Hirdetés
Kezdőlap Hírek BÉT - Emelkedett a héten a BUX
No menu items!

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

 Az összforgalom 67,084 milliárd forintról 46,306 milliárd forintra csökkent heti összevetésben, de a május 1-jei munkaszünet miatt most csak négy kereskedési nap volt. A vezető részvények mindegyike erősödött a múlt pénteki záráshoz képest.

A BÉT felemás hetet zárt, ugyanis a szerdai szünnap előtt jól alakult a kereskedés, a hét második felét viszont enyhe visszaesés jellemezte. A tőzsdeindex alakulása eleinte meghaladta, a hét utolsó kereskedési napján alulmúlta a nyugati részvénypiacok átlagát. A BUX 67 885,92 pontos történelmi csúccsal kezdte a hetet, a keddi zárásra pedig már meghaladta a 68 ezres szintet. Csütörtökön enyhén negatívba fordult, és bár pénteken sem volt jelentős a csökkenés, a BUX csak a zárásra került újra 68 ezer pont fölé, kevéssel előtte még 67 900 pont alatt volt.

Az OTP a múlt pénteken közzétett rekordnyereség hatására erősödött a héten, csupán a hét utolsó kereskedési napján korrigált kissé vissza. A befektetői hangulatra az üzemanyagár-szabályozás ügye is hatott, de központi beavatkozást végül nem jelentettek be, a kormány és a kereskedők álláspontja közeledett a héten. Pénteken a miniszterelnök is elfogadhatónak nevezte, hogy a belföldi árak referenciaértéke a szomszédos országok átlagára legyen – emelte ki heti összefoglalójában az Equilor Befektetési Zrt.

A héten a legnagyobb mértékben, 3,01 százalékkal, 27 forinttal a Magyar Telekom részvényeinek értéke nőtt, pénteki záróárfolyamuk elérte a 925 forintot, heti forgalmuk az 1,833 milliárd forintot.

Az OTP 2,12 százalékkal, 375 forinttal, 18 085 forintra erősödött 30,561 milliárd forintos összforgalom mellett.

A Richter-részvények értéke 1,47 százalékkal, 135 forinttal, 9335 forintra nőtt, forgalmuk meghaladta a 6,991 milliárd forintot.

A héten a Mol-papírok 0,6 százalékkal, 18 forinttal, 3022 forintra drágultak, összforgalmuk csaknem elérte a 4,43 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX a múlt pénteki értékhez képest 0,14 százalékos, 8,49 pontos csökkenéssel, 6007,09 ponton zárt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...