Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság A bécsi cégeket is fenyegeti a kiberbűnözés – így védekeznek ellene
No menu items!

A bécsi cégeket is fenyegeti a kiberbűnözés – így védekeznek ellene

Copyright fotó:
WH International Services / Regina Hügli

Az Európai Unió kezdeményezésére, világszerte több mint száz ország részvételével 21. alkalommal rendezik meg a Safer Internet Day – Biztonságosabb Internet Napot 2024. február 6-án. Az akcióhoz Bécs is csatlakozott, mivel az osztrák főváros vállalkozásait is egyre nagyobb mértékben fenyegeti a kiberbűnözés.

 A KPMG üzleti tanácsadó társaság legújabb felmérése szerint Bécsben tavaly – az előző évhez képest – 220 százalékkal nőtt a személyiséglopásos esetek száma, az insider threat 209 százalékkal, az adatlopás pedig 150 százalékkal. „Nem az a kérdés, hogy kiberbűnözés áldozatává válik-e az ember, hanem sokkal inkább az, hogy mikor” – vélekedik Martin Heimhilcher, a Bécsi Gazdasági Kamara Információ és Tanácsadás szakosztályának vezetője. 2024. február 6-án van ugyanis a Safer Internet Day, amelyet az Európai Unió kezdeményezésére tartanak meg immár 21. alkalommal. Az akciónap idei mottója „Together for a better internet”. A kezdeményezéshez több mint száz ország csatlakozott, illetve Bécs is egyre nagyobb figyelmet fordít a problémára.

Heimhilcher azt is elmondta, hogy egyre több cég van kitéve kiberbiztonsági fenyegetésnek, különösen a kis- és középvállalkozások, amelyeknek nincs saját informatikai részlege. Ráadásul a leggyengébb láncszem mindig az ember, ezért is nagyon fontos a probléma tudatosítása a dolgozókban, a munkatársak IT-biztonsági képzése valamint ismereteik napra készen tartása. Ugyanígy nélkülözhetetlen a rendszeres biztonsági mentés, hogy ha már megtörtént a baj, gyorsan helyre tudják állítani a rendszereket.

Bécsben azok a kis- és középvállalkozások, amelyeket támadás ért, és nincs saját informatikai szakemberük, a Gazdasági Kamara Kiberbünözés-segélyvonalát hívhatják fel, ahol ingyen tanácsokat kapnak, hogy mit tegyenek. Kérés esetén pedig továbbirányítják őket egy közeli kiberbiztonságra szakosodott céghez, ahol további segítséget kaphatnak.

Az anyagi károk enyhítésére pedig ott van a kiberbiztosítás, amelynek kidolgozásában a Bécsi Gazdasági Kamara is részt vett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hírek

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását