mentes magyar hú-
sokból készülő különlegességeket
készítő Tibesz-hús most új feje-
zetet nyitott azzal, hogy a Mentes
Hentes webáruház elindításával
már nemcsak Dunakanyar kör-
nyékén járó bennfentes gourmék-
nak szól, hanem mindazoknak,
akik Magyarország bármely szeg-
letében jó minőségű, ízletes, men-
tes húskészítményekre vágynak. A TIBESZ-HÚS KÉZMŰVES ÍZEI
Ezért nem véletlen az sem, hogy
a Tibesz-hús termékei ma már
számos delikát- és prémiumka- KLASSZIKUS SONKA, ÍZLETES KOLBÁSZ, KENŐMÁJAS, PÁRIZSI – SZINTE ADALÉKMENTESEN.
tegóriás étteremben, szállodában EZT A CÉLT TŰZTE MAGA ELÉ BABUK TIBOR, A VERŐCEI TIBESZ-HÚS ALAPÍTÓJA, AKI AZ
is megtalálhatók. ELMÚLT ÉVEKBEN FOLYAMATOSAN BŐVÍTETTE KÉZMŰVESHÚSÜZEMÉNEK VÁLASZTÉKÁT.
Már csak azért is, mert az
egészséges és tudatos táplálko- lékanyag-mentes élelmiszerek pi- hívta életre, hogy bebizonyítsa: a céznek – a mai kor fogyasztói
zás iránt érdeklődők, valamint az acán. Ezt a piaci részt célozta minőség és a hagyomány tisz- igényeihez igazította a hagyomá-
ételallergiákkal küzdő fogyasztók meg a Tibesz-hús. A Verőce szí- telete még a mai világban is ver- nyos recepteket.
számának növekedése új lehe- véből indított családi vállalkozást senyelőnyt jelent. Miközben a vállalkozás a mi-
tőségeket teremtett a tiszta, ada- Babuk Tibor azzal a szándékkal A cégvezető újító szándéka már nőségre és a frissességre helyezi
akkor megmutatkozott, amikor a a hangsúlyt, a fenntarthatóságot
hentesszakmát tanulta, majd és az őshonos magyar állatfajták
2011-ben, a Dunakanyarban azzal értékeinek megőrzését is fon-
a céllal alapította meg családi vál- tosnak tartja. Ennek jegyében
lalkozását, hogy a hústermékek született meg az a Tibesz Ősho-
piacán egy új irányt képviseljen. nos Termékcsalád, amely man-
A gyorsan fejlődő vállalkozás galica-, szürkemarha- és bivaly-
2016-ra már az európai uniós elő- húsból készült, különleges ízél-
írásoknak megfelelő, olyan kor- ményt nyújtó termékekkel gaz-
szerű üzemet hozott létre, amely- dagítja a magyar gasztronómia
ben a hagyományos magyar hús- palettáját. Azzal a meggyőződés-
készítmények mellett a Babuk Ti- sel, hogy az etikus állattartásból
bor kreativitásához kötődő újfajta származó, gondosan válogatott
termékek is megszülettek. Ezek alapanyagokból elkészített ős-
közé tartozik a pisztáciás felvágott, honos termékcsalád olyan kü-
a Gladiusz borsos szalámi, vagy lönleges ízeket varázsol az asz-
azok a zsírjában sült különleges- talra, ami a legkifinomultabb íz-
ségek, amelyekkel Babuk Tibor – lésű ínyencek elismerését is el-
akit barátai csak „Tibesz”-nek be- nyeri.
49