Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Erősödtek a részvények nyitásban New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Erősödtek a részvények nyitásban New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon pénteki nagy árfolyamcsökkenés után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,25 százalék, az S&P-500 index 0,54 százalék, a Nasdaq Composite index 0,58 százalék emelkedéssel indult a hétfői kereskedésnek.

Pénteken a DJIA index két százalékkal, az S&P index 1,8 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,6 százalékkal, öt hónapja a legnagyobb mértékben gyengült.

Az amerikai piacok hétfői nyitásakor az európai indexek is nyereségben jártak, a különböző európai tőzsdéken jegyzett papírokat tartalmazó páneurópai és euróövezeti mutatók 0,2-0,3 százalékos emelkedést mutattak.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóság javulása és így a tőzsdei árfolyamok hétfői emelkedése a gazdasági aktivitás élénkítésére tett kínai intézkedésekre vezethető vissza. A kínai jegybank 10 bázisponttal csökkentette a repo kamatlábat és ezáltal mintegy 1,2 ezer milliárd jüant (171 milliárd dollár) injektált a pénzügyi rendszerbe a vírusjárvány miatti üzemleállások és közlekedési korlátozások által okozott károk enyhítése érdekében.

A kínai tőzsdék azonban ezzel együtt is mintegy nyolc százalékos eséssel nyitottak hétfőn, a hosszas újévi szünet utáni első kereskedési napjukon.

Az olaj ára keresleti aggodalmak miatt csökken azzal együtt is, hogy az OPEC termelési korlátozásának növelésére készül. Egyes értesülések szerint az OPEC és a nagyobb olajtermelők együttműködése az OPEC+ a márciusig érvényes napi 1,2 millió hordós olajtermelés-csökkentését napi 500 ezer hordóval tervezi megtoldani a világgazdasági lassulás miatti keresletcsökkenés ellentételezésére.

A Brent nyersolaj ára 0,90 százalékkal 56,11 dollárra, a WTI ára pedig 0,23 százalékkal 51,44 dollárra csökkent.

Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1062 dolláron, az arany spot ára 0,70 százalékkal unciánként 1578,70 dollárra csökkent.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pályázat – Kivitelezőknek, háztartások napelemes, geotermikus rendszereinek kiépítésére

Pályázat: kivitelezőket keres az ITM. Olyan szaktudású vállalkozások pályázatát várják, amelyek családi házak, lakások napelemes és geotermikus berendezéseinek kiépítését végezhetik majd el.

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a New York-i értékpapírpiacokon. Az indexek pénteken nyereséggel zártak és a hetet is emelkedéssel fejezték be.

Matolcsy: Közép-Kelet-Európa a világ egyik növekedési motorja lehet

Magyarország térségének jövője, hogy az európai jövő térsége legyen - állítja a jegybank elnöke a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent írásában.

Virtuális világot épít a Facebook – tízezer uniós szakemberrel

A metaverzum kiépítéséhez a Facebook tízezer magasan képzett szakember felvételét tervezi az Európai Unión belül a következő öt évben.

Hírek

Pályázat – Kivitelezőknek, háztartások napelemes, geotermikus rendszereinek kiépítésére

Pályázat: kivitelezőket keres az ITM. Olyan szaktudású vállalkozások pályázatát várják, amelyek családi házak, lakások napelemes és geotermikus berendezéseinek kiépítését végezhetik majd el.

Virtuális világot épít a Facebook – tízezer uniós szakemberrel

A metaverzum kiépítéséhez a Facebook tízezer magasan képzett szakember felvételét tervezi az Európai Unión belül a következő öt évben.

Fellobbant az olimpiai láng – Pekingbe indul a fáklya

Fellobbant a jövő februárban rendezendő pekingi téli olimpia lángja Görögországban. A kínai szervezők kedden veszik át a fáklyát.

Bölcsődeépítési program – újabb 50 milliárdos pályázat nyílik

Folytatódik a bölcsődeépítési program, és elkészült a bölcsődemintaterv-katalógus, amely az önkormányzatoknak és egyházaknak nyújt segítséget a tervezésben - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Szerdán újra drágul az üzemanyag

Szerdán tovább emelkedik az üzemanyagok ára: a 95-ös benzin literje bruttó 5 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 7 forinttal kerül majd többe a hét közepétől.

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom