Page 58 - Layout 1
P. 58
GASZTROVILÁG
Csapody Balázsnak is ko-
moly szerepe volt annak a
hazai gasztroforradalomnak
az elindításában, amely a
magyar vendéglátást a vi-
lágszínvonal felé vezető útra
tereli.
a friss, szezonális alapanyagokkal is telt házakat vonzott, hogy a elindításában, amely a magyar a minőséget várták el. Ráadásul
– megítélése szerint – a mai régi országút menti éttermeket vendéglátást a világszínvonal felé az akkor induló főzőműsoroknak,
Michelin-csillagos éttermek bírá- elkerülő, azokra így gyakran gyil- vezető útra vezetheti. a gasztronómiai sajtónak köszön-
lóinak tetszését is elnyerné. kos csapást mérő autósztráda hetően egyre megbecsültebb lett
Ezzel a szellemiséggel indulva Balatonszemest is elérte. Az sem REGIONÁLIS ÍZEK ez a szakma – érvel Csapody
a Kistücsök fogalommá vált a meglepő, hogy a Kistücsök a Co- A HELYI Balázs, aki a Pannon Gasztronó-
gasztrobarátok körében akkor, vid-járvány nehéz időszakából is TERMELŐKTŐL miai Akadémia elnökeként, a ma-
amikor a szocializmus csapnivaló a törzsvendégkörét megőrizve, – A minőség iránt elkötelezett gyar Bocuse d’Or Akadémia és a
gasztronómiai beidegződései sok egész évben telt házakkal üze- séfek szűk csapata mellett sokat Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT)
helyen még a fővárosban is meg- melve került ki. Amiben az is köz- jelentett, hogy abban az időben alelnökeként, a Balatoni Kör tag-
keserítették az igényesebb kö- rejátszik, hogy Csapody Balázs- az igényesebb magyarok már kül- jaként is a hazai gasztronómiai
zönség életét. Nem véletlen, hogy nak is komoly szerepe volt annak földön is a jó éttermeket keresték, élet továbbfejlesztésén dolgozik.
a szemesi étterem még azután a hazai gasztroforradalomnak az és aztán már itthon is ugyanazt Kiemelve: aki szereti a szakmáját,
58