Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról
No menu items!

Távirati Stílusban – Zsebők Tamás irodavezető a pandémiáról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Zsebők Tamás utazási iroda vezető válaszol.

Miként reagáltak, milyen változásokat hajtottak végre a tavaszi COVID válság és a karantén idején?

o            A jelen pandémiás helyzet a turisztikai ágazatot érintette leginkább. Az ágazatokon belül a kiutaztatásban tevékenyen részt vállaló szervezetek azok, amelyek a legnagyobb áldozatai a jelen helyzetnek. Európai és Európán túli körutazásokat és városlátogatásokat 2020 márciusa óta csak júliusban és augusztusban tudtunk indítani külföldre, így azt kell mondjam, hogy sodródva a folyamatos intézkedésekkel tartjuk magunkat, és a több mint negyed évszázados cégünkbe vetett hitet a több tízezer törzsutasunkban. 2020. március óta azonnal racionalizálásokat hajtottunk végre a költségeinkben, minimálisra csökkentettünk minden – a jelen helyzetben – feleslegesnek mondható kiadást. Egy időben alkalmaztuk a “hómofisz” intézményét, azonban ennek el kellett vetnünk ezt a módszert. A csökkentett munkaidő, kiadások racionalizálása és egyéb apró módosításaink mellett vártuk a csodát. Erőnk és kitartásunk határtalan, így az alagút végéhez közeledve bízunk a mielőbbi újraindulásban!

– Mit tart a legnagyobb kihívásnak a karantén második hulláma kapcsán?

o            Az utazóközönség mint vevőkör bizalmának és utazási vágyának fenntartását, megtartását! Ez a legfőbb célunk!

– Mennyire alkalmazzák és mennyire tartják hosszútávon is fenntarthatónak a Home Office és a távmunka megoldást.

o            Egy olyan szektorban, mint az utazásszervezés, ahol egy-egy munkafeladatot, munkafolyamatot nem egy ember végez az elejétől a végéig, hanem csapatban, hálóban dolgozva van szüksége minden kollégára, ott nem működik az, hogy helyileg nem egy helyen, nem egy szellemben dolgozzunk együtt, hanem térben elszakítva biztosítsuk ugyanazt a munkatempót, munkafolyamatokat mint azt az eddigiekben biztosítottuk a tőlünk elvárható módon. Én magam több alkalommal egyeztettem cégeknél Home Office-ban dolgozó kollégákkal, ahol a kutya/macska háttér hozzászólásai, a gyereksírás, a kávéfőző kotyogása és sorolhatnám a nem irodai, háttér zajokat, stb.  nem biztosították, sőt ellehetetlenítették azt az üzleti modelli, komolyságot, amit az előzőekben évek alatt felépített a két cég egymás között. A Home Office egyeztetések komolytalansága, a számtalan esetben adott semleges, “lebénult” válaszok egyszerűen ellehetetlenítették a megszokott üzleti stratégia követését, cselekvésképtelenné téve a gyorsaságot, az egyeztetéseket követő tetteket. Várni kellett arra, hogy az adott személy az előre kijelölt napon bent legyen a munkahelyén, és valóságos válaszokat tudjon adni. Számunkra, az utazásszervezés szektorban a Home Offce intézménye alkalmazhatatlan konstrukció.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.